Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Nu het festivalseizoen op het punt van beginnen staat, is ook het aftellen naar het grootste hardcore festival in de wereld weer begonnen. Om je goed voor te bereiden op dit spektakel, hebben wij de ultieme Dominator Festival survival-guide opgesteld met 12 essentiële tips voor het grootste hardcore festival ter wereld. 

Tip 1: Neem je oordoppen mee

Wanneer je Dominator bezoekt, kan je er donder op zeggen dat er 30 keer per dag iemand fanatiek “DOMINATOOOOOOR!” in jouw gezicht of in het gezicht van de cameraman staat te schreeuwen. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om je oordoppen weer eens uit je kast te trekken, want tijdens dit festival krijgen je oren (niet alleen op muzikaal gebied) absoluut wat te verduren.

 

Tip 2: Spijker je talenkennis een beetje bij

Als je tijdens Dominator nieuwe vrienden wil maken, mag je wel eens wat aan je talenknobbel gaan doen. Ontelbaar veel buitenlanders bezoeken jaarlijks het hardcore festival, van Italianen en Spanjaarden tot Amerikanen en Australiërs. En als je wil dat ze al die vlaggen naar beneden halen, dan moet je ze dat natuurlijk wel netjes kunnen vragen. ¿Por qué?

Tip 3: Laat je duurste kleding achterwege

Op Dominator mag je naast een flinke dosis hardcore namelijk ook genieten van een immense hoeveelheid zand. Het is dan ook aan te raden om niet je allerduurste outfit aan te trekken, want die kan na het festival gelijk de prullenbak in. Natuurlijk kun je ook gewoon precies het tegenovergestelde doen, want Dominator is dé hardcore-bijeenkomst van het jaar en daar wil je koste wat het kost in stijl heen.

Dominator Festival 2019

Tip 4: Bereid je voor op raw-haters

Als raw-liefhebber kun je de enige “waarom ga je op Dominator naar de raw” en “dit hoort hier niet thuis” verwachten van die-hard gabbers. Zij zijn over het algemeen niet tevreden met de toevoeging van een raw hardstyle stage, maar ook zij kunnen niet ontkennen dat de raw stage er ieder jaar ontzettend mooi uit ziet en het hier altijd mega hard los gaat. Die stage, waarbij het publiek op de helling van het strand staat te beuken, is volgens veel hardstyle-liefhebbers toch wel één van de hoogtepunten van de zomer.

Tip 5: Vergeet je zwemspullen niet…

Een gouden tip is om onder je party-outfit je zwemkleding aan te trekken. Op Dominator kan het namelijk al snel standje sauna worden en is het dan ook heerlijk om af en toe even een duik te kunnen nemen.

 

Tip 6: Neem een kijkje bij de motorcrossers

Hoewel je een mooie smak geld kan neerleggen voor een Dominator Festival kaartje, krijg je hier dan ook erg véél voor terug aan entertainment. Dominator heeft ieder jaar een ander thema, maar motorcrossers zijn er altijd bij om je van een zieke show te voorzien. ‘Even zitten’ als je wat rust moet pakken, is nog nooit zo chill geweest terwijl de motercrossers met een backflip van schans naar schans springen.

Tip 7: Zonnebrand smeren voor je leven

Ook al lijkt het alsof je een mooie 50 tinten bruiner aan het worden bent, trap hier maar niet in: dit is namelijk het E3-Strand en dat gouden tintje zal je zeker weten weer verliezen tijdens het douchen. Aangezien Dominator in hartje zomer plaatsvindt en je het de hele dag vol wil houden, is het dan ook extreem belangrijk om genoeg zonnebrand mee te nemen. Al helemaal als er weer zo’n gigantische vlam vanuit de mainstage opstijgt.

Dominator Festival 2019

Tip 8: Eet zo nu en dan een frietje en haal genoeg water

Of eet een pizza, of bestel een colaatje: zorg er gewoon voor dat jouw zoutgehalte op peil blijft en er genoeg vocht binnenkomt. Niemand zit er op te wachten dat jij slecht gaat door het warme weer, wanneer je in deze kostbare tijd ook van een set zou kunnen genieten. Zorg dus goed voor jezelf én voor je vrienden, voordat ook zij zand gaan happen…

Dominator Festival 2019

Tip 9: Trek je vertrouwde Air Max aan

Naast het feit dat Dominator wereldwijd het allergrootste hardcore-evenement is, zal je waarschijnlijk ook nergens zoveel Air Max per vierkante meter kunnen vinden. Dit is dan ook met een goede reden: Dominator heeft maar liefst 7 stages, waardoor je er dan ook voor wil zorgen dat je een record aantal rondjes kan lopen. Hiervoor schakel je natuurlijk de hulp in van je oude vertrouwde Air Max.

Tip 10: Neem de maandag lekker vrij

Dominator is het grootste hardcore festival in de wereld. Met talloze van je favoriete DJ’s, prachtig weer en grootse stages moet je er natuurlijk één van de beste dagen van het jaar (al dan niet de allerbeste) van maken. Neem de maandag dus lekker vrij en zorg ervoor dat je op zaterdag 20 juli om 11:00 al voor de poorten van Dominator staat!

 

Tip 11: Verwen jezelf en je benen met één van de Hotel Packages

Als je vervolgens 12 uur lang hebt lopen hakken, en met pijn in je benen en vooral in je hart het festivalterrein verlaat, begint de vermoeiende reis naar huis. Om dit zo kort en aangenaam mogelijk te maken heeft Dominator compleet verzorgde Hotel Packages voor alle ravers klaarstaan: zo kun je binnen enkele minuten al in een heerlijk opgemaakt hotelbed nagenieten van deze mooie dag.

Tip 12: Zit je al startklaar?

De kaartverkoop van Dominator Festival 2019 begint namelijk al deze zaterdag om 13:00. Het evenement is ieder jaar stijfuitverkocht, waardoor we je zeker kunnen aanraden om alvast startklaar voor je laptop te gaan zitten. Voor deze editie van Dominator – Rally of Retribution kun je zelfs (voor de allereerste keer!) ook kiezen uit VIP-tickets.

Dominator Festival 2019 – Rally of Retribution zal 20 juli plaatsvinden op het E3-Strand in Eersel. De kaartverkoop start 6 april om 13:00 via de officiële website van het evenement. Ook voor meer informatie over Dominator en de beschikbare Hotel Packages kun je terecht op de website. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Dominator 

Reageren