Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

In een interview met 3voor12 praat ID&T baas én oprichter van Q-dance Wouter Tavecchio uitgebreid over het 20-jarige bestaan van de organisatie. Ook vertelt hij over zijn ambities om telefoons te verbieden op feesten: “Laat hem gewoon eens weg!”

Het is natuurlijk alles behalve ongebruikelijk dat er duizenden telefoons de lucht ingaan bij een opening of eindshow. Volgens Wouter Tavecchio is het dan ook een goed idee om telefoons simpelweg te verbieden op feesten. “In Duitsland bestaat dit al, het is al bedacht. En terecht: je hebt dan een heel ander feest.” Zo vertelt hij verder:

“Natuurlijk heb je in het begin een paar ongemakkelijke momentjes, maar als je een paar biertjes of wat dan ook hebt genomen word je ineens heel relaxt. Dan sta je niet naar de show te kijken met je cameraatje. Ik vind dat altijd heel jammer, dat mensen dat doen. Ik snap het wel hoor, maar het is toch alsof je in de bioscoop door je telefoonscherm naar de film zit te kijken. We hebben een 4D experience voor je neergezet, laat die telefoon eens weg!”

“Jonge mensen op kantoor zeiden: Wouter, jij bent te oud, dat kan niet”

De ID&T baas & Q-dance oprichter vertelt verder over hoe je je als organisatie moet onderscheiden. “Wat als je tegen jezelf zegt: we moeten iets anders doen, iets wat de mensen niet verwachten. Wat doe je dan? We gaan alle peilers bevragen.” En dat zullen ze ook doen op DEDIQATED morgen.

“Dit is bijvoorbeeld overdag, in een voetbalstadion. Dat hebben we nog nooit gedaan. Maar het is volle bak. Iedereen zegt: relaxt, elf uur klaar. Ik wilde zelf heel graag telefoons verbieden, maar dat heb ik er nog niet door gekregen. Jonge mensen op kantoor zeiden: Wouter, jij bent te oud, dat kan niet. Ik bewaar hem voor een ander feest, maar het gaat wel een keer gebeuren.”

Ga voor het hele interview naar de website van 3voor12. De DEDIQATED jubileumviering van Q-dance zal morgen plaatsvinden in het GelreDome in Arnhem, waarvoor tickets zojuist 100% uitverkocht zijn. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Electric Love Festival

Reacties

 • Jolanda 09 februari 2020 - 22:09

  Voor het algemene beeld tijdens een opening of endshow is het een goed idee, maar foto’s van jezelf of vriendengroep maken kan dan ook niet meer. Als je vrienden kwijt bent of even wilt appen dat je gaat plassen is ook niet meer mogelijk.
  Ik ben benieuwd hoe dat in Duitsland gaat waar er al geen telefoons meer gebruikt worden op feesten.

  Quote
 • Kevin 09 februari 2020 - 01:08

  Prima idee stoort me ook giga je betaald geld voor kaartje ga je hele tijd kopen filmen waarom je bent er bij wil je terug kijken zijn er genoeg filmpjes online te vinden. Feesten zetten altijd de eind show sowieso online dus what’s the problem !!!! Tegen spoedig zelfs hele shows van festival inderdaad verbieden gaan eerlijk ziet het er echt niet uit ook geef dan andere mensen die kaartjes die wel naar show kijken zonder telefoontje

  Quote
 • Asian gabber 13 februari 2020 - 17:37

  27.000 mensen…100% uitverkocht ? GelreDome ? Wordt Qlimax dan 1.6x per avond uitverkocht ofzo ?

  Quote
 • Dave 06 juni 2020 - 00:57

  Sorry, maar dit is toch een deel van je vrijheid afnemen. Als je lekker wil filmen ofzo prima. Stel nou dat je op een feest staat en je krijgt een privé ongeval. Dan weet je dat niet, omdat meneer het wil verbieden. Onzin! Hij doet het heel goed met Qdance, laat hem dat nu niet verpeste

  Quote

Reageren