Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Iedereen kent het wel, een stageplek zoeken. Ieder jaar zijn duizenden studenten op zoek naar een bedrijf om stage te lopen, maar ook bedrijven binnen de hardere stijlen staan te springen om frisse, gedreven studenten om het team te versterken. Daarom hebben wij voor jou een lijst gemaakt met stageplekken waar jij na de zomervakantie kunt beginnen. Ook het leukste bedrijf van allemaal, Hard News, is op zoek naar nieuwe stagiaires!


Hard News

Stage: Marketing & Communicatie/Journalistiek
Locatie: Rosmalen

De redactie van Hard News is voor de periode van september tot januari op zoek naar creatief talent. Tijdens deze stage ben je onder andere verantwoordelijk voor het bedenken en schrijven van content voor de website, het afnemen van interviews met artiesten en het onderhouden van social media kanalen en contact met organisaties. Als jij leeft voor de hardere stijlen en altijd op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, dan is deze stage perfect voor jou. Stuur dan een mailtje met je motivatiebrief en CV voor 6 juni naar wouter@hardnews.nl en wie weet sluit jij straks je dagen wel af met je favoriete liveset.

Meer informatie: https://www.hardnews.nl/stageplek-nodig-hard-news-zoekt-creatief-talent-3/

stage hard news hardstyle journalistiek


Absolutely Fresh

Stage: Productie assistent
Locatie: Enschede

In deze stage ga je meewerken aan de bouw van festivals. Je bent bezig met dingen als inkoop, maken van logistieke draaiboeken, onderhouden van contact met leveranciers en het op- en afbouwen van festivals. Daarnaast help je mee met het voorbereiden en maken van decoratie. De stageperiode duurt 5 maanden en begint eind juni/begin september. Let wel op, dit is een meeloopstage, geen afstudeerstage. Mocht je interesse hebben, mail dan je motivatiebrief en CV naar info@absolutelyfresh.nl en richt die tot Mats Meijer. Vergeet niet om in de onderwerpregel ‘Sollicitatie Productie Assistent’ te zetten.

Meer informatie: http://www.absolutelyfresh.nl/nieuws/


Art of Dance

Stage: Marketing
Locatie: Almere

Als je je verder wilt ontwikkelen op het gebied van eventmarketing, dan is deze stage misschien wel iets voor jou. Art of Dance organiseert feesten als Dominator, Supremacy en Masters of Hardcore en is voor de periode van september tot en met januari op zoek naar een marketing stagiaire. Tijdens deze stage draag je onder andere zorg voor de Masters of Hardcore podcast, werkt de event websites van Art of Dance en Masters of Hardcore bij en onderhoudt de social media kanalen. Sluit deze stage nou perfect aan bij jou, stuur dan je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk op naar stage@artofdance.nl. Een creatieve sollicitatie wordt gewaardeerd door Art of Dance.


b2s

Locatie: Rotterdam

Stagiair(e) Operations

Een productie stagiair die het team van b2s komt versterken in voorbereiding, uitvoer en afhandeling van hun evenementen, dat is waar ze naar op zoek zijn. In deze stage ga je meewerken aan onder andere het uitvragen van offertes, het maken van personeelsplanningen en het ondersteunen van projectmanagers tijdens evenementen. Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan een sollicitatiebrief en je CV naar vacature@b2s.nl en wie weet werk jij hier wel na de zomer.

Stagiair(e) Music & Artists

Per 1 september is b2s op zoek naar een stagiair die de afdeling Music & Artists komt ondersteunen. Je loopt fulltime mee in de voorbereiding van evenementen. Van conceptfase tot aan definitief artiesten programma en alles wat erbij komt kijken. Ook de handling, voorbereiding en afhandeling horen ook tot je takenpakket. Denk aan het schrijven van biografieën voor artiesten, zoeken van persfoto’s en planningen maken. Herken je jezelf in het geschetste profiel? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar vacature@b2s.nl en misschien versterk jij straks het Music & Artists team.

