Hard News
Door Hard News

Dit najaar breekt de Titanenstrijd los. Onder het bewind van Titan zullen er Rauwe Goddelijkheden worden losgelaten in de arena om uit te vechten wie er de meest beukende RAW-set kan neerzetten. Hard News ging op onderzoek uit, want wie is Titan en wat kunnen we verwachten van de naderende Titanomachy?

11 jaar was George Pinas, toen hij een bandje van Thunderdome ontdekte en dat versleet op zijn cassettedek. Die bandjes kon je tegelijk laten lopen op een dubbel-cassettedek en langzaam verschoof zijn interesse; in plaats van alleen te luisteren naar de muziek, besloot hij mensen te gaan vermaken met zijn visie op Hardcore en alles wat binnen de noemer Harde Dance Muziek valt.

Je laatste preview-filmpje, dat je die jongen meesleurt en in zware kettingen vastketend, écht ruig.

~Ja, vet hè? Dat is zo leuk om te kunnen doen. De muziek en de sfeer die ik met mijn nieuwe Live-act Titanomachy wil neerzetten komt echt perfect naar voren.~

Hoe dicht staat dat ruige personage bij jezelf? Want ik zit hier tegenover een hartstikke relaxte jongen.

~Nou, omdat ik in mijn “gewone leven” vrij rustig ben, is het juist heel leuk om als artiest een totaal ander persoon neer te kunnen zetten. Het is niet altijd makkelijk om voor het publiek te staan, tenminste; ik vond het behoorlijk spannend om achter mijn draaitafels vandaan te komen en écht contact met mijn publiek te maken.~

Snap ik, als je dan in de huid van Titan kan kruipen, wordt het makkelijker. Omdat het wel een onderdeel van jou als persoon is, maar er is ook een stukje afstand.

~Precies. Het maakt het veel makkelijker. Lekker woest doen, ik kan dan ook helemaal uit mijn plaat gaan zodra de muziek mij meeneemt. Ik ga niet inhouden en ik geef dan alles terug aan het publiek . Op dat moment ontstaat de magie. Daar krijg ik als artiest zo enorm veel energie van!

10628260_10152453321007023_7688716244668910828_n

En komt Titanomachy. Ik heb mij ingelezen en het is een mythische strijd tussen de Oude Goden uit de Griekse Mythologie en de Titanen die de Nieuwe Goden op de berg Olympus wilden worden. Hoe vertaald deze mythe zich naar jouw act en thema?

Ik ga de strijd aan met andere grootheden binnen de Hard- en RAWstyle. Wie dat zijn merk je pas tijdens de Titanomachy zelf, ik kondig niet aan wie ik heb uitgedaagd. Op die manier ga ik de mensen verrassen met iets unieks en dat ontzettend goed bij mij past. Ik ben altijd enorm geïnteresseerd in geschiedenis en mythologie. Daarom ook de Titanomachy. Dit is wat mij betreft ook een absoluut hoogtepunt in mijn muzikale reis. Mijn eigen thema, helemaal gericht op Titan en de Goden.

Volgens mij heb jij een meer Hippe God gecreëerd, hoe heb je de speciale outfit voor je live-act gemaakt?

~Dat is eigenlijk een heel grappige geschiedenis, mijn eerste leren jas kocht ik gewoon bij de H&M. Een kledingzaak verder kocht ik een zak met studs en ander metaal en dat heb ik er thuis allemaal op zitten plakken. Totdat die jas precies zo was als dat ik in mijn hoofd had.

Ik heb me ooit aangemeld voor de AmFi, dat was mijn andere droom. Iets met mode. Maar om aangenomen te worden moest ik een paar opdrachten voor zo’n toelatingscommissie gaan maken. Dan haak ik af, hoor. Ik dacht juist dat je creatief moest en mocht zijn. Niet op commando kunstjes gaan doen.

titan

Herkenbaar. Als je iets kan wordt je om de haverkap gevraagd of je even een kunstje wil doen. Zo van; Oh je draait plaatjes en maakt muziek? Maak eens een geluid.

~Ja! Echt hè? Sta je op een leuke borrel en denken mensen gelijk dat je of heel rijk bent, of een eigen vliegtuig hebt, waar je Ferrari staat en wie je allemaal kent in de scene.

Terwijl ik echt bezig ben met muziek omdat ik het leuk vind. Ik heb er zoveel plezier in. Dat ik dan ook nog eens beloond wordt met succes en dat er mensen zijn die je het gunnen is alleen maar mooi meegenomen. Mijn doel is vooral de mensen entertainen.

Dat is ook de juiste instelling vind ik. Plezier in optreden of muziek maken is niet te faken, dan val je door de mand.

~En dat is juist mijn bedoeling. Het plezier overbrengen. Mensen een toffe avond uit bezorgen en laten zien dat ik er voor mijn publiek ben.~

En nu komt er ook een Supersized RAW in jouw thema aan. En een nieuw album, en ook nog een vette live-act.

~En het wordt een dikke editie van Supersized! Ik vind de MadMax-sfeer helemaal te gek, dus je kunt iets in die richting verwachten. Maar ik verklap natuurlijk niet veel. Reken er maar op dat jullie vermaakt gaan worden met een Titanenstrijd waar de oude Romeinen van gaan blozen.
titandj

Op 20 september host Titan zijn eigen Supersized Raw in de Factory 010 in Rotterdam. In de line-up alleen maar Rauwe Grootheden die waardige tegenstanders zullen zijn in de Titanenstrijd die op deze editie van Supersized Raw gaat plaatsvinden.

Ik verwacht de lucht van benzine, tonnen metaal, rauwe beats, brandend rubber en uitzinnige barbaren die zo uit de outback komen. Als waanzinnig middelpunt George Pinas zelf, een te gekke creatieve artiest die precies weet wat zijn publiek wil en altijd bereid is om dat te geven. Fusion geeft met Titan en Titanomachy een perfect visitekaartje af voor alles dat RAW-Hardstyle inhoudt.

Meer Titan:
https://www.facebook.com/TitanDJ
www.djtitan.nl/twitter
https://soundcloud.com/djtitannl
http://www.djtitan.nl
http://www.discogs.com/artist/1714856-Titan-14
https://www.youtube.com/watch?v=Hhj2OrJjZhg

Reageren