Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Super bedankt dat je je bijdrage wilt leveren aan dit ‘kruisverhoor’. We kennen MC Da Syndrome natuurlijk als een vrij druk persoontje maar hoe omschrijf je de prive persoon Wouter Koops en leeft hij dan in een hele andere wereld?
Stukje zelfkennis dan maar? :P Ik ben erg netjes en gestructureerd, dat zie je heel goed terug in bijvoorbeeld mijn huishouden. (Voor sommigen tot irritant aan toe) Daarnaast ben ik zorgzaam en behulpzaam en sta ik voor iedereen klaar. Ook kan ik ervoor zorgen dat iemand zich snel op zijn of haar gemak voelt. Ik kan goed relativeren.

Wouter Koops is van origine afkomstig uit Dalen. Waar ligt het en hoe zou je een typische Dalenaar/Daalse/Daalder?
Dalen ligt in het mooie Zuid-Oost Drenthe, tussen Coevorden en Emmen in. Het is het “dorp tussen de molens”, zo zegt men. Een typische Dalenaar is natuurlijk altijd vrolijk en avontuurlijk ingesteld. Er komen veel bekenden Nederlanders uit deze regio en ook Don Diablo komt uit Dalen. Ik woonde hier samen met mijn ouders in een mooie woonboerderij. Helaas heb ik wel besloten te verhuizen naar Emmen, waar ik nu nog steeds woon. Toch zou ik er niet van balen om nog eens terug te verhuizen naar Dalen. (En dat rijmt)

Als wij onze feiten op niveau hebben, ben je in het bezit van een lieftallige vriendin. Welke werking heeft zij op jou en wat voegt zij toe aan jouw ‘drukke’ levensstijl?
Ze heeft veel geduld met mij en staat gewoon achter mijn keuzes die ik maak als MC. Omdat ik vaak chaotisch ben in mijn hoofd weet zij vaak de rust terug te brengen, daar ben ik haar dankbaar voor. Ook kan zij een enorme drijfveer zijn om de draad weer op te pakken als ik het even niet zie zitten.

Je hebt ooit gezegd dat je het publiek in het buitenland veel enthousiaster vindt dan het publiek in Nederland. Waar heeft dat volgens jou mee te maken en ben je daardoor meer op je plaats in het buitenland?
Enthousiaster zou ik niet willen zeggen, maar je merkt dat het publiek anders reageert als je in het buitenland optreed. Het publiek aldaar ziet je natuurlijk niet zo vaak ten opzichte van de bezoekers van feesten in Nederland. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk vrij weinig optredens heb in het buitenland, dit vind ik jammer. Het blijft fantastisch op al die vette feesten in Nederland te mogen staan en het mooie is, ook daar komen steeds meer buitenlandse bezoekers.

Da Syndrome Intents

Wie of wat inspireert jou en op welke manier?
Ik kan mij laten inspireren door heel veel dingen. Dat kunnen andere artiesten zijn, muziek, films, noem maar op.

Wat doet Wouter graag in zijn vrije tijd als hij even niet bezig is met het inspreken van vocals/het hosten van feesten of bezig is met radioshows?
Ik ga graag op bezoek bij vrienden of familie. Na een weekend uren on-stage te hebben gestaan, vind ik het ook erg relaxed om eens in de zoveel tijd een sauna te pakken of om helemaal los te gaan in de sportschool. Ook ben ik een diehard-gamer en kan ik erg genieten van mijn PS4, WiiU of collectie Retrogames. Hiernaast kan ik ook genieten van het werken in de tuin. Lekker de chaotische ADHD gedachten op andere dingen focussen.