Stagiair(e) Content Digitalisering

Voor het marketing team is b2s per direct op zoek naar een stagiair content digitalisering. Je loopt als stagiair fulltime mee in de voorbereiding van evenementen en bent voornamelijk verantwoordelijk voor het digitaliseren van content. Je houd je ook bezit met het ondersteunen van het marketing team door het uitzoeken van content voor verschillende doeleinden. Je maakt deel uit van de marketing afdeling door middel van actieve digitalisering van bestaande en te creëren content. Ook op evenementen zelf draag je je steentje bij met van alles en nog wat. Past deze stage perfect bij jou? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar vacatures@b2s.nl.

Stagiair(e) Marketing Communicatie

Per 1 september is b2s op zoek naar een marketing communicatie stagiair die het team komt versterken in de aanloop, afvoer en aftersales van de verschillende evenementen. Je bent onder andere bezig met het schrijven en redigeren van teksten voor internet, invulling geven aan de social media kanalen en het meewerken aan content creaties voor campagnes via offline en online kanalen. Is deze stage jou op het lijf geschreven? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar vacatures@b2s.nl en wie weet versterk jij het marketing communicatie team wel na de zomer.

Meer informatie: https://www.b2s.nl/jobs/

Stage b2s hardstyle hardcore


Bass Events

Stage: Marketing
Locatie: Tielen (België)

Bass Events is een organisator van evenementen, die zich richt op de hardere stijlen binnen de dance scene in België. Na de zomervakantie zijn ook zij op zoek naar een stagiair die het marketing team komt versterken. Je ondersteunt dit team op een enthousiaste wijze en werk je aan het opstellen van nieuwsbrieven, het monitoren en rapporteren van online kanalen en het onderhouden van social media. Ben jij hiervoor in de wieg gelegd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@bassevents.nl en misschien ben jij wel de nieuwe aanwinst van het marketing team na de zomer.

Meer informatie: http://www.bassevents.be/news/7723-marketing_stagiaire_gezocht


Be Yourself Music

Stage: Allround stagiair(e)
Locatie: Gorinchem

Be Yourself Music is een platenmaatschappij en management waar artiesten als LNY TNZ en Wildstylez bij aangesloten zijn. Tijdens deze stage ga je werken aan dingen als artwork en het produceren van promo video’s. Ook het bedenken van content voor social media en het bijhouden van deze kanalen hoort bij deze stage. Kortom, een stage waar je in aanraking komt met heel veel verschillende aspecten van de dance scene. Mocht je nou interesse hebben, stuur dan een mailtje met je CV en motivatiebrief naar hans@beyourselfmusic.com en wie weet werk jij straks allemaal mee aan deze dingen. Hoe tof is dat!

Meer informatie: http://beyourselfmusic.com/i/stage-bij-be-yourself-music


Cyndium

Stage: Vormgever
Locatie: Amsterdam

Voor het creatieve team is Cyndium op zoek naar een vormgever stagiaire die hun team komt versterken. Dus heb jij oog voor detail en interesse in compositie, typografie en kleur? Dan is deze stage perfect voor jou. Als je nou wilt solliciteren, stuur dan een mailtje naar info@cyndium.com en vermeld in de onderwerpregel ‘Vormgever Stagiaire Vacature’. Wie weet ben jij de volgende vormgever die het team komt versterken.

Meer informatie: https://www.cyndium.com/vacancies/


Headliner Entertainment

Stage: Booking Assistent Stagiair(e)
Locatie: Amsterdam

Headliner Entertainment is een muziekplatform gevestigd in Amsterdam. Het kantoor draagt zorg voor boekingen en management van ruim 65 dance-artiesten. Denk aan namen als Adaro, B-Freqz, Headhunterz en The Sickest Squad. Vanaf februari 2019 zoeken zij een stagiair die meewerkt aan boekingen en de logistieke uitdagingen van een tourende artiest. Als deze vacature je interesse gewekt heeft, stuur dan je CV en motivatiebrief naar vacature@headliner-entertainment.com en wie weet ben jij de nieuwste aanwinst van het team.

