Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Sound Rush maakt grote indruk met de release van het gloednieuwe Defqon.1 2024 Anthem ‘Power of the Tribe’. Na de officiële wereldpremière van het Defqon.1 2024-anthem en een recordaantal pre-saves staat het internet vol met lovende reacties. “Did someone say oldskool and euphoric?”

LEES OOK: Defqon.1 2024 line-up van gigantisch formaat: “Power of the Tribe”

Wie gebroeders Sound Rush heeft gevolgd de afgelopen tijd weet dat zij het Defqon.1-anthem beschouwen als hun grote levenswerk. Ruim 15 jaar geleden bezochten zij de laatste editie in Almere Strand. “Ons (muzikale) leven veranderde volledig toen we voor de eerste keer voet op de Holy Grounds zetten”, vertelt Sound Rush trots tijdens de aankondiging. “Met volledige focus, passie, en liefde voor deze muziek hebben we aan ons grootste project ooit gewerkt.”

“The brothers really killed it!”

Het resultaat van ‘Power of the Tribe’ is verbluffend en online regent het positieve reacties op het anthem voor het grootste hardere stijlen festival ter wereld. Afgelopen jaar bezochten ruim 250.000 Warriors het festival, waar Sound Rush door de jaren heen al grote momenten kende met platen zoals ‘Transform’, ‘One’ en ‘Army of Fire’. Maar dit jaar overtreffen zij zichzelf en dan moet het weekend (met meer dan 350 artiesten in totaal) nog beginnen.

Het anthem heeft een uitzonderlijke lengte (in vergelijking tot de tracks van nu) van 5,5 minuut. Hiermee combineert het alle facetten van een Defqon.1 anthem: het eert het verleden met een klassieke knipoog naar iconische platen zoals ‘Scrap Attack’ en roept zoals een een echte Defqon-plaat het oergevoel op. Sound Rush is sinds de release sprakeloos door alle reacties: “Er gaan te veel emoties door ons heen. We komen nog met een uitgebreide reactie, ontzettend bedankt voor het streamen.”

“Prepare to unleash 4 days of power”

Defqon.1 – Power of the Tribe zal plaatsvinden van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni 2024. Er zijn nog Fresh Friday-tickets (met onder andere The Opening Ceremony met Ran-D, de terugkeer van Showtek en The Spotlights van Sefa en Spitnoise) en zondagtickets (met een 5-uur durende The Closing Ceremony) beschikbaar via de officiële website van het festival.

Beeldmateriaal via Defqon.1

Reageren