Hard News
Door Hard News

We spraken met Trilok & Chiren over hun aanstaande album, hun verleden en de toekomst van de heren. Niet elke dag krijg je de kans om artiesten te spreken die zo dicht bij de oorsprong van een genre stonden..

Hoewel jullie geen onbekenden zijn, voelt het wel als een eeuwigheid geleden. Kunnen jullie jezelf (opnieuw) voorstellen: wie zijn jullie en wat hebben jullie betekent voor de scene?
“Wij zijn Trilok & Chiren  (Tommy & Vil) ook wel bekend onder de naam DHHD en in de begindagen van de Hardstyle hebben we het één en ander geproduceerd. Platen als ‘30 Minutes’, ‘Rush’, ‘Funky Shit‘ en ‘DHHD The Anthem’ zijn uit onze studio gerold. Daarnaast hebben we een eigen label gehad (Mythica Records) en hebben daar o.a. Degos & Re-Done hun eerste platen uitgebracht en The Beat Providers ( E-Force en Estaloca)  Ook hebben we gedraaid op evenementen als X-Qlusive, Defqon.1, Decibel, Dancevalley, Feestfabriek etc. Ja, we hebben niet echt stil gezeten en in onze ogen leuke dingen gedaan voor de scene ☺.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen  om een remix album te maken van jullie tracks? Is dit ook het startschot van jullie rentree? Blijven jullie de komende tijd produceren?
Chiren: “Dat is eigenlijk het idee van Tommy geweest.”

Trilok:” Ja, dat klopt! Ik bedacht mij in ene dat het alweer 15 jaar geleden is dat we ‘Hear Me Now’ en ‘We Control The Sound’ hadden gereleased op Q-Dance Records en omdat ik weer bezig was met de hardstyle op te pikken dacht ik: “Nou misschien is een remix van die plaat wel leuk.”
Dus ik ging even wat mensen bij Q-Dance, Be Yourself Music en Cloud 9 bellen. Want iemand moest natuurlijk de rechten van de plaat nog hebben. Dat bleek dus Cloud 9 te zijn. Tijdens het gesprek met Cloud 9 kwamen er steeds meer ideeën boven drijven en uiteindelijk kwam het zover dat we wel een mini remix album konden maken. Daarna ben ik meteen gaan gaan bellen en appen met wat “oude bekenden” van ons om te vragen of ze eventueel een remix van een bepaalde plaat van ons wilde maken. Dat is voor ons gevoel aardig gelukt en er zijn superdikke remixes uitgekomen!”

Als jullie het album in een paar woorden moet omschrijven, hoe zouden jullie dit dan doen?
“Heel divers, dit omdat er van alles tussen zit. DJ Norman en Bass D, zijn bijvoorbeeld weer hele andere producers dan Jason Payne en Titan. Hierdoor krijg je niet 1 standaard remix album maar heel veel verschillende soorten tracks.”

Trilok & Chiren Qlubtempo

Zijn het alleen grote namen die remixes doen of hebben jullie zelf ook wat gedaan?
“We hebben ook de “nieuwe” talenten een  kans gegeven.. Deze jongens zijn toch weer de volgende toekomst en wij vinden het belangrijk dat het blijft evolueren. Dus o.a. Mickey G, Resist en F-Active hebben een remix gedaan voor ons. Welke tracks dat zijn houden we nog even in het midden. Daarnaast hebben we o.a. Dozer, DJ Thera, Jason Payne, Titan en ikzelf ook nog een track geremixed onder Rebel of Noise. Een Trilok & Chiren remix zat er vanwege tijdgebrek helaas niet in.”

De geruchten gaan, dat er nog een reden achter de release van dit album zit. Het zou ook de laatste release van het duo Trilok & Chiren zijn. Wat is daarvan waar?
Chiren: “Het album staat inderdaad voor het einde van dat tijdperk. Na 25 jaar hardcore en hardstyle te hebben gedraaid als dj, heb ik ervoor gekozen dat het mooi is geweest. Samen met Tommy heb ik meer bereikt dan ik ooit had durven dromen. Mijn droom als 15 jarig jongetje was het om zelf platen te gaan releasen. Nou dat is meer dan gelukt. We hebben gewoon de allereerste Q-dance Records plaat geproduceerd. Hoe vet is dat? Verder hebben we opgetreden in de HMH, Gelredome, de Arena en  de vetste feesten in binnen- en buitenland. Missie volbracht dus.”

Als er in al die tijd een moment is geweest wanneer jullie terug wilden komen, op wat voor moment was dat dan?
“De laatste jaren hadden wij  allebei  niet echt meer de behoefte had om hardstyle te produceren en daarom hebben wij  dat toen op een laag pitje gezet. We werden nog wel geboekt voor Defqon.1 en andere Early Hardstyle feesten en dat vonden we op zich prima. Later is het bij Trilok toch nog gaan kriebelen en is hij langzaam weer gestart.”

