Peter de Valck
Door Peter de Valck

Wil je knallen tot je erbij neervalt, dan is Loudness jouw territorium. Raw Hardstyle liefhebbers kunnen zich heel de dag uitleven op de rauwste beats, geserveerd door zowel bekende namen, talenten als special acts uit de scene. De volgende artiesten zullen de beste Raw Hardstyle draaien die de scene te bieden heeft.

• 3 The Hard Way feat. Regain, Jason Payne & Requiem
• Adaro
• Bass Chaserz LIVE
• B-Front
• Crypsis
• Deetox
• Delete VIP
• E-Force
• Tartaros
• Warface
Hosted by MC Nolz

Loudness’ enige echte resident B-Front, de koning van Raw Hardstyle, is natuurlijk ook dit jaar weer aanwezig op deze beruchte area.

“Het is natuurlijk te gek dat je zoveel vertrouwen krijgt van een organisatie. Ik doe vooral mijn eigen ding en het is geweldig dat je daardoor ook support krijgt. Loudness is altijd vet, dat kenmerkt zich door een heerlijke sfeer en het perfecte geluid. Ik probeer met mijn sound te laten zien dat hard ook op een andere manier kan, namelijk door het creëren van sfeer en gevoel. Dit alles combineer ik met een flinke dosis passie. Dat is immers waar deze muziek voor staat!”

In de wereld van Raw Hardstyle is er niet alleen een koning die de troon bezet. De koningin van dit subgenre is namelijk niemand minder dan Deetox. De Groningse zal het Hoge Noorden in het derde weekend van augustus verlaten voor het gezellige Zuiden. Deze beuktempel zal dan haar onderkomen worden.

Adaro, die luistert naar de naam Thijs Ploegmakers, behoeft geen introductie. In 2014 maakte de ‘Haunter Of The Dark’ een comeback tijdens Decibel Outdoor na een lange afwezigheid vanwege gehoorproblemen.

Adaro“Dit was een van de mooiste momenten uit mijn carrière. Fantastisch om al die fans te zien die naar de Loudness area kwamen voor mijn set. De area moest toen zelfs afgesloten worden vanwege de drukte. Echt bizar, maar ik krijg steeds weer kippenvel als ik eraan terugdenk!”

Warface kan op 20 augustus natuurlijk niet ontbreken in de Loudness. Youri Claessens zit nooit stil, zit boordevol energie en dat brengt hij dan ook ten tonele achter de decks. Bovendien worden zijn tracks gekenmerkt door een flinke dosis drive. In 2014 sloot de rauwdouwer deze area samen met Dark Pact af. Wat. Een. Geweld!

Edward Aandewiel, beter bekend onder zijn artiestennaam E-Force, draait stiekem al lang mee in de scene. In 2008 bracht hij als lid van Beat Providers platen uit op het label Mythica Records. Zes jaar geleden kwam Edward terecht bij A² Records en op dit platenlabel maakt hij nog steeds furore. Hij is extreem gewild onder het hardstyle publiek, is hard bezig met een album en met als klap op de vuurpijl is hij ook nog eens van de partij op Decibel.

De van oorsprong Poolse Grzegorz Luzynski, die bekend staat om zijn geweldige mixwerk, heeft sinds 2009 het publiek geïnfecteerd met de ‘Minus Is More’ sound. Bij zijn allereerste Decibel als Crypsis stond de ‘The Main MF’ gelijk op de mainstage. Het huidige lid van Minus Militia heeft deze dag maar één boodschap voor jullie: “Get hit with the motherf*cking real!”

De Australiër Ryan Biggs is inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van de Raw Hardstyle. Befaamd om zijn keiharde, krachtige kicks heeft dit zwaargewicht van Theracords snode plannen om geen spaan heel te laten van deze area. Met zijn speciale live-act Delete VIP heeft hij het vizier altijd op scherp staan. Op 20 augustus nodigt hij jullie uit om de strijd met hem aan te gaan! Durf JIJ het aan? “Cause you’re about to be deleted!”

Bass ChaserzVorig jaar opende het duo van het label Nightbreed deze fameuze area op Decibel. Jos Kelder en Marco van der Helm, beter bekend als Bass Chaserz, mogen beschouwd worden als grote talenten. Met tracks als ‘In Control’, ‘Night Falls’ (met Degos & Re-Done), ‘Big Dick’ en hun splinternieuwe track ‘180!’ gaan zij het publiek een half uur verwennen met het beste wat hun discografie te bieden heeft.

“De LOUDNESS op Decibel is gewoon één grote beuktempel met alleen maar dedicated publiek. Het staat altijd tot de nok vol; de comeback van ons grote voorbeeld Adaro is daar een perfect voorbeeld van. Wat die man daar toen heeft bereikt, is met geen pen te beschrijven en tevens onze beste Decibel herinnering. Als je eenmaal in aanraking bent geweest met het Decibel virus laat het je niet meer los!”

De 26-jarige Juul Koopman a.k.a. Tartaros heeft zijn sporen in de hardstyle wereld verdiend bij The Magic Show. De Tukker is bekend van de tracks ‘The Dark Age’, ‘The Dungeon’, ‘B.O.O.M.’, ‘Bustin’ Jieber’ en vormt samen met Frequencerz een ‘Wolfpack’. Tartaros staat garant voor verrassende, gevarieerde setjes bestaande uit oude én nieuwe knallers. Expect the unexpected!

3 The Hard Way feat. Regain, Jason Payne & Requiem is een sterk verbond tussen drie verschillend klinkende artiesten tot één krachtige nieuwe sound. Strength.Domination.Power. De drie energieke heren die begin dit jaar de GelreDome met de grond gelijk maakten, zullen ook de gigantische Loudness area afsluiten.

3 The Hard Way

Onder leiding van Nolz, de Loudness Master of Ceremony bij uitstek, zullen de artiesten deze area in vuur en vlam zetten. Niels van Venrooij weet zoals geen ander een connectie met het publiek te maken en zal met zijn energieke stem Loudness naar een hoger plan tillen.

Reageren