Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hij was pas 14 jaar oud toen hij begon met draaien en inmiddels zijn we alweer twee decennia verder. Na boekingen op de grootste feesten zoals Pussy lounge, AIRFORCE, Intents Festival en nog vele anderen, wordt DJ Potato aanstaande zaterdag eens flink in het zonnetje gezet tijdens 20 Years Potato. Wij spraken met de freestyle-veteraan over zijn aanstaande jubileum. Potato: “Elke gig is geweldig, maar ik kijk stiekem toch het meest uit naar mijn jubileum.”

François Frijns werd een kleine 20 jaar geleden ‘aardappel’ genoemd vanwege zijn kale gabber hoofd en sindsdien gaat de freestyle DJ als Potato door het leven. De naam van de Limburger staat inmiddels achter verschillende releases op het label van Foolish & Pussy lounge. De eigenaar van onder andere Basic Movement Records heeft in de laatste twee decennia volgens het oude vertrouwde Partyflock op zo’n 333 feesten gedraaid, maar dat zijn er ongetwijfeld meer vertelt Potato: “Want ook bij de kleinere feestjes zoals een bruiloft gaat het dak eraf.”

20 Years Potato: “Als van ouds een oorverdovend feest”

Het was dan ook niet meer dan logisch voor de jubilaris om deze mijlpaal van zijn twintigjarige carrière te vieren in zijn oude vertrouwde Limburg. Samen met meer dan 40 artiesten zoals Warface, Darkraver, Deadly Guns en Ransom trapt ‘de muzikale aardappel’ namelijk af in de voormalige Peppermill, dat na maandenlange herstelwerkzaamheden in zijn oude glorie is hersteld en is omgedoopt tot Beitel 90. Samen met vrienden en collega’s die de afgelopen jaren veel voor Potato betekenen, krijgt hij de eer om de nostalgische locatie in te wijden. “De Beitel ziet er weer als vanouds uit”, vertelt hij enthousiast. “Met twee volle zalen en ruimte voor 2500 man, wordt deze locatie speciaal voor mijn feestje geopend. Inclusief het zwembad!”

Maak je borst maar nat, want aanstaande zaterdag gaat het gebeuren. “Ik kan je beloven dat het één groot gekkenhuis wordt”, verzekert Potato. “Wie is er in Zuid-Nederland nou niet groot geworden met de Peppermill? Het was écht razend populair in de jaren negentig en duizenden jongeren kwamen uit de verre omtrekken hier elk weekend op stap. Dan is het toch prachtig dat het eerste evenement, na zes jaar achter gesloten deuren, “20 Years Potato” mag zijn? Het belooft in ieder geval een oorverdovend feest te worden.”

Vier het 20-jarige jubileum van Potato aanstaande zaterdag tijdens de opening van Beitel 90. Tickets voor het evenement zijn verkrijgbaar via de officiële website van het evenement. Bekijk de volledige line-up hieronder.

Dit is de line-up van 20 Years Potato

Area 1: Warface – Luna – Potato – Playboyz – Vince – Bass D – Ransom – Darkraver – Outsiders – Deadly Guns – Fatal Error – Vital – Silas – Month 2 – Transfarmers – MC THE RUSSIAN – MC REMS

Area 2: Panic – Viper – Red Ace – Wodan – Amada – X-treme – Mr. Sinister – Jozz – Dustin Hertz – Clayton Cash – Pita – Mol – Genius – Nowaxx – Ricardo Moreno – TAA – Ommatic Royal S – Vitellus – Darcon Inc. – Orphan – Adrelina – Speakerfreakz – MC DUX – MC FREAKY D – MC MADDOX

Reageren