Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Nu we langzamerhand richting het einde van het jaar gaan, lijkt het ons een mooi moment om terug te kijken op weer een geweldig hardstyle jaar. Zowel indoor als outdoor hebben we weer genoten en hebben de organisaties wederom flink uitgepakt, zo ook met de stages. Maar wat waren nou de mooiste, indrukwekkendste en meest geweldige stages van 2019? Wij zetten er een aantal op een rijtje om je geheugen weer even op te frissen.

Intents Festival – Calling All Superheroes

Intents Festival is een feest dat het thema ieder jaar enorm hoog in het vaandel heeft staan. Ook voor ‘Calling All Superheroes’ is de organisatie opnieuw een stapje verder gegaan met de thematisering van het evenement. In een eerder interview met de organisatie vertelden ze dat het complete festivalterrein, als één geheel kan worden gezien waarbij alles op elkaar aansluit. Voor ‘Calling All Superheroes’ ontwierp de organisatie vijf superhelden, die allemaal aansloten bij een stage. Deze personages werden zó ver uitgewerkt dat fans zelfs konden zien hoe groot ze precies waren en wat hun lievelingseten was. Uiteindelijk werd er een complete verhaallijn opgebouwd en dit werd zelfs vastgelegd in een strip, wat natuurlijk uniek is in de festivalwereld. Al deze superhelden waren ook terug te zien op de mainstage: een complete stad werd nagebouwd op de indrukwekkende Intents stage.

Qlimax – Symphony of Shadows

Het is voor vele hardstyle-liefhebbers hét mooiste indoorevenement van het jaar en ook dit jaar was het weer een waar spektakel tijdens Qlimax. De stage van het event dat jaarlijks plaatsvindt in het GelreDome werd ook deze editie weer op spectaculaire wijze onthuld en is voor velen één van de mooiste momenten van de avond: de val van het Qlimax doek. Tijdens dit magische moment is de complete zaal gevuld met duizenden telefoons, iedereen wil namelijk een momentopname van dit spektakel hebben. Ook deze keer had Q-dance weer alles uit de kast gehaald en galmde er een grote “wow” uit het publiek: “Welcome… To Qlimax!”

Defqon.1 RED – One Tribe

Defqon.1 heeft als het grootste festival binnen de hardere stijlen natuurlijk een naam hoog te houden wat betreft de mainstage. Ook het weekend festival in Biddinghuizen staat bekend om zijn thema’s en zo stond de 2019 editie volledig in het teken van ‘One Tribe’. Met onder andere concepten als ‘The Spotlight’, ‘POWER HOUR’ en maar liefst 12 verschillende stages, komt uiteindelijk in de avond iedereen bij elkaar op de gigantische RED, om samen van de eindshow te genieten. Mede door een overweldigende vuurwerkshow en flink wat licht en laser-spektakel, levert de Defqon.1 mainstage altijd geweldige plaatjes op in het donker en ook dit jaar was het weer genieten geblazen op de maar liefst 130 meter lange mainstage van Defqon.1.

Supremacy

Door vele hardstyle-liefhebbers wordt Supremacy gezien als de ultieme opening van het indoorseizoen. Het raw hardstyle evenement dat jaarlijks plaatsvindt in de Brabanthallen had al vaker indrukwekkende showaspecten in de stage verwerkt, maar kwamen dit jaar met iets wel heel unieks. Naast de verschillende hologrammen die op de stage waren te zien, gebeurde er tijdens de anthemshow van Crypsis iets wat nog niet eerder in de scene was vertoond: door middel van een soort zwevende stage ging hij tijdens zijn 30 minuten durende set de gehele zaal rond, om vervolgens weer bij het grote podium te eindigen. Dit leverden dan ook hele vette beelden op.

Mysteryland – Q-dance stage

Al jaren lang host Q-dance een stage op Mysteryland. Sinds 2002 is de organisatie al aanwezig met een eigen area op het weekend festival. Naast het feit dat de hardstyle stage op een prachtige locatie, omringt door water en natuur ligt, kun je er ook nog eens opkijken vanaf de heuvel: zo heb de perfecte view en kun je genieten van dit indrukwekkende podium. Daarnaast zag deze er ook nog eens prachtig uit in het donker, mede door een spectaculaire licht en lasershow.

