Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Van meedoen aan dj-contests naar draaien op de vetste festivals. De mannen van Deluzion hebben zich in één jaar tijd ontwikkeld van talenten naar serieuze artiesten die hard aan de weg aan het timmeren zijn. Zo draaiden ze het afgelopen jaar op onder andere The Qontinent, Rebirth Festival en Shockerz. Onlangs verscheen hun nieuwe EP Street Revolution en dus werd het hoog tijd om weer eens bij te praten met het duo. Deluzion: “We merken dat de euforische kant van de raw steeds meer gewaardeerd wordt.”

Zo’n twee jaar geleden bundelden Bart van den Hanenberg & Max Lenssen de krachten en vormen sindsdien het duo Deluzion. Niet lang daarna tekende het tweetal bij hardstyle label Fusion en nu hebben ze lijn omhoog flink te pakken. Grote artiesten als B-Front, Adaro, Deetox en Requiem draaien hun tracks tegenwoordig regelmatig op de grotere festivals. “Dat voelt nog steeds als een enorme eer, want het blijft bizar om je eigen tracks te horen als jij in de zaal staat van zo’n groot feest.” Daar lijken nu een een aantal tracks bij te komen…

“Met Street Revolution presenteren wij de échte Deluzion sound”

deluzion interview the qontinent

Het was even zoeken voor de Bosschenaren naar wat voor muziek zij wilden maken. Voor ze begonnen aan deze vier tracks, was het flink aftasten voor de heren. “We zijn al even bezig en hebben behoorlijk wat stevige platen gemaakt, maar uiteindelijk waren we niet blij met wat we aan het doen waren”, biecht Bart op. De insteek van de pas verschenen Street Revolution EP was niet om te laten zien wat we in huis hebben, maar om het begin een eigen sound neer te zetten. “We waren van te voren nog heel erg zoekende, maar zijn met deze release eindelijk tot de sound gekomen waar wij vierkant achter staan. Vooral de laatste twee tracks, ‘Chaos’ en ‘Freedom’, zijn de tracks die helemaal in ons straatje liggen. We hebben nu een stijl gevonden die bij ons past en daar willen we op voortborduren.” Op de vraag wat hun persoonlijk favoriet van de EP is, antwoordt het duo ‘Freedom‘ en de verklaring hiervoor mag in de collectie van tegeltjeswijsheden voor dj’s: “Je bent namelijk net zo goed als je laatste track.”

“Onze muziek is goed herkenbaar, omdat wij heel erg in de sfeer zitten”, antwoordt Max als we vragen naar de stijl van Deluzion. “We proberen in de breaks en de mid’s veel drive te gebruiken, met kleine effecten en zo min mogelijk anticlimax. Dat klinkt nogal technisch, maar het komt er op neer dat het euforisch met een harde kick moet zijn. Niet alleen maar beuken, maar ook een lekker sfeertje erin.”

“Het mag niet alleen maar ‘boem, boem, boem’ meer zijn”

Volgens de twee dj’s begint de raw hardstyle-stroming een andere kant op te gaan. Bart gaat er eens goed voor zitten en begint vrij serieus te praten. “De periode van het rammelen is wel voorbij. De scene is aan het veranderen en vraagt om meer melodieën. Er zijn nog maar een paar artiesten waarbij dat harde wel op prijs gesteld wordt. Ook bij artiesten zoals een Warface of Radical Redemption zie je steeds meer melodie voorbij komen, dat wordt écht gewaardeerd door het publiek. En wij vinden dat ook vet om te maken. Dat hele kick screech gebeuren nadert zijn einde.”

En nu zijn ze dus weer een release verder op het label waar ze vroeger alleen maar over konden dromen. “Fusion heeft een speciaal plekje in ons hart”, zegt Max. “Toen we daar voor het eerst op gesprek kwamen, was het ook écht even Brabanders onder elkaar: goed gezellig dus. Daarnaast krijgen we alle ruimte om te doen wat we willen. Er zit geen druk achter en krijgen de vrijheid om het in te vullen zoals we zelf willen. Dat werkt voor ons het beste en hebben daardoor echt nog mega veel dingen op de planning staan, waaronder een paar hele vette collabs.”

Fusion is voor veel grote jongens in de scene de start van hun carrière geweest en Deluzion zag daarin dan ook de ideale partner. “Verder zullen we toch echt naar onszelf moeten kijken”, zeggen de heren bewust. “Vroeger had je verschillende eilandjes in de hardstyle: een Fusion-kliekje, een A²-groepje, enzovoort. Nu is de kijk op de labels veranderd: de focus ligt tegenwoordig toch echt op de artiesten. Je hebt geen groepen van de hardstyle-labels meer maar je zult het als artiest nu echt zelf moeten doen. En dat gaat uitstekend met het Fusion-team. We kijken er naar uit om te zien wat de toekomst brengt.”

De Street Revolution EP van Deluzion is nu verkrijgbaar

Street Revolution is nu te beluisteren via de digitale schappen van Hardstyle.com en Spotify. Vergeet niet om jezelf toe te voegen aan hun persoonlijke Telegram-groep (“Hier krijg je als allereerste onze previews en ander nieuws te horen”) en volg Deluzion ook op Facebook en Instagram.

deluzion interview ace of spades

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Deluzion

Reageren