Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Noisecontrollers nodigt je uit om zijn grootste muzikale mijlpaal tot nu toe te vieren! De hardstyle icoon staat op het punt zijn 200ste track uit te brengen, en gaat dit op 28 december groots vieren met een exclusieve show in de 013 Tilburg. Hier lees je waarom jij daar zeker bij moet zijn!

LEES OOK: Noisecontrollers viert zijn 200ste release met zijn eigen evenement 

1. Waar Noisecontrollers is wordt hardstyle geschiedenis geschreven

Iedere generatie hardstyle liefhebber kan zich wel een memorabel Noisecontrollers moment herinneren. Misschien was jij wel bij het allereerste optreden in 2007 in Hengelo, of bij Noisecontrollers live op Emporium 2008 – vandaag de dag nog steeds nr. 1 op liveset lsdb.nl. Misschien was je wel bij de memorabele X-Qlusive Noisecontrollers 2012 in de HMH… Zo kunnen we nog even doorgaan, maar één ding is zeker: op 28 december wordt er geschiedenis geschreven. Er wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan deze bijzondere reeks, en hier wil jij bij zijn!

2. Breng een ode aan Noisecontrollers & hardstyle

Er bestaat geen hardstyle liefhebber die nooit is los gegaan op een track van Noisecontrollers. Denk aan eerste hits als ‘Marlboro Man’ gevolgd door klassiekers als ‘Attack Again’ en ‘Tonight’. Het ontketenen van een revolutie in hardstyle door te pionieren met de kick voor ‘CTRL ALT DELETE’, om vervolgens in 2012 het E=NC2 album te droppen met tracks als ‘So High’ en ‘Universe Was Born‘. Ga zo nog maar even door tot moderne klassiekers als ‘The Spirit Of Hardstyle‘ en ‘Bad Habits’: deze beste man heeft een ongekende bijdrage geleverd aan onze scene en dat moet gevierd worden!

3. Noisecontrollers en zijn vrienden

Noisecontrollers zal niet alleen zijn fans uitnodigen voor het event, maar ook zijn vrienden binnen de hardstyle scene. Natuurlijk is Wildstylez van de partij: beide mannen komen uit Veenendaal en waren lange tijd buren van elkaar in de studio. Ook Bass Modulators kunnen niet ontbreken, waarmee een lange creatieve samenwerking loopt onder het NCBM project. Daarnaast natuurlijk vrienden van het label Audiotricz en Devin Wild waarmee Bas eerder dit jaar nog een track heeft uitgebracht. Dat belooft een gezellige avond te worden!

4. Specials, showcases, onverwachte b2b’s én nieuwe muziek

In de aankondiging belooft Noisecontrollers zijn fans “a once in a lifetime experience filled with specials, unexpected b2b’s and lots of new music & collabs.” Bezoekers van het evenement kunnen uitkijken naar de NC200 showcase, een NCBM live-set, Classics van Attack Again én een closing set van Kasparov (het voormalige hardcore project van Noisecontrollers). Wie weet wat hij nog meer in petto heeft voor deze speciale avond…

5. Genieten van de NC200 Showcase

Hoewel het nog niet bekend is wat deze showcase precies zal inhouden, zal het ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de avond worden. Noisecontrollers staat namelijk op het punt zijn langverwachte 200ste release uit te brengen, waarvoor hij in mei al begon af te tellen met de release van ‘Headlights‘ (#196), gevolgd door ‘Pyramid‘ (#197), ‘Shine‘ (#198) en ‘The Approach‘ (#199).

6. De enige NCBM Live van dit jaar

Op de socials van Noisecontrollers & Bass Modulators waren ze alweer samen in de studio te zien. Zullen zij speciaal voor deze viering bezig zijn met een nieuwe track…? Wat we in ieder geval zeker weten is dat tijdens Noisecontrollers & Friends dit het enige exclusieve NCBM Live optreden van dit jaar zal worden. Hier kan je dus weer optimaal losgaan op klappers als ‘Rocked Up’, ‘Het Gevoel Van’, ‘This Is Eternity’ en misschien wel nieuwe tracks. 

7. “The Noisecontrollers attack one more time!”

Zoals je hierboven misschien al gespot had, kun je tijdens Noisecontrollers & Friends genieten van een iconische Attack Again showcase. Verwacht een reis terug naar de revolutie, een tijd die voor sommige onder ons de hoogtij dagen van hardstyle representeert. Ga dus ouderwets los op de vetste Noisecontrollers classics tijdens de Attack Again special!

8. Afsluiten met de dikste hardcore

Misschien wist je het nog niet, maar Kasparov is het hardcore side-project van Noisecontrollers en de eerdere producties komen uit zijn studio. Aan het einde van de avond kan je dus nog even flink rammen met de allerdikste hardcore tijdens de closing set van Kasparov.

9. “We’ll shake the world of hardstyle”

“After releasing almost 200 tracks, the art of creation influences my life incredibly and means the world to me. I definitely won’t stop soon and have a lot more coming up for you the next few months… we’ll shake the world of hardstyle!”

Het is nog niet bekend wat hij precies van plan is, maar Noisecontrollers kennende komt er op zijn minst nieuwe muziek aan en zal je dit zeker terug gaan horen tijdens zijn evenement. Hou in ieder geval zijn socials nauwlettend in de gaten de komend tijd…

10. Eén van de vetste locaties voor hardstyle

De 013 heeft zich in het verleden als bewezen als één van de vetste indoor locaties voor een hardstyle feest. De sfeer is altijd top en de zaal is niet te groot maar ook zeker niet te klein. Het geluid is er altijd dik en shows zijn spectaculair: menig hardstyle liefhebber is thuisgekomen met spierpijn na een avondje partyen in Tilburg. Een perfecte locatie voor Noisecontrollers & Friends, dus!  

Noisecontrollers & Friends celebrate NC200 zal plaatsvinden op 28 december 2019 in Poppodium 013. Tickets zijn nu nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement, waar je ook meer informatie kunt terugvinden. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Noisecontrollers

Reageren