Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Het is voor hardstyle liefhebbers inmiddels geen geheim meer dat Supremacy vaak de primeur heeft voor grote live-acts. In de donkere, rauwe sfeer van het eerste grote indoor feest van het jaar kwam afgelopen zaterdag Deluzion’s live-act Paranoid tot leven, waarbij het publiek zich liet verrassen door een staat van totale paranoia.

LEES OOK: Supremacy in recordtempo compleet uitverkocht

We kunnen wel stellen dat de mannen van Deluzion, Bart van den Hanenberg en Max Lenssen, het afgelopen jaar behoorlijk wat meters hebben gemaakt in de wereld van de hardere stijlen. Vorig jaar draaiden ze voor het eerst op Supremacy met een dikke liveset waar nog lang over nagesproken werd. Daarna draaiden ze onder andere op Masters of Hardcore, de BLUE van Defqon.1 en op Decibel Outdoor. Afgelopen zaterdag was het tijd voor de volgende grote stap in hun carrière: de première van hun eerste live-act Paranoid op Supremacy.

“Embrace the void, paranoid!”

Please beware, the voice in your head is a threat. With every sound you hear and every move you see, you realize it’s not real. Or is it? Embrace the void, this is paranoid.” Met die trippy vocals trappen de mannen van Deluzion hun set af, en het eerste nummer knalt er gelijk mega lekker in. “Jeeezus,” hoor ik naast me, “wat een plaat!” De toon is gezet. Het duo, gekleed in een gloednieuwe rode Paranoid hoodie, is klaar om op Supremacy te laten zien wat ze waard zijn.

De visuals, die tijdens de live-act steeds intenser worden, voegen veel toe aan de sfeer in de Brabanthallen. Rode, blauwe en witte lasers wisselen elkaar in rap tempo af. Vooral tijdens de themetrack ‘Paranoid’ wordt alles uit de kast gehaald. Vuurwerk, vlammen, rook… Er worden daarnaast niet alleen flink wat nieuwe nummers gedraaid, zoals de gloednieuwe Minus is More groepsplaat, maar ook wat oudere Deluzion nummers als ‘Showtime’ en ‘Blast in Your Face’ met Tha Watcher hebben een snoeiharde Paranoid-edit gekregen.

Deluzion Supremacy 2023 Paranoid

Een van de hoogtepunten van de set is het nummer ‘Innovate’, een samenwerking tussen Deluzion en Thyron die slechts een paar dagen uit is. Een jongen voor me weet het hele nummer nu al foutloos mee te kickrollen. “Ik heb deze track de afgelopen twee dagen zó vaak geluisterd,” vertelt hij trots.

Wanneer je verder rondkijkt in de zaal, merk je gewoon dat de mannen van Deluzion iets bijzonders neerzetten. De talloze bassfaces in de zaal zeggen genoeg, en de reacties zijn lovend. Niet alleen tijdens de set zelf, maar ook naderhand online. Zo lezen we onder andere: “Deluzion had by far de beste set van de avond”, “Wat een set!” en “Holy shit, Deluzion best set of Supremacy” op Facebook.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DELUZION (@deluzionofficial)

🎙️ Luister nu: Deluzion in PLAFONDDIENST

Wil je weten hoe Deluzion presents Paranoid tot stand is gekomen? In onze aflevering van PLAFONDDIENST vroegen we Bart en Max alles over hun nieuwe live-act, waarom er eigenlijk gekozen is voor een ‘Paranoid’ thema, en natuurlijk over Supremacy. Je luistert de podcast via jouw favoriete kanalen of via de play button hieronder.

Deluzion Supremacy 2023 Paranoid

Reageren