Peter de Valck
Door Peter de Valck

Deins jij niet terug voor een tandje harder in RAW? Dan is de Extreme Loudness stage iets voor jou. De populariteit van deze area is gestegen tot ongekende hoogte. Vorig jaar maakte de Extreme Loudness haar debuut op Decibel en aankomende editie wordt de area nog bigger, better en louder! De Extreme Loudness is dan ook de plek voor de echte die hards.

LINE-UP
Clockartz

Main Concern ‘End Of Days Special’ feat. Mind Dimension & Malice
Phuture Noize
Prefix & Density
Rebelion
Regain LIVE
Sub Zero Project
Titan
Unchained
Unresolved
Hosted by MC Livid

extreme loudness 3Ihor Fedorutsa, alias Unresolved, begon pas in 2014 met het produceren van Raw Hardstyle en heeft zich sindsdien razendsnel aan populariteit gewonnen. Hij stond vorig jaar ook op Extreme Loudness, toen deze area haar intrede deed op Decibel outdoor. Unresolved heeft toen geen spaan heel gelaten van de Extreme Loudness!

Unresolved: “In the Extreme Loudness you can find all the underground rawstyle music of new talents.This stage is made for the extreme sounds which are a little bit different than those at the standard Loudness stage.”

Main Concern, het experimentele Spoontech duo uit Zweden, heeft besloten om na dit jaar de stekker uit het project te trekken. Op Decibel willen ze op de Extreme Loudness area dus nog alles uit de kast te halen om hun carrière als artiest met een spetterend einde af te sluiten. Dit doen ze met een exclusieve ‘End Of Days Special’.

Main Concern: “For this special act we’ll work closely with Mind Dimension & Malice during the summer to make sure that we deliver what we promised, when we announced the concept; mainly a lot of great music, but also having a great time with our friends!”

‘Push you to the limit’ is het motto als Regain op Decibel wederom zijn live-act naar het podium brengt met zijn slopende kicks, angstaanjagende sferen en krachtige vocalen. Main Concern, het experimentele Spoontech duo uit Zweden, hebben besloten om na dit jaar een einde te maken aan hun succesvolle carrière. Op Decibel willen ze op de Extreme Loudness area dus nog alles uit de kast te halen om hun carrière als artiest met een spetterend einde af te sluiten. Dit doen ze met een exclusieve ‘End Of Days Special’. Zij hebben hiervoor een aantal gast dj’s uitgenodigd, samen met Mind Dimension en Malice zullen zij de Extreme Loudness namelijk gaan afbreken.

extreme loudness 1Phuture Noize staat voor de rauwe, experimentele en unieke sounds binnen het Hardstyle genre. In september 2015 besloot het duo om uit elkaar te gaan. Marco Spronk heeft de act solo doorgezet en met succes. Na het uit elkaar vallen, wilde Marco met de nieuwe Phuture Noize de serieuzere, diepere lagen van hardstyle benadrukken, zoals terug te zien is in de track ‘Paranoid’ met Ran-D. “Het ultieme Decibel gevoel is voor mij: zon, bier, verdwalen op het gigantische terrein en eindigen in de verstopte techno area.”

Titan, die luistert naar de naam George Pinas, treedt op zaterdag 20 augustus alweer voor de vijfde keer aan op Decibel Outdoor. Dit deed hij drie keer eerder als Titan en een keertje met zijn live-act Titanomachy. ‘The One Who Knocks’ heeft voor Decibel maar één boodschap voor de rauwdauwers in de Extreme Loudness: “Shit is about to get serious!”.

extreme loudness 2Voor Wouter Haarhuis en Bas Claassen a.k.a. Prefix & Density kon het jaar 2016 niet beter beginnen. Ze kregen het voor elkaar om de nummer één-positie te halen op Hardstyle.com met de track ‘Just A Memory’. Het was al weer even geleden dat dit soort hardstyle, keihard doch melodieus, de boventoon voerde in de scene.

De twee heren over Decibel: “Het is een festival wat zich elk jaar weer bewijst. We weten 100% zeker dat er dit jaar weer een vette herinnering bij gaat komen.”

Het Zuid-Tiroolse duo Clockartz, de Gearbox revelatie Rebelion, de onmisbare mannen van Sub Zero Project, de talentvolle Unchained en de ideale Extreme Loudness master of ceremony, MC Livid, maken het feest in de Extreme Loudness compleet.

Reageren