Jan Jaap
Door Jan Jaap

Het feest was 1,5 maand van tevoren uitverkocht en via TicketSwap waren vele mensen wanhopig op zoek naar een manier om alsnog binnen te kunnen komen. Gelukkig was ik in het bezit van een ticket en keek dan ook al tijden uit naar dit feest. Na een lange reis uit het noorden van het land, kwamen we zonder problemen aan bij de sporthal. Hier was Shockerz al in volle gang. Bij de reguliere ingang stond een redelijk lange rij, maar gelukkig kon ik deze overslaan.

Eenmaal binnen was het 15.45 en stond zaal 1 al flink gevuld. Iedereen ging los bij Act of Rage en Chain Reaction. Wat mij direct opviel was de goede sfeer. Vooraan stonden mensen los te gaan alsof het al de laatste set van de avond was. Dit beloofde zeker wat goeds voor de rest van de dag. Met tracks als ‘Legends’, ‘Forgot About Dre’‘Militant Mayhem’ en ‘Raging Reckless’ ging iedereen er constant met volle energie tegenaan.

Live op het podium.
De set van Requiem werd afgetrapt met ‘Amore’, die bij mij voor de nodige kriebels zorgde. Speciaal voor de live act werd er een nieuwe solo track gedraaid én ‘Like a G6’ geremixt. Één van de favorieten van het afgelopen jaar, ‘Collateral Damage’, was nog niet vergeten en het publiek knalde mee op de melodie.

report-1Het podium werd hierna overgedragen aan Digital Punk. Die leek wat moeite te hebben met op gang komen en dit was ook merkbaar aan de sfeer in de zaal. Gelukkig herpakte het publiek zich snel en kwam Digital Punk steeds meer los. Natuurlijk kon de track ‘Adapt Or Die’ niet ontbreken in de Adapt or Die showcase. ‘Six Million Ways To Die’ en ‘Open The Gates (Public Enemies Remix)’ waren de benodigde platen om de vastgeplakte voeten van de vloer los te krijgen en lekker te stampen. Dat de sfeer er weer goed in zat, was wel bewezen bij ‘Retaliate With Hate’. De hele zaal schreeuwde uit volle borst mee met de lyrics.

Na afloop sprak ik met Digital Punk en die vertelde dat hij nog wat vermoeid was van zijn operatie. Hierdoor durfde hij toch niet direct los te gaan. Via deze weg dan ook nogmaals een spoedig herstel toegewenst!

Ondertussen ging de show gewoon door en stonden de jongens van Sub Zero Project op het podium met hun live-act. Persoonlijk werd ik op een positieve manier verrast door de set. Toen ik om mij heen keek, was ik ook zeker niet de enige. De track ‘Meltdown’ zorgde voor waterige ogen bij het meisje naast mij, die bij de drop een gat in de lucht sprong.

report-2Firestarter
De zaal stroomde langzaam leeg toen Ran-D aangekondigd werd. Of het nou was om het feit dat het alweer etenstijd was, of omdat Bass Chaserz in zaal 2 stonden weet ik niet zeker. Wel was de leegte aardig merkbaar, maar gelukkig niet in de sfeer. Voor mij persoonlijk was het ook zeker geen probleem, want er was meer ruimte om los te gaan. Die ruimte was van korte duur, want de zaal was na 10-15 minuten weer vol. Tijdens ‘Criminal’ ging er even wat mis met de muziek. Ran-D liet na zijn set weten dat het voor hem ook een raadsel was wat er nou gebeurde, maar hij kon er naar eigen zeggen niets aan doen. Wat er ook gebeurd was, Ran-D en het publiek herpakten de sfeer bij het volgende nummer. De rustige melodie van ‘Blinded’ klonk door de zaal en gaf mij kippenvel van top tot teen, maar dit bleek nog maar het begin te zijn. Bij de track ‘Zombie’ ging het dak eraf, alsof er 10.000 man in de zaal stonden mee te schreeuwen. Dit zorgde voor een onvergetelijk en onbeschrijfelijk gevoel.

