Hard News
Door Hard News

De afgelopen paar maanden heeft de Zwolse ‘Hardstyle Pianist’ niet stil gezeten. Hij werkte aan zijn aankomende debuut EP en speelde een speciaal optreden tijdens Hard Bass in een uitverkocht GelreDome. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte hij samen met piano-vriend Ramon een happy hardcore piano mashup die viraal ging, speelde live in de Coen en Sander Show op Radio 538 en schreef in opdracht hiervan de 538 Koningsdag piano mashup. In mei wordt het niet veel rustiger er komen namelijk twee singles uit en het is tijd voor de Hardstyle Pianist In Concert Tour. De tour zal een unieke mix van een klassiek concert met aansluitend een energiek hardstyle feest zijn met verschillende DJ’s en special guests.

De klassiek geschoolde Jisk Lieftink, de man achter de Hardstyle Pianist, bezoekt in zijn vrije tijd hardcore- en hardstylefeesten en startte ongeveer anderhalf jaar geleden met een YouTube kanaal en Facebook-pagina waarop hij zijn piano versies van bekende hardstyle tracks laat horen en zien. Al snel werd de pianist niet alleen door vele fans, maar ook door de scene omarmd. Dit resulteerde in diverse optredens op toonaangevende evenementen zoals Defqon.1, Freaqshow en Hard Bass en in diverse samenwerkingen tussen de pianist en bekende DJ’s zoals ANDY SVGE, Deetox en recent ook Enemy Contact en DJ Coone. Van deze laatste twee samenwerkingen komen op drie mei tracks met bijbehorende videoclips uit. Waaronder de klassieke versie van Coone’s hit ‘Faye‘ met vocals van David Spekter en de track die de Hardstyle Pianist maakte met Enemy Contact, ‘Eternity‘, met vocals van Sewy.

Hardstyle Pianist

De klassieke versie van ‘Faye‘ is de eerste single die uitkomt van het debuut EP van de Hardstyle Pianist en zijn Hardstyle Pianist Orchestra. Jisk Lieftink vertelt hierover het volgende: “We hebben ervoor gekozen om enkele tracks van de EP in diverse stappen te releasen, later volgt uiteraard ook de volledige EP. Deze is dan te vinden op alle grote online muziek platformen. Ik ben heel trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en ik ben super dankbaar voor de support vanuit iedereen uit de hardstyle scene, maar ook daarbuiten. Het is echt zo mooi om te zien dat ik met mijn klassieke arrangementen van bekende dance hits aan de ene kant, vooral jongere, mensen bereik die letterlijk nog nooit een viool hebben gezien en aan de andere kant mensen die de hardstyle of dance muziek nog niet kennen.

De nieuwe tracks zullen ook te horen zijn tijdens de Hardstyle Pianist In Concert Tour shows die bestaan uit klassieke sets van de Hardstyle Pianist samen met zijn orkest, optredens van special guests en aansluitend een dik hardstyle feest. Op dat feestje draaien DJ’s als Sound Rush, Deetox en ANDY SVGE. De tour gaat op 5 mei van start in de Melkweg Amsterdam, is op 11 mei te zien in Luxor Live in Arnhem en de tour wordt afgesloten op 25 mei in Hedon Zwolle. In de laatst genoemde locatie ontstond het idee voor dit concert in samenwerking met Hedon Productiehuis en iGNITE! music waar het concept in 2017 in première ging in een uitverkochte grote zaal van de popzaal in Zwolle.

Meer informatie over de Hardstyle Pianist en de tour is te vinden op de Facebook-pagina en op de officiële website van Jisk.

Reageren