Peter de Valck
Door Peter de Valck

“Don’t worry and think out of the box. We’re still buzzing from the madness at the Freestyle stage in 2015. The area will be upgraded to create the space that all you Freestyle heads need. If your heartbeat gets rises and this is your style, feel free to get wild.”

Think out of the box, dat is waar Freestyle voor staat. Alles is toegestaan, wat zorgt voor een gekke mix van alles wat met hardere stijlen te maken heeft; Jumpstyle, Hardstyle, Hardcore en alles wat er tussenin ligt. Fuck de hokjes.

Freestyle is één groot gekkenhuis
Vorig jaar was er op Dance Valley voor het eerst een Freestyle stage. Heden, verleden en toekomst smolten samen en het werd een gekkenhuis. De meest opvallende naam in deze line-up is toch wel Audiofreq. De energieke Australiër maakt op 13 augustus zijn debuut op de Freestyle stage, welke op het punt van productie nog meer aandacht krijgt dan vorig jaar. Dit resulteert in een grotere, uitgebreide stage.

Het talentvolle Belgische duo Lowriderz is ook van de partij op de vallei. Ze timmeren hard aan de weg en zijn verantwoordelijk voor de allereerste release op het gloednieuwe Hard Dance label Wolf Clan.

De Amsterdamse Dov Elkabas, oftewel The Prophet, is al meer dan 25 jaar actief als DJ en mag terecht een pionier van de harder styles genoemd worden. In 2014 kwam zijn debuutalbum LOUDER uit, een perfecte mix van melodieus, oldschool, hardcore en meer. De oprichter van Scantraxx Recordz mag natuurlijk niet ontbreken op deze knotsgekke Freestyle stage.

Sinds eind 2013 worden House en Hardstyle steeds vaker gecombineerd. Begin 2014 begon Dr. Rude de term Hard Drop te gebruiken. Dit subgenre wordt gekenmerkt door EDM sounds die transformeren in een harde drop, dat vrijwel altijd een anti-climax is. Dr. Rude zal op 13 augustus zijn visitekaartje afgeven.

Dit is de volledige line-up
Dit waren slechts enkele namen die de Freestyle stage op het Recreatiegebied Spaarnwoude in vuur en vlam zullen zetten. Check hier de rest van de Freestyle line-up op Dance Valley:

• Audiofreq
Crisis Era
• Dr. Phunk
Dr. Rude
• Dutch Movement
Lowriderz
• Outsiders
• Playboyz
The Prophet
• Transfarmers
Hosted by MC The Russian

Alle toeters en bellen zullen uit de kast worden getrokken om deze stage wederom tot een daverend succes te brengen! Tickets voor Dance Valley 2016 zijn nog steeds te verkrijgen op de officiële website: dancevalley.com

Reageren