Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Decibel outdoor, een van de grootste en meest complete harder styles festival dat er is. Jaarlijks kijken tienduizenden liefhebbers uit naar dit weekend in augustus, het weekend waar alles samen komt. Ook dit jaar zal Decibel outdoor plaats vinden op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Een prachtige locatie met bossen, strand, water en genoeg ruimte voor maar liefst 15 stages. Van hardstyle tot hardcore tot uptempo en van classics en millennium tot de toekomstige sound, Decibel is van alle markten thuis.

Het thema van dit jaar is Destination Decibel. Het gehele festivalterrein is dan ook opgedeeld in 6 districs, elk met een eigen thema en eigen muziekstijlen die ze vertegenwoordigen. Ben jij benieuwd wat je kunt verwachten in elk district en wil jij weten waar je moet zijn voor de hoogtepunten? Lees dan vooral verder, want Decibel outdoor heeft alles uit de kast getrokken.

The Mainstage
De mainstage, het epicentrum van de hardere stijlen op Decibel outdoor. Van euforisch tot raw tot hardcore, gedurende de gehele dag zal de hardheid opgebouwd worden die ons uiteindelijk bij de fantastische eindshow zal brengen. Ook dit jaar heeft de Decibel mainstage een aantal geweldige headliners klaarstaan. De anthem makers van dit jaar zijn niemand minder NCBM, a.k.a. Noisecontrollers & Bass Modulators, en zij zullen de mainstage halverwege de dag volledig overnemen.

DJ Isaac zal hier een speciale show geven met de naam ‘The Sound Of Decibel’. Hierin zal deze legende in 15 minuten alle anthems die Decibel outdoor ooit heeft gehad voor jou op een rijtje zetten. Een stukje nostalgie die je als fanatieke Decibel bezoeker niet mag missen.

Decibel mainstageNaast NCBM brengt er nog een andere exclusieve live-act een bezoek aan de mainstage van Decibel. B-Freqz, beter bekend als B-Front en Frequencerz, zullen in de late uurtjes de raw hardstyle verzorgen en daarmee het tempo een beetje opvoeren. Hier houdt het echter nog niet op. Decibel wordt, zoals elk jaar, afgesloten door een hardcore DJ om de harder styles cirkel op mainstage rond te krijgen. Dit jaar zal niemand minder dan hardcore legende Angerfist het laatste beetje energie uit je trekken.

The Forest
Als jij niet bang bent in het donker en alleen maar opstaat voor muziek met minstens 160 BPM dan is the forest the place to be. The Forest biedt onderdak aan maarliefst 4 stages tijdens Decibel outdoor 2017: Hardcore4life, Darkness4life (Uptempo), Darkness4life (Industrial) en refuse – Crossbreed & Hardtechno. Ook hier heeft Decibel flink wat exclusieve acts weten te strikken.

Op de Hardcore4life stage kun je genieten van exclusieve Dogfight Records showcase feat. Mad Dog, AniMe, Noize Suppressor, Unexist & Tears of Fury. Get ready for some real Italian hardcore power! Daarnaast zal N-Vitral optreden met zijn nieuwe live-act Bomb Squad. Deze acts zullen samen met de rest van de A-line-up de Hardcore4life afbreken tot de laatste vloerplank.

14086202_1160260330683957_3238438852874783827_oDe Darkness4life stages zijn wederom opgedeelt in een Uptempo gedeelte en een Industrial gedeelte. Op de uptempo stage kun je genieten van o.a. Lady Damage met haar Coredoom showcase en Black Flowers live. Op de industrial stage zullen namen als Ophidian, Tymon en The Outside Agency de bomen doen laten trillen tot aan de wortels.

Tot slot heb je nog de refuse area. Hier zullen de hardste techno en crossbreed beats en kicks jou voorgeschoteld worden door namen als Deformer, Kanache, Limewax en Petduo. Ook zal de tattoo studio weer terug zijn. Nog op zoek naar permanente souveniertjes? Ga hier dan zeker even langs.

The Road
It’s time too take a trip down memory lane. The road staat volledig in het teken van de sounds waar we vroeger verliefd op zijn geworden. vier stages zullen The Road om toveren tot een tijdmachine die ons mee terug neemt naar de goede oude tijd met Remember, back2school Early Rave, back2school Millennium hardcore en 1992 is 4 you!

De Remember stage staat vol met exclusieve shows die je als echte classics liefhebber absoluut niet mag missen. Zo zal Noisecontrollers hier een set komen draaien als onderdeel van zijn ‘Attack Again’ tour, zullen D-Block & S-te-Fan en Deepack hun krachten bundelen als Dee-Block & S-te-Pack en zullen de Wild Motherfuckers langs komen om de stage volledig te slopen.

RememberDe back2school area zal dit jaar voor het eerst in twee delen worden opgesplitst: Early Rave en Millennium hardcore. Op de Early Rave stage zullen de Shadowlands Terrorist feat. Zany, Vince, JDA & MC Syco wederom samen komen voor een reunie. Op de Millennium stage zullen velen hardcoreheads zich verzamelen voor de goude platen o.a. Endymion, Art of Fighters, Dione en Noize Supressor. Dit mag je als liefhebber absoluut niet missen.

Last but not least, the 1992 is 4 you! area is er voor de echte oude rotten uit het vak. Denk hierbij aan Buzz Fuzz, Rob, Stanton en Reza. Allen veteranen die al sinds jaar en dag meegaan in de scene en van vaste waarde zijn als het gaat om deze stage op Decibel outdoor.

