Rik Houwers
Door Rik Houwers

De heren van Deluzion, Bart en Max, zijn grote talenten binnen de hardstyle scene. Ze maken deel uit van het label Fusion en zitten vol enthousiasme en passie. De track ‘FCKN CRMNL’ werd goed gesupport en ze stonden dit jaar als winnaars van de producers/dj contest op X-Qlusive B-Front. Tijd om meer te weten te komen over Deluzion!

Hoe en wanneer zijn jullie in contact gekomen met hardstyle?
Bart: Ikzelf ben met hardstyle in aanraking gekomen door vrienden. Zij gingen altijd naar feestjes en ze vonden dat ik ECHT een keer mee moest gaan. Vanaf de eerste minuut was ik verkocht. Het is niet alleen de muziek die wat met mij deed, maar alles wat om hardstyle heen hangt: de sfeer, de mensen, de emotie en de verbondenheid. Dit alles zal zo’n 6 a 7 jaar geleden zijn.

Max: Ik ben met hardstyle in aanraking gekomen in 2006. Daarvoor luisterde ik al hardcore, maar toen een vriend van mij hardstyle liet horen was ik om. Vooral de melodielijnen en het gevoel dat in hardstyle zat miste ik in de hardcore. Het was allemaal een stuk minder duister. In 2009 ben ik echt begonnen met produceren. Ik moest en zou het zelf ook kunnen maken!

deluzionHoe hebben jullie elkaar ontmoet en wat was de drijfveer om samen te gaan produceren?
Wij hebben elkaar ontmoet tijdens Carnaval 2015. Onze vriend Royal S (een bekende naam in de freestyle) organiseerde een feestje waar wij beide zouden draaien. Op het feest zelf en natuurlijk een paar bier verder, kwamen we op het idee om samen een track te gaan maken. Dit beviel zo goed dat we besloten om eind oktober 2015 te beginnen met Deluzion!

Hoe zijn jullie bij de naam Deluzion gekomen?
Het verzinnen van een naam was voor ons echt een hel. Niets was goed genoeg, te kort, te lang, te stoer, niet pakkend genoeg etc. Het heeft echt een week of drie geduurd tot we besloten om onszelf Deluzion te noemen. We lieten onszelf overal door inspireren omdat we het gewoon echt niet wisten. Totdat we die ene track van Frequencerz en B-front hoorden.

Sinds 14 september staan jullie onder contract bij Fusion, hoe gaat het en hoe bevalt het?
Een contract tekenen bij Fusion Records voelde voor ons als een jongensdroom die uit mocht komen. Vanaf het begin dat we hardstyle luisterden, luisterden we ook naar de sound van Fusion. B-front, Frequencerz, Titan, Zany, Donkey Rollers en noem maar op lieten ons op feestjes al helemaal uit ons plaat gaan. Om nu van datzelfde label onderdeel te mogen zijn is echt gruwelijk! Het is ook precies wat we er van hoopten. Professionele aanpak met de echte Brabantse gezelligheid!

Wat onderscheidt jullie van andere acts?
Omdat wij zo dol zijn op de muziek is dat iets wat wij ook echt achter de draaitafels uitstralen. Wij vinden dat er naast een goede set ook een vette performance gegeven moet worden. Genieten van wat je doet en dat proberen over te brengen op het publiek.

Wat betekent hardstyle voor jullie?
Hardstyle is voor ons echt passie en een uitlaatklep. We kunnen hier lang over uitweiden maar dat is niet nodig. Het is gewoon meer dan alleen een muziek genre.

Wie is jullie inspiratie in de hardstyle scene?
Natuurlijk zijn er artiesten waar wij van begin af aan al erg tegenop kijken. Denk aan B-front, Frequencerz, Radical Redemption. Zoveel respect voor de carrière van deze mannen.

Welke herinnering in de hardstyle zal jullie voor altijd bijblijven?
Dat zijn eigenlijk twee momenten. De eerste is dat we een telefoontje kregen en hoorde dat we de winnaars waren van de X-Qlusive B-front producers/remix contest.
En dat onze eerste release ‘FCKN CRMNL’ voor het eerst gesupport werd. Dit was door Requiem in een set van 3 The Hard Way, op Decibel outdoor Festival.

Wat vinden jullie van de Future of Hardstyle?
Wij vinden Future of Hardstyle een super mooi platform om talenten een kans te geven om zich te tonen aan het grote publiek. Een erg mooi initiatief van XXlerator en Hard News.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
De plannen voor de nabije toekomst is hele vette nieuwe platen maken, collabs realiseren en jullie allemaal wegblazen op onze gig’s.

Reageren