Meer informatie: http://www.id-t.com/company/jobs


Most Wanted DJ

Stage: HBO stagiair(e)
Locatie: Almere

Wanneer je stage gaat lopen bij Most Wanted DJ, ondersteun je de verschillende taken binnen het bedrijf. Most Wanted DJ Agency is voor het aankomende studiejaar op zoek naar een meewerkstagiair(e) voor een langere periode met affiniteit binnen de hardere stijlen van de dance muziek. Je werkt in een jong en dynamisch bedrijf, waar eigen input meer dan welkom is. Je hebt onder andere nauw contact met agents en artiesten, maakt reisschema’s voor artiesten en helpt bij het opstellen van release schema’s van artiesten. Afstudeerstages zijn helaas niet mogelijk. Als je interesse gewekt is, stuur dan je CV en motivatiebrief naar vacatures@mostwanted.dj om te solliciteren op deze functie.

Meer informatie: http://www.mostwanted.dj/news/hbostagiaire

most wanted art of dance stage hardstyle hardcore


Par-T

Locatie: Erp

Stagiair(e) PR en Communicatie

Voor de periode van september 2018 tot januari 2019 is evenementen organisatie Par-T op zoek naar een stagiair die meesterlijk om kan gaan met pen en papier op het gebied van marketing en communicatie. Een aantal van de taken die je krijgt zijn het schrijven van nieuwsbrieven en persberichten, het bedenken en uitvoeren van cross mediale producten en het onderhouden van de social media platformen. Als deze stage jou op het lijf geschreven is, stuur dan je motivatiebrief, CV, portfolio en een duidelijke foto van jezelf naar press@par-t.nl en wie weet loop jij hier na de zomer wel stage.

Stagiair(e) Marketing en Communicatie

Tijdens deze stage ga je evenementen organisatie Par-T ondersteunen met marketing activiteiten, het bedenken van crossmediale producties, ondersteunen van offline communicatie en merkactivaties op evenementen ondersteunen. Deze stage loopt van september 2018 tot januari 2019. Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je motivatiebrief, portfolio, CV en duidelijke foto naar bas@par-t.nl en wie weet ben jij na de zomer wel werkzaam bij Par-T.

Stagiair(e) Decor Ontwerper

Wanneer je de nieuwe stagiair decor ontwerpen wordt bij Par-T na deze zomer, ga je aan het werk met verschillende dingen. Je gaat decor en podia ontwerpen en vormgeven, grafisch en technisch ontwerpen uitwerken en uitvoeren en opbouwen van het festival. Tijdens het festival zul je dus ook meewerken op het veld. Ervaring met AutoCAD is wel een pré voor deze stage. Is deze stage jou op het lijf geschreven, stuur dan je motivatiebrief, portfolio, CV en een duidelijke foto naar linda@par-t.nl en wie weet bouw jij straks podia op de vetste festivals.


Q-dance

Stage: Video Editor
Locatie: Landsmeer

Voor de redactie is Q-dance op zoek naar een Video Editor Stagiair. Het grootste gedeelte van je stage zal bestaan uit het uitvoeren van montage- en camerawerkzaamheden op de grootste events die Q-dance organiseert. Naast deze evenementen, vertaal je elke dag content ideeën van de redactie door naar online video content. Ervaring met Première Pro en PhotoShop is wel echt van belang voor deze stage. De stageplek is per direct beschikbaar en kan tussen de drie en zes maanden duren. Als jij de nieuwe collega van dit team wil worden, mail dan je motivatiebrief en CV naar media@q-dance.nl en wie weet werk jij binnenkort bij Q-dance.

Meer informatie: https://www.q-dance.com/nl/vacatures


REBiRTH Festival

Stage: Communicatie & Multimedia design
Locatie: Haaren (in de buurt van Den Bosch)

Heb jij talent voor communicatie & multimedia design en ben je gek op hard dance festivals? Weet jij precies wat er leeft onder de bezoekers en kun je dit vertalen naar unieke ideeën voor on- en offline marketing? REBiRTH Events is op zoek naar een ambitieuze en zelfstandige stagiaire voor een meewerkstage.

REBiRTH heeft plaats voor een meewerkstage in de periodes september 2018 – januari 2019 en februari 2019 – juni 2019. Stuur een mail met je motivatie, portfolio, beknopt CV en foto naar tom@rebirth-festival.nl.

