Hard News
Door Hard News

Verstopt aan het einde van de metro 50 in Amsterdam staat het voormalige hoofdkwartier van ID&T, de broedplaats van het Nederlandse nachtleven. Omringt door loodsen en uiteenlopende bedrijfspanden past het Nachtlab naadloos in de omgeving. Eenmaal binnen is dat een ander verhaal.

Via de achteringang stap je een industriële zaal binnen die het niet moeilijk maakt feestjes van de vroege uurtjes in te beelden. Lopend door een kleine tussenzaal, met meubilair dat zo uit The Matrix had kunnen komen, stap je Pakhuis-West in. 800m² beton, ondersteund door torenhoge pilaren stond begin september in teken van The Ares Project.

Als brug tussen de intensiteit van de talrijke Raw feesten en het slaapverwekkende sportaanbod die wereldwijd al tientallen jaren onbewogen is gebleven, duikt The Ares Project de beleving in met rauwe kicks, belichting en een gooi naar het groepsgevoel, vooraan, bij de speakers.

Uitgedost met enorme messen, rechtstreeks van het Q-Dance podium op Mysteryland, hangt een stalen constructie verzwaard door een 40-tal bokszakken en bijbehorende verlichting. Gedurende anderhalf uur wordt de ruimte compleet afgebroken door de menigte die zich tot op de laatste druppel ontlaadt met behulp van stootcombinaties vanuit de bokswereld.

Ondersteund door een MC en instructeurs stond dit stukje Amsterdam in het teken van innovatie in de sport en een poging om de magische wereld van Hardstyle te betrekken bij een fysieke uitdaging. Grenzen verleggend in de zoektocht naar het prikkelen van de zintuigen en de zoektocht van dat heerlijke ritme waarop we zo heerlijk staan te beuken.

Kijk voor meer informatie op thearesproject.nl.

Reageren