Peter de Valck
Door Peter de Valck

In een interview met DJ Mag NL kwam Bas Oskam, beter bekend als de enige echte Noisecontrollers, met een bijzonder statement. De artiest die Hardstyle als kunst heeft verheven, is altijd al een artiest geweest die niet bang is om te experimenteren. Daarom kwam het ook zeker niet als een shock dat hij besloot samen te werken met een artiest als Sander van Doorn.

Bas blijft natuurlijk euforische hardstyle produceren, maar op de vraag of hij behoefte heeft aan een eigen raw track, antwoordde Veenendaler het volgende:

“Raw hardstyle heeft zich inmiddels zo ver ontwikkeld van mijn stijl af, dat die connectie er niet meer is. Ik volg het iets minder en sommige platen neigen al meer naar hardcore. Aan de andere kant, ik spreek soms raw hardstyle dj’s en zij zeggen dat ze graag meer naar het euforische willen.

13528985_10154998838418312_624449548877964433_n
Maar voordat ik een echte raw track maak, moet die connectie weer terugkomen. Soms gaan de tracks al op 165 BPM en het is zo erg hardcore minded, alhoewel ik vroeger nog wel eens een hardcore track maakte. Misschien dat ik in de toekomst met Radical Redemption of iemand anders de studio in ga. Hij wil het zelf ook heel graag, dus wie weet…

Ik ben er absoluut niet huiverig voor of er op tegen, maar het moet vanzelf weer ontstaan. Ik sluit het niet uit, maar het kan best nog even duren.”

Radical Redemption is ook erg gecharmeerd van Noisecontrollers. Logisch, want een nieuwe NC productie is een nieuwe lat voor de rest. Joey van Ingen draaide al vaker het In Qontrol 2009 anthem ‘Ctrl.Alt.Delete’ in zijn setjes, kwam met een remix van ‘Sanctus’ en werkte al eerder samen met de melodieus georiënteerde Frontliner. Laten we hopen dat deze mogelijke samenwerking werkelijkheid wordt.

Bron: djmag.nl

Reageren