Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hoewel het op dit moment bizarre tijden zijn, worden er nog steeds gloednieuwe organisaties opgericht. Zoals Hoek At Sea: het evenement is binnen no-time uitgerold en was zelfs al binnen 3 weken uitverkocht. Wij spraken met de mannen achter het concept en zij blijken grote plannen te hebben voor de toekomst.

LEES OOK: Festivalbranche in hoge nood door corona: “Het is een slagveld”

Dani en Martin, de mannen achter Hard Dance Hoek, kregen de smaak van de hardere stijlen al op jonge leeftijd te pakken. “Op 14-jarige leeftijd begon de liefde voor de muziek, en twee jaar later gingen we (stiekem) voor het eerst naar een festival”, beginnen de heren te vertellen. “Vanaf dat moment waren we meteen verkocht en gingen we bijna ieder feest af dat gehouden werd.”

Tijdens de festivalloze maanden is hier helaas een behoorlijk gebrek aan (thanks corona!). Dus kwamen Dani en Martin met een plan. “Een paar weken geleden, op een zondagmiddag, zaten we op de bank. Een beetje te praten over feesten enzo. Toen kwamen we op het idee om een eigen feest te organiseren. Ja, waarom niet? We zijn toen een beetje rond gaan kijken, en kwamen al snel uit bij een boot.”

“Als we iets in ons hoofd hebben, dan moeten we het meteen uitvoeren”

Vanaf toen ging het eigenlijk al vrij hard met het organiseren van een evenement. “We wilden het klein aanpakken, maar dat veranderde snel. Op dezelfde dag hadden we bijna heel de line-up al compleet geboekt! En wat voor een… We zijn tot nu toe al heel erg trots op wat we hebben neergezet. Dromen worden werkelijkheid.”

We kunnen wel stellen dat het aardig storm liep: binnen 3 weken waren alle beschikbare kaartjes alweer uitverkocht. “We krijgen veel complimenten van iedereen: dat doet ons sowieso goed. We doen het uiteindelijk voor hun en niet alleen voor ons zelf. Dat alle kaarten binnen 3 weken waren uitverkocht, hadden wij ook niet verwacht. Er zijn op dit moment natuurlijk weinig feesten en de line-up is gewoon mega dik! Uiteraard houden we rekening met alle maatregelen, zoals het ontsmetten van de handen bij binnenkomst. Het liefst hadden wij die regels ook niet gehad, maar we moeten het er mee doen. Veiligheid staat voorop.”

Hoek at Sea line-up

DJ Thera
Element
Falze Evidenze
The Purge
Vyral
Ace
D-Verze
MC Livid

Terwijl de eerste editie nog moet plaatsvinden, hebben de mannen alweer plannen voor nog meer feesten onder de naam van Hard Dance Hoek. “Wij willen meerdere festivals in Zeeuws Vlaanderen gaan organiseren. Er zijn bijna geen feesten in ons genre in het zuiden van Zeeland. De naam Hard Dance Hoek komt voort uit dat het feit dat wij uit hoek komen, en wij feesten in de hardere stijlen willen organiseren. Deze worden binnenkort al aangekondigd, dus houdt het in de gaten!”

“Wij kijken er heel erg naar uit om iedereen op ons eerste evenement te ontvangen.”

Even terug naar het aankomende evenement, waarvoor zij uitgeweken zijn naar Partyboot de Rotterdammer. Wat kunnen de bezoekers precies verwachten? “Met deze line-up kunnen ze verwachten dat het de hele avond volle bak zal zijn! Wij hebben onze eigen lichtinstallatie geregeld, dus een vette show is gegarandeerd. Wij streven naar perfectie dus een zo goed als mogelijk georganiseerd feest.”

Er zijn dus nog maar enkele extra tickets verkrijgbaar voor Hoek at Sea. “We hebben dan ook in overleg met de boot organisatie meer tickets online gegooid, maar ook deze vliegen de deur uit. Met deze extra kaarten zijn we ook alweer 90 procent uitverkocht. Wij kijken er heel erg naar uit om iedereen op ons evenement te ontvangen. En tegen degenen die niet komen, willen wij zeggen: we keren 100% terug. Stay tuned, stay safe.”

Hoek at Sea vindt plaats op zaterdag 26 september 2020. Voor meer informatie en tickets, ga je naar de pagina van Hard Dance Hoek of het officiële Facebook-event.

Reacties

  • Jos Albatros 10 november 2020 - 11:42

    Het zijn godverdomme een stelletje corrupte flikkers die geen geld terug geven

    Quote

Reageren