Jullie hebben ook een aantal aliassen, zoals DHHD en Rebel of Noise. Kunnen jullie hier iets meer over vertellen?
Chiren: “DHHD zijn we gestart in 2001 samen met DJ Luna. Hij kwam uit Den Haag en wij komen uit Den Helder dus hebben we de letters van onze steden een beetje door elkaar gehusseld en daar kwam DHHD uit. Onder DHHD hebben we veel uitgebracht bij StraightOn Recording. ‘Funky Shit’ en ’30 Minutes’ zijn daar wel onze favorieten van.”

Trilok: “Rebel of Noise is mijn alias en daar maak ik mijn nieuwe hardstyle mee. Met Trilok denken mensen toch vaak aan een early naam dus heb ik besloten om toch maar een nieuwe alias te bedenken. Hiermee heb ik een officiele remix gemaakt voor Eva Simons en heb ik wat releases gedaan op X-Bone records en komen de boekingen ook weer langzaam aan binnen. Onder Trilok  produceer en draai ik nu ook veel op Freestyle feesten. Ik ben gewoon een groot voorstander van de Hardere stijlen zonder het liefst in hokjes te denken.”  

Het album komt uit op het label van Cloud9 Music. Waarom dit label en wanneer komt het uit?
De rechten van alle tracks liggen bij hen en omdat we het toch gewoon wel officieel willen doen, moesten we hun wel even contacten. De releasedatum is gepland op 9 maart aanstaande.

Hoe ervaren jullie het dat verschillende artiesten (zoals Jason Payne) remixen hebben gemaakt van jullie tracks?
“Jason, Thera, Dozer, zijn natuurlijk allemaal grote namen en hebben al veel gedaan voor de scene. Het was dan ook mooi om te horen dat ze gelijk volmondig “JAAAA” zeiden op de vraag of ze wilden remixen voor ons. Gewoon super dus!”

Verder zagen we dat jullie ook verantwoordelijk zijn voor het anthem van Indicator. Hoe is dat tot stand gekomen en waarmee hebben jullie rekening mee moeten houden tijdens het maken?
Wij draaien regelmatig voor Indicator en hebben gewoon leuk en goed contact met de organisator. Via WhatsApp is dat tot stand gekomen. We moesten natuurlijk wel een beetje rekening houden met het feit dat het een “classic”gevoel moest houden omdat voor de classic area was en dat is in onze ogen goed gelukt!”

Trilok & Chiren album

Jullie lopen dus al een aardige tijd mee in het hardstyle-wereldje. Hoe is de scene en muziek veranderd in jullie opzicht, positieve en negatieve punten?
“De scene en de muziek evolueert natuurlijk….. Mensen worden ouder, de jongere broertjes en zusjes komen door de oudere broer en zus in de scene terecht.  En dat is een goed punt uiteraard, want als het zou stilstaan zou het ook niet vooruitgaan . De muziek en technieken zijn op vele punten een stuk verbeterd dan vroeger. Zeer jonge en goede producers zie je als paddenstoelen uit de grond schieten (oud gezegde voor de jongeren onder ons ☺) ”
Trilok: “Er lopen ook jongens stage bij mij, die zitten op een school waar de opleiding tot producer gewoon in het pakket zit. Dat hadden wij vroeger niet.  Vroeger moesten we ook alles met hardware doen en stond de studio vol met van alles en nog wat.”

Wat zijn de toekomstplannen qua muziek en festival?
“Trilok gaat dus gewoon doorknallen met het draaien en produceren van de hardere stijlen en Chiren doet alles even lekker op zijn gemakkie. Onder Rebel of Noise zijn er 3 collabs gestart waarvan er 2 namen eerder genoemd zijn in het interview.. Welke dat zijn houd ik nog even geheim.”

Is er nog iets wat jullie aan onze lezers willen vertellen?
Chiren: “Het album staat ook voor een nieuw begin. Want Tommy gaat nog wel even door denderen. Ik heb al wat van zijn nieuwe producties gehoord, en daardoor weet ik één ding zeker: jullie zijn nog lang niet van hem af ;-) Ik wens hem dan ook echt onwijs veel succes bij alles wat hij gaat doen voor de scene. Geniet ervan gappie!!”

Trilok: “Ik wil eigenlijk alleen maar Chiren bedanken voor die leuke en gekke tijd die we hebben meegemaakt en hem ook veel succes wensen met zijn dingen. En tot het publiek: Party hard or go home!”

 

 

Reageren