Hard News
Door Hard News

Misschien heb je ze gezien op Dancefair, achter een van de DJ sets gestaan of zelfs gebruikgemaakt van de hardware synths bij hun stand. Music Production Academy start volgende week met de tweede editie van hun Hardstyle Course: de opleiding waarin je het fijne leert over het bouwen van tracks met jouw eigen sound.

Gevestigd in hartje Rotterdam, heeft Music Production Academy na hun start een jaar geleden in september de Hardstyle Course geïntroduceerd. ‘Het was een weloverwogen keuze’ aldus de eigenaar Michaël Verton. ‘De hardstyle scene blijft groeien, wat we terug konden zien in in de aanvragen naar zo’n Course. Onze slogan is ‘From Passion to Production’: bij hardstyle liefhebbers is die passie er zeker’.

Met de Hardstyle Course wordt in twintig lessen de geheimen achter kicks, leads en screeches ontrafeld. In groepjes van maximaal zes studenten ligt de focus daarnaast op het ontwikkelen van een eigen sound. Ook wordt er aandacht besteed aan ieders eigen DAW, synthese en het werken met vocals.

‘Iedereen binnen de Course heeft dezelfde passie, dat schept echt een band.’ Aldus student Sjors Stoepman. ‘Ik begon aan de Hardstyle Course zonder ervaring in produceren, maar heb nu genoeg geleerd om komende jaren hiermee echt mijn eigen sound te gaan ontwikkelen.’

hardstyle course docenten

De docenten van Music Production Academy, met in het midden Hardstyle Course docent Jeroen Blom

Buiten het volgen van de lessen kunnen de studenten zich ook in de studio’s van MPA uitleven op synthesizers zoals de Virus TI 2 en hun tracks afmixen in akoestisch goede ruimtes. ‘Het is meer dan alleen de les die je per week volgt’, verteld docent Jeroen Blom. ‘Door studenten in professionele studio’s te laten werken en bijvoorbeeld ook marketing les van Budi Voogt (auteur Soundcloud Bible) te geven, willen we deelnemers echt klaarstomen om iets met hun producties te kunnen doen.’

Hardstyle course control room

Dit wordt beaamd door student Tim Lenting. ‘Ik maakte al een aantal jaren hardstyle voordat ik deze Course ging doen. Door de lessen ben ik met name in het mixen erg vooruit gegaan. Sidechainen, echt snappen wat je met compressie kan doen en ruimte creëren met reverb. Daarnaast kan je hier van hele toffe gear gebruikmaken, dat is mooi meegenomen.’

De eerstvolgende Hardstyle Course van Music Production Academy start aan het einde van deze maand. Voor meer informatie en het aanmelden voor deze Course kan je terecht op hun website.

Reacties

  • Jeroen 24 februari 2016 - 17:50

    Mijn naamgenoot :D(Jeroen) nog ff gesproken op dancefair. Geweldige gast!! cursus zelf heb ik nog niet veel ervaring mee, maar in de toekomst misschien wel een goeie optie.????

    Quote
  • Stefan 25 februari 2016 - 09:26

    Dit lijkt me zeker een toffe cursus om alles beter te begrijpen en zo een beter sound te creeren in me home studio. Helaas is de afstand op dit moment nog te ver. Dus ik hoop dat er nog een cursus komt dit jaar en dan zit deze cursus zeker in de planning! Maar eerst rijbewijs halen!

    Quote

Reageren