Peter de Valck
Door Peter de Valck

Over een kleine maand is het weer tijd voor het hardste festival van Oost-Nederland: Fantasy Island Festival. Het festival is in de voorbijgaande jaren uitgegroeid tot een event waar de grootste namen in de hardstyle- en hardcorescene ijzersterk vertegenwoordigd zijn. Verspreid over maar liefst acht area’s zal de unieke locatie in Enschede, Recreatiepark Rutbeek, twaalf uur lang worden voorzien van de hardste kicks!

‘Embrace the Afterlife’

Op 14 mei zal ‘Dia de Los Muertos’, oftewel de ‘Dag van de Doden’, groots gevierd worden op Fantasy Island Festival. Deze Mexicaanse traditie inspireert om niet te treuren om hen die niet meer bij ons zijn, maar om het leven juist ongeremd te vieren. Met beschilderde gezichten en inspirerende dimensies, creëert Fantasy Island Festival een mysterieuze wereld met een divers aanbod in de hardere stijlen.

In de ‘Dia de Los Muertos’ traditie staat de gedachte om samen met je geliefde(n) te feesten centraal. In de trailer en in het artwork van Fantasy Island Festival zie je deze gedachten op een mooie manier weergegeven. Wij zijn dan ook benieuwd hoe Absolutely Fresh dit thema verwerkt in de stage designs.

Wordt vast en zeker vervolgd…

“A world full of contradictions, full of color but also harsh and grey! There where life and dead are close together.. Do not be afraid, smile at the unknown. And throw yourself into the Mexican tradition of “Dia de Los Muertos” at Fantasy Island Festival.”

Diverse werelden

Vol beschilderde blikken en inspirerende dimensies verdwijn je in de mysterieuze wereld van Fantasy Island. Met een spectaculaire mainstage en zeven andere area’s gaat de editie in 2016 alle verwachtingen overtreffen.

Denk aan de UNITY area, een Frequencerz Medium Rare Hosting in de SUPERBASH Raw area, SUPERBASH Classics, Death Row, Skull Island en Captain Morgan Boat; allemaal stuk voor stuk area’s waar geen rust gevonden zal worden. Namen als Adaro, Brennan Heart (classic set), Bass Modulators vs Noisecontrollers, B-Front, Neophyte Records Allstars, Tha Playah, Ruffneck & Ophidian, B-Freqz, Crypsis en 2-Sidez zijn slechts een aantal namen uit het gigantische aanbod dat hiervoor gaat zorgen!

Nieuw op het festival is ook ‘Vive La Freestyle’, een heuse freestyle area. De place to be als je zowel van hard en euforisch houdt, maar ook van polonaises, kolkende moshpits en opblaaskrokodillen.

Waan je in deze mysterieuze wereld van Fantasy Island Festival en beuk met je vrienden naar het einde van de horizon. Tickets voor Fantasy Island kosten € 45,- en zijn verkrijgbaar via de website: fantasyislandfestival.nl.

Reageren