Als onze informatie klopt wilde je ooit actief zijn als verslaggever bij bijv. een TMF/MTV en in de weekenden jouw rol als MC blijven vertegenwoordigen. Is deze ambitie inmiddels bijgesteld of hoe zie jij dit richting de nabije toekomst?
Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke baan naast mijn MC-carrière. Alleen momenteel wil dat nog niet echt vlotten. Toch heb ik hoop ooit nog eens als presentator voor landelijke radio en/of tv aan de slag te kunnen. Ik probeer het wel bij te houden doormiddel van het presenteren van podcasts of als moderator bij seminars ed. Dus als iemand denkt, die Wouter kunnen we wel gebruiken? ;-)

Als je nu zou moeten kiezen: een succesvolle journalist of mc’en op alle mainfestivals in Nederland? Wat kies je en waarom?
Het zou fantastisch zijn om op alle mainfestivals te mogen en kunnen mc’en in binnen- en buitenland. Het is iets waar ik jaren naar heb toegewerkt en wat ik met veel plezier doe. Zolang dat nog erg goed gaat, zal ik dat ook blijven doen en mij hier voor de volle 100% voor in zetten. Een gouden combinatie is natuurlijk dat ik van beide kan genieten. Mocht ik de perfecte baan vinden in de journalistiek, dan zal ik in eerste instantie proberen de optredens er naast te doen. Met oog op de toekomst, pensioen (wat dat nog mag inhouden) ed. zal ik mij iig wel focussen op mijn journalistieke carrière tegen die tijd. Maar op dit moment, geniet ik nog enorm.

Heeft Wouter Koops spijt van dingen bijv. een verkeerde keuze, levensstijl of wat dan ook. Waarom/waarom niet?
Ik heb nooit echt spijt gehad van de keuzes die ik heb gemaakt. Natuurlijk denk ik wel eens na over wat er van mijn terecht zou zijn gekomen als ik een andere weg in was geslagen. Zo heb ik in het verleden, na mijn MBO- Sociaal Juridische Dienstverlening, gekozen voor een carrière als politieagent. Ik kwam door alle tests heen en heb ook de opleiding deels voltooit. Toch koos ik destijds om mijn carrière als MC uit te bouwen en ben uit de opleiding gestapt. Als back-up, aangezien je nooit weet of het werken als MC eeuwig door kan blijven gaan, koos ik daarna voor een opleiding HBO audio-visuele journalistiek. In mijn carrière als MC heb ik naar mijn idee nooit de verkeerde keuze gemaakt, het heeft mijn gebracht waar ik nu ben.

Wat is jouw levensmotto? En waarom juist deze?
ADHD is my Energy. Probeer hetgeen je problemen mee hebt om te zetten in iets positiefs. Zit alles even tegen, probeer toch door te gaan. Met een positieve instelling kun je veel bereiken.

Welke muziek luister je graag naast hardstyle en wat doet dat met je?
Ik luister graag naar Deephouse en 80’s. 80’s kan bij mij veel gevoelens opwekken en kan ik erg vrolijk van worden. Van de Deephouse kan ik juist een euforisch gevoel krijgen, het geeft mij de drive dingen te ondernemen.

Hoe moeilijk/makkelijk is het volgens jou om het vak van MC goed uit te kunnen oefenen zonder dat men ervaart dat het overkill is in een dj set?
Op feesten komen er wel eens bezoekers naar mij toe en vragen of ze ook even door de mic heen mogen schreeuwen. Vaak lijkt dit gemakkelijker dan dat dit in werkelijkheid is. Het is niet alleen “Put your hands up” en “Make some noise”. Als MC moet je weten wanneer je je mond moet houden en als het moment daar is, dan juist je bek open trekken. Probeer maar eens 12 uur lang niet constant dezelfde teksten te blerren, originele aan- en afkondigen te doen en de bezoekers al die tijd te entertainen.

Da Syndrome interview

Met wie zou je ooit nog eens een track willen opnemen en waarom juist deze man/vrouw?
Ik heb niet echt een bepaalde keuze. Ik vind het leuk om te doen en daarbij kijk ik niet of iemand bekend of niet bekend is. Er zijn heel veel getalenteerde producers die nog niet een kans hebben gekregen om door te breken maar toch parels van platen maken.

Tot slot vragen we altijd om een scoop/nieuwtje/geluksmoment of iets wat de lezers naar jouw idee nog niet weten. Deel het met ons!
Ik spaar Star Wars Funko poppetjes en Retro games (SNES, Megadrive NES etc.), dus heb je nog wat liggen, je maakt mij er blij mee.

Wouter, enorm bedankt dat je de moeite hebt genomen om onze lezers meer te vertellen over jouw passies en interesses en uiteraard veel succes gewenst met alles dat je in de nabije toekomst op de planning hebt staan!

Reageren