Hard Bass – The Last Formation

De laatste editie van Hard Bass was er voor veel bezoekers een om niet snel meer te vergeten. Om het unieke B2S concept in stijl te beëindigen pakte de organisatie dan ook uit op alle mogelijke vlakken, zo ook met het podium. Waar de stages van Hard Bass over het algemeen altijd redelijk ‘plat’ waren, strekte deze dit jaar uit naar alle hoeken. Daarnaast was er ook nog eens een heuse walk of fame gecreëerd om alle DJ’s de booth in stijl te laten betreden. Daarnaast wisselde de teams zich op spectaculaire wijze door middel van een lantaarn die in de DJ booth werd gestopt en zo iedere keer in de kleur van het desbetreffende team veranderde.

The Qontinent – Island of Intensity

Ook bij onze zuiderburen is het tijdens The Qontinent altijd genieten geblazen van de mooie stages. Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld kwamen samen van 9 t/m 11 augustus op de Wachtebeke in België. Het evenement – een samenwerking tussen Bass Events en Q-dance – staat namelik bekend om haar geweldige sfeer, prachtige stages en uitgebreid entertainment. Het Island of Intensity had een bomvol Ravers Resort, meer dan 100 artieten, en meer dan genoeg om te doen voor iedereen die van hardstyle, rawstyle, freestyle, tek, hardcore houdt.

Decibel outdoor – LIVE LOUD

Eén van de grootste en prachtigste evenementenlocaties van ons land, de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, werd dit jaar omgetoverd tot ’the loudest city on earth’ voor Decibel outdoor. Naast dat het evenement natuurlijk bekend staat om de fantastische sfeer op de camping, mag ook de mainstage van dit jaar zeker niet onbesproken blijven. Deze was dit jaar omgedraaid voor het eerst, waardoor je vanuit verschillende andere area’s over het water heen, de main zag liggen. Buiten het feit dat de ligging natuurlijk fantastisch is – aan het water en omringt door natuur – zag de stage er op zichzelf ook geweldig uit, zowel overdag’s, maar zeker ook in het donker.

Reverze – Edge of Existence

Reverze staat bekend als het grootste indoor hardere stijlen-event van België, en weet ieder jaar de harten van hardstyle-liefhebbers te veroveren met een grootse line-up én een arsenaal aan show. Ook de afgelopen editie – die de boeken inging als Edge of Existence – was hierop zeker geen uitzondering, en zorgde ervoor dat je je ogen kon uitkijken op deze immense stage en magische lichtshow. Reverze weet ieder jaar weer met een indrukwekkend stagedesign te komen; één van de redenen waarom je dit feest absoluut een keer bezocht moet hebben.

REBiRTH Festival – Indoor mainstage

REBiRTH Festival staat bekend als dé kick-off van het festivalseizoen. Met maar liefst zeven area’s is er dan ook voor ieder wat wils op het weekend evenement. Wat vrij indrukwekkend is aan REBiRTH is toch wel de indoor mainstage. Omdat het event vroeg in het jaar gehouden wordt, is het normaal gesproken nog redelijk koud tijdens REBiRTH, waardoor de meeste area’s overdekt zijn. Toch krijgt de organisatie het elk jaar voor elkaar om een enorme dikke mainstage te bouwen in een van de tenten. Ook dit jaar zag de mainstage van REBiRTH er weer erg vet uit. Er was een enorm groot REBiRTH-logo te zien en door het gebruik van verschillende lagen, was er veel diepte in te zien.

Nu 2019 er bijna op zit en we ons alweer bijna op kunnen gaan maken voor een nieuw jaar vol met feesten, wilden we toch nog even terugkijken op wat 2019 ons wel niet allemaal te bieden had. Tal van schitterende stages hebben we weer voorbij zien komen, zowel indoor als outdoor: maar wat was voor je de ultieme stage van 2019?

Omslagfoto van Facebook-pagina Intents Festival

Reageren