The Lake
Van de meest euforische platen tot de rauwste beats, bij The Lake kun je de uiteindes vinden van de hedendaagse hardstyle. Bij de Euphoria stage kun je genieten van TNT, a.k.a. Technoboy & Tuneboy, 15 years showcase waar deze legendes alles uit de kast halen. Daarnaast zullen grootheden als Wildstylez, The Prophet en Bass Modulatorz er voor zorgen dat het zomerse gevoel niet zal ontbreken tijdens Decibel outdoor 2017.

De echte raw hardstyle liefhebber weet waar hij of zij moet zijn tijdens Decibel outdoor. The Lake biedt ruimte aan zowel de Loudness als de Extreme Loudness stage en deze staan vol met exclusieve acts. Zo zal de Loudness stage plaats maken voor Nightbreed: Running With The wolves feat. Endymion, Bass Chaserz en Degos & Re-Done, en zullen Sub Zero Project en Warface hun exclusieve live-acts vertonen: The Project en Heavy Artillery.

LoudnessMocht je de Loudness stage nou nog niet hard genoeg vinden, dan is de Extreme Loudness stage de oplossing. Het Schotse duo Rebelion zal hier een spetterende live-set verzorgen, de Australische rauwdouwer Delete zal je omver blazen met zijn kenmerkende sound en als kers op de taart zal onze Poolse held Regain ervoor zorgen dat de Extreme Loudness stage naar de bodem van het meer zal verdwijnen.

The Beach
The beach is tijdens Decibel outdoor 2017 de thuishaven van de UP! – Desperados Crazy Town stage en natuurlijk van de tweede mainstage van Decibel: Pussy lounge. Als er iemand goed is in een stage op zijn kop zetten met arsenaal aan Jump muziek, dan zijn het onze Belgische vrienden wel. Namen als Pat-B, Dark-E, Lowriderz en natuurlijk Mark With A K zullen deze stage volledig in hun greep nemen en de mensen laten zien hoe ze in België een feestje bouwen. Natuurlijk zijn ook de Nederlanders hier vertegenwoordigd met jong talent als PYRA. en Plug ‘N Play.

En dan heb je nog de Pussy lounge stage. Zoals gezegt de tweede mainstage van Decibel outdoor met haar eigen endshow. Zoals elk jaar zijn residents Ruthless, The Viper, Paul Elstak en Darkraver van de partij. Ondersteunt door verrassende namen als Zatox en Promo zal de Pussy lounge stage veranderen in één knotsgek feest met opblaasbare attributen en natuurlijk de mooie pussy babes. Iets wat je absoluut niet mag missen tijdens jouw dagje Decibel.

Pussy loungeThe Weekend
Voor velen is ‘Destination’ Decibel niet compleet zonder dat je het gehele weekend op de camping hebt overleeft. Als beloning voor het zijn van echte Decibel fanatiekeling krijg je natuurlijk iets extra’s. Drie feesten in de vorm van een Friday Kick-off party, Saturday nightparty en de Sunday closing party. Ook deze zijn natuurlijk gevult met exclusieve acts die speciaal voor de weekendgangers zijn geselecteerd.

Op de Friday Kick-off party zal je ten eerste een militaire aanslag moeten overleven van niemand minder dan Minus Militia. Zij hebben hun doelwit vastgesteld, dus zorg dat je er klaar voor bent. Mocht je deze slijtage slag doorkomen, staan de Guerrillas feat. Furyan, Neophyte, Nosferatu & Tha Playah klaar om het laatste beetje energie uit je te halen voordat jij je comfortabele tentje opzoekt.

De Saturday afterparty kent geen genade. Beginnend met raw hardstyle en eindigend met uptempo hardcore, als de zaterdag je nog niet gesloopt had, zullen deze laatste uurtjes dat wel doen. Zo zal A2 Unstoppable feat. Alpha2, Digital Punk, E-Force & X-Pander de afterparty compleet verbouwen, maar niet afbreken. Die eer is namelijk toegevallen aan Scarphase live. Maak je klaar voor een staaltje uptempo hardcore zoals je deze nog nooit hebt gehoord.

Decibel afterpartyWanneer je de Sunday closing party haalt, respect, je bent tot het gaatje gegaan en nu moet dat laatste beetje energie er nog uit. Decibel heeft voor het einde van jou ‘Destination’ nog eens een A-klasse line-up samengesteld met o.a. Frequencerz, Atmozfears en Psyko Punkz. uiteraard wordt de closing party traditioneel afgesloten door de Pussy lounge resident rumble feat. Paul Elstak, Darkraver, The Viper, Ruthless & MC Ruffian.

Naast deze extra feesten voor de weekendgangers is jouw Decibel experience natuurlijk niet compleet zonder de extra faciliteiten waar de camping over beschikt. Slapen? Waarom zou je! Voor de mensen die niet van ophouden weten is er het 24 uurs café. Overdag kun je genieten van verschillende kermis attracties, de Flügel Fiesta bar en nog veel meer activiteiten. Deze staan klaar om door jou ontdekt te worden.

Decibel hang outDecibel outdoor 2017, your ultimate Destination. Je hebt nu gezien wat Decibel outdoor jou te bieden heeft. Elk District heeft zijn eigen thema met zijn eigen hoogtepunten en acts om naar uit te kijken. Er is voor ieder wat wils en je zult je absoluut niet vervelen tijdens dit avontuur. Van The Mainstage tot aan The Forest tot aan The Beach, met de verandering van jou district verandert de muziek met zich mee. Wat is jouw ultieme Destination? Decibel outdoor is tot nog toe altijd uitverkocht geweest, dus koop je kaartje nu het nog kan via decibel.tickets.b2s.nl en zorg dat je dit ultieme weekend of festivaldag niet hoeft te missen.

Reacties

Reageren