Hard News
Door Hard News

’s Werelds langstlopende elektronische festival Mysteryland kondigt vandaag met trots de muzikale areas aan, waaronder Spinnin’ Sessions, Q-dance, Elrow, Milkshake en Kris Kross Amsterdam. De feestvierders kunnen met dit diverse programma genieten van alle relevante dancestromingen, variërend van techno tot italodisco en van house tot hardstyle. Het festival dat ook dit jaar een weekend lang plaatsvindt en steevast uitverkoopt, vindt plaats op 27 en 28 augustus. De festivalcamping is geopend van vrijdag 26 tot en met maandag 29 augustus. Feestvierders kunnen zich via de website inschrijven voor de exclusieve voorverkoop.

Grote stages met internationale namen
De mainstage zal uitblinken als het middelpunt van het festival waar het een smeltkroes zal zijn van internationale sterren, opkomend talent en verschillende genres. In de tent van Spinnin’ Sessions worden grote namen uit de populaire dancecultuur gepresenteerd onder het genot van CO2 en confetti. Vanzelfsprekend vertegenwoordigt Q-dance ook dit jaar weer de hardere stijlen op een groots uitgedoste stage onderaan de piramide. Elrow, een Spaanse organisator die techno samenbrengt met kleurrijke shows, host net als technolegende Dave Clarke een eigen podium.

Van trap tot r&b en techno
Een andere nieuwkomer dit jaar is The Partysquad presents Rebel Yard, een concept dat alle muzikale genres moet wegvagen. Na het grote succes in 2015 is Kris Kross Amsterdam in 2016 uiteraard van de partij. Het Amsterdamse festival Milkshake is dit jaar weer de baas over hun eigen Madness Milkshake Island. Dit eiland wordt verder muzikaal ingevuld door Supertoys, …Is Burning en Vieze Poezendek.

Op muzikale, spirituele of culinaire ontdekkingsreis?
Het Haagse collectief Radio Noet Noet brengt in hun eigen dorpje vuige Afrikaanse ritmes ten gehore. Cratediggers die liever nieuwe oude parels willen ontdekken, halen hun hart op bij de Bollywood Bar die op zaterdag samenwerken met Studio Barnhus én Triphouse Rotterdam. Bezoekers die meer op zoek zijn naar spirituele en geestelijk verrijking zijn op hun plek in de Healing Garden. Vanzelfsprekend kan er ook gewoon een speciaalbiertje op het eiland van foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje worden gedronken.

Over Mysteryland
Mysteryland is begonnen in 1993 en is daarmee het langst lopende dance festival ter wereld. Het festival focust zich op elektronische muziek, kunst, cultuur, talent en duurzaamheid. Mysteryland heeft met haar duurzaamheidsprogramma meerdere prestigieuze prijzen gewonnen. Dit jaar viert Mysteryland voor de tweede keer een meerdaagse editie met camping op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Internationale edities van Mysteryland vonden plaats aan de voet van het Andesgebergte in Chili en op het legendarische Woodstock ’69 terrein in Bethel Woods New York, USA.  Mysteryland is een concept van ID&T. Voor meer informatie en ticketverkoop ga je naar mysteryland.com.

DE AREAS VAN MYSTERYLAND 2016

VRIJDAG
CAMPING CIRCUS
THE SALOON

ZATERDAG
MAINSTAGE
THE BIG TOP HOSTED BY SPINNIN’ SESSIONS
Q-DANCE
ELROW
OPACITY
CIRCUS OF LIFE
SUPERTOYS
VIEZE POEZENDEK
RADIO NOET NOET
BOLLYWOOD BAR: STUDIO BARNHUS X TRIPHOUSE ROTTTERDAM
HEINEKEN X KRIS KROSS AMSTERDAM
HEALING GARDEN
LEPELTJE LEPELTJE
CAMPING CIRCUS
THE SALOON

ZONDAG
MAINSTAGE
Q-DANCE
ELROW
DAVE CLARKE PRESENTS
HEINEKEN X THE PARTYSQUAD PRESENTS REBEL YARD
SUPERTOYS
…IS BURNING
RADIO NOET NOET
BOLLYWOOD BAR
HEALING GARDEN
LEPELTJE LEPELTJE

Reageren