Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Op zaterdag 3 augustus draait Killshot voor het derde jaar op rij op het grote AIRFORCE Festival. Deze editie wordt natuurlijk net even wat specialer, want hij is ook nog eens verantwoordelijk voor het anthem ‘Connected As One’ samen met niemand minder dan Nolz. Wij spraken Stan over zijn anthem, de Killshot LIVE set én de nieuwe weg die AIRFORCE is ingeslagen. 

LEES OOK: AIRFORCE onthult na line-up nu ook gloednieuwe camping: BASECAMP

De splinternieuwe track ‘Connected As One’ representeert Killshot zijn allereerste anthem. Voor Stan was het dan ook heel belangrijk om het echte zomerse festivalgevoel over te brengen. “Hoewel het waarschijnlijk niet het eerste is wat mensen van mij – en AIRFORCE – zouden verwachten, vond ik het heel belangrijk om in dit festivalanthem vooral het zomerse gevoel met een dikke melodie naar voren te laten komen.”

“Na wikken en wegen kwam ik bij Nolz uit voor de vocals van het anthem, en hij zei meteen ja!”

Voor Killshot ging het produceren van dit anthem eigenlijk heel soepel. “In tegenstelling tot een ‘normale track’ vind ik dat een anthem wel kenmerkend moet zijn voor het festivalgevoel. Maar de melodie was snel af en vanaf daar was het eigenlijk lekker doorwerken.’ En hierna was het tijd voor de vocals op het anthem. “Het kan weleens lastig zijn om deze te laten passen, maar ik denk dat het in deze samenwerking erg goed gelukt is.”

Want voor ‘Connected As One’ heeft Killshot samengewerkt met niemand minder dan Nolz, die natuurlijk al de enige ervaring heeft als het gaat om anthems creeëren. “Het was een lastige keuze om de juiste persoon te vinden die invulling kon geven aan de vocalen. Na lang wikken en wegen kwam ik bij Nolz uit voor het anthem, toen ik hem vroeg zei hij gelijk ja!” De samenwerking tussen de twee heren is volgens Stan dan ook altijd erg fijn. “We zijn natuurlijk ook geen onbekenden voor elkaar na ‘Rauwdouwer’ en ‘Beastmode 2.0’.”

“De voorgaande anthems zijn sterk, maar ik ben echt bij mijn eigen stijl gebleven “

Eerdere AIRFORCE anthems zijn ‘Order of Hostility’ van Angerfist & Radical Redemption, ‘Warfare’ van Tha Playah & E-Force ft. Nolz en ‘Unified Demolition’ van Nosferatu & Public Enemies; stuk voor stuk samenwerkingen tussen een raw hardstyle- en hardcore artiest. Voor deze editie is er dus zeker het één en ander veranderd, aangezien Killshot alleen verantwoordelijk is voor het anthem: “AIRFORCE is een nieuwe weg ingeslagen, dit is ook wel te horen aan het anthem. Ik denk dat het ook voor veel mensen als een verrassing kwam.”

Ondanks dat de bovenstaande anthems voor Stan heel sterk zijn, heeft hij hier geen inspiratie uit proberen te halen. Dit aangezien AIRFORCE een hele andere kant op wilde. “De andere anthems zijn echt wel verschillend van ‘Connected As One’. Ik heb niet geprobeerd om verschillende muziekstijlen te combineren, maar ik ben echt zo dicht mogelijk bij mijn eigen stijl te blijven.”

“De ALLSTARS mainstage is uniek: hier komen echt alle muziekstijlen samen”

2019 wordt ‘pas’ de 4e editie van AIRFORCE, wat het een vrij nieuw festival in de scene maakt. Op het festival zijn 6 stages te vinden, variërend met muziekstijlen van raw hardstyle tot hardcore. “AIRFORCE is uniek in vergelijking met andere festivals door de locatie: het militaire Vliegveld Twenthe. Dit zorgt voor een hele andere soort beleving van een festival en ik vind het echt heel erg vet!”

AIRFORCE Festival

Ook de ALLSTARS Mainstage die dit jaar geïntroduceerd wordt, is voor Killshot een reden om AIRFORCE te bezoeken. “Deze stage zal alle stijlen bevatten, van freestyle tot hardstyle en hardcore.” Ook Stan is natuurlijk als de anthem maker op deze stage te vinden, tijdens Killshot LIVE. “Heel veel nieuwe tracks, veel editis, een flinke dosis energie… Eigenlijk alles wat je gewend bent van Killshot LIVE!”

De festivalcamping BASECAMP opent deze editie voor de allereerste keer haar ‘deuren’, waar de pre-party het weekend in zal luiden met onder andere Killshot achter de draaitafels. “Ik ben super benieuwd naar de eerste pre-party! Dit wordt de start van een super mooi festival. Ik ga ook zeker alles geven tijdens deze set, zodat we knallend met z’n allen het weekend in kunnen!”

In het weekend van 3 augustus keert AIRFORCE Festival 2019 – Destined to Diverge terug naar de voormalige luchtmachtbasis in Enschede. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement, waar je ook meer informatie kunt terugvinden.

Reageren