Check voor meer info: https://www.rebirth-festival.nl/stage/


Rige Entertainment

Stage: Grafisch Vormgever
Locatie: Poortugaal (in de buurt van Rotterdam)

Een stage waarin je grafisch kunt vormgeven voor de muziekstijl waar je het meest van houdt. Dat biedt de stage bij Rige Entertainment. Je gaat aan het werk met het printen van kleding, het designen van social media en het aantrekkelijk maken van websites. Ook het meedenken aan creatieve concepten voor artiesten en evenementen behoort tot jouw takenpakket. Ben jij nou het nieuwe vormgeving talent en wil je werken bij Rige Entertainment? Dat kan. Stuur een mailtje naar bookings@rige.nl met je CV en motivatiebrief.


Scantraxx

Stage: Multimedia design
Locatie: Utrecht

Voor na de zomer is Scantraxx op zoek naar een multimedia designer die het team komt versterken. Tijdens deze stage, die 6 maanden duurt, zul je het muziek- en marketing management team van het label bijstaan met het maken van visuele producten. Ervaring met Adobe Suit is wenselijk. Een afstudeerstage is mogelijk bij deze vacature. De stageperiode loopt van 27 augustus tot 8 februari. Mocht je interesse hebben in deze stage, stuur dan je CV en motivatiebrief naar rens@scantraxx.com voor 1 juni, want dan sluit de sollicitatieprocedure. Vergeet niet om ‘Internship Design Scantraxx 2018’ in de onderwerpregel te zetten.

Meer informatie: http://www.scantraxx.com/jobs/


Square1 Agency

Stage: Boeker
Locatie: Amsterdam

De werkzaamheden van deze stage lopen uiteen, maar de focus zal liggen op de boekingen van Square1 Agency. Tijdens evenementen ben je werkzaam binnen het artist handling team. Op normale werkdagen ondersteun je het boekingskantoor, hou je de social media en website up to date, onderhoud je contact met artiesten en boekingskantoren en stel je offertes, contracten en facturen op. Een flinke waslijst aan taken dus. Maar mocht deze stage je volledige interesse getrokken hebben, stuur dan een mailtje naar info@cyndium.com en vermeld ‘Square1 Boeker Vacature’ in de onderwerpregel.

Meer informatie: https://www.cyndium.com/vacancies/


the apPARTYment

Stage: AV-specialist
Locatie: Brecht (België)

Het bedrijf ‘The apPARTYment’ is verantwoordelijk geweest voor videoclips als ‘Angels & Demons’ en ‘Twilight Zone’ van D-Block & S-Te-Fan, ‘The Project’ en ‘The XPRMNT’ van Sub Zero Project en vele anderen. ‘The apPARTYment’ is opzoek naar een stagaire AV-specialist. Wat houdt de stage juist in? Het editten van videoclips en recaps, het uitdenken en de productie van videoclips en op festivals filmen voor artiesten zoals Coone, Da Tweekaz, Sub Zero Project, Hard Driver, Devin Wild, D-Block & S-Te-Fan and more! Ervaring met Premiere Pro en After Effects vereist.

Mailen voor meer informatie naar info@theappartyment.be


Ziggo Dome

Stage: Communicatie
Locatie: Amsterdam

Hier gaat het om een meeloopstage waarin je ervaring op kunt doen met onder andere het onderhouden van websites en webcare. Aan jou de taak om de online content op de website goed bij te houden, mee te denken over nieuwe content en bekijkt welke informatie de bezoeker van de website nodig heeft. Ook zal je contact met bezoekers onderhouden, met name via social media. Als deze stage perfect is voor jou, stuur dan een mailtje naar vacature@ziggodome.nl met het onderwerp ‘Stage Communicatie’. De stageperiode loopt van september 2018 tot januari 2019.

Meer informatie: https://www.ziggodome.nl/info/vacatures

Ben je onderdeel van een organisatie en heeft jouw bedrijf nog een vacature beschikbaar voor begin volgend jaar? Stuur dan een mail met de betreffende vacature naar wouter@hardnews.nl, zodat deze aan de lijst toegevoegd kan worden.

Stage Ziggo Dome

Reageren