Vanaf de tribune een kijkje naar beneden
Notorious Two begonnen de set met het anthem van Shockerz: ‘F.E.A.R.’. Na het anthem werd het rustig in de zaal, alsof er weinig mensen waren die de tracks van Notorious Two kenden. Vanaf boven was goed te zien hoe de zaal op de eerste paar rijen na stil viel. Pas bij de tracks ‘California Dreamers’ en ‘Gangsta’ kwam er weer pit in de zaal.

report-3Blijkbaar begon ik mij optimaal te vermaken, want de tijd schoot voorbij. E-Force en Regain knalden van het begin tot einde, met als hoogtepunt van de set ‘The Greatest Show’. Wat een heerlijke track is het ook!

Ondanks dat ik mij in zaal 1 prima vermaakte, was ik toch wel benieuwd naar de set van D-Sturb. Hier heb ik het nummer ‘Kill Me’ even beluisterd en besloot toen toch maar om, uit de veel te warme volle zaal, te vertrekken naar B-Front. Tegen de mensenmassa in die zich de zaal in duwde voor Rebelion en Unresolved, stond ik weer in zaal 1. Hier speelde B-Front de sterren van de hemel. Nolz sprong op de boxen voor het podium en liet de zaal meeschreeuwen met ‘B-Freqz Crew’. B-Front zorgde voor een next level sfeer in de zaal. Wat blijft het geweldig om deze man achter de draaitafels los te zien te gaan. Dat de zaal heel bleef tijdens ‘Paradox’, was voor mij dan wel een grote verrassing. Man man man wat ging het er hard aan toe.

Kan het nog harder?
Ja hoor! E-Force en Warface kwamen met fakkels het podium op als War Force. Helaas moest ik toch aan een vermoeid lichaam met veel trek toegeven en ben ik gaan eten tijdens deze set. Het eten halen ging verassend snel, waardoor ik nog wel wat van deze geweldige set meekreeg. Voor zover ik het kon overzien, zat daadwerkelijk de hele zaal tijdens de sit-down.

report-4Na nog een poosje te hebben genoten van de interessante, maar goedwerkende combinatie van Crypsis en Jack of Sound, vond ik dat het weer tijd werd in zaal twee te kijken. De kleine zaal was goed gevuld voor Caine en Jason Payne. Voor mij kwamen hier veel onbekende tracks voorbij (noem het maar een gebrek aan kennis), maar in een zaal waar iedereen alles leek te kennen, maakte dit niet uit en kon ik lekker meegaan in de sfeer.

De gezellige sfeer overtrof toch de hitte, waardoor ik besloot een stukje mee te pakken van Malice en Rooler. De zaal leek vol te staan met de Gearbox aanhang, die het meest van de tijd goed mee rolde op de kick. Met mijn party maatjes besloot ik toch de gezellige zaal gedag te zeggen en gingen we voor Mister VIP. Delete knalde al alsof hij het festival aan het afsluiten was, maar werd waardig opgevolgd door Titan en Warface. ‘Getting Off’, ‘FTP’ & ‘Mash Up 6.0’ zorgden voor een knallende afsluiting.

report-5
Al met al een super feest! Hoewel de vloeren van erg plakkerig, naar gevaarlijk glad gingen en de rij bij de munten erg lang was aan het begin, zijn er verder weinig verbeterpunten voor de organisatie. Shockerz had voor mij een ongekend mooie sfeer, die voor mij weer een glimlach oplevert terwijl ik dit verslag aan het typen ben.

Lees meer over het marketingplan in de case over Shockerz op Moovin.

Foto’s door: Rossumediavincentvandenboogaard.nl & Tessa van Nuland fotografie.

Reacties

  • Job 21 december 2016 - 19:35

    Jammer dat er niet is gekeken bij Main Concern aangezien ze hun op één na laatste set draaiden. Ondanks dat het tijdens deze set het rustigste was, was de sfeer misschien wel het beste en werden de beste nummertjes gedraaid!

    Quote

Reageren