Hard News
Door Hard News

Reporter: Marc Hoogeveen

Op zaterdag 25 oktober was het weer tijd voor het jaarlijkse terugkomen van Thrillogy. Deze succesformule van b2s nodigt ieder jaar drie top acts uit drie verschillende genres in de hard dance muziek uit. Dit jaar was het de eer aan Psyko Punkz, Frequencerz & Tha Playah om hun eigen stage te hosten.

Locatie & ontvangst.
Thrillogy vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en is dus vanuit alle hoeken van het land gemakkelijk te bereiken. Of je nu komt met een georganiseerde busreis, auto, trein of fiets gaat, rondom Utrecht word je goed begeleidt naar waar je precies moet zijn. Bij binnenkomst zag je gelijk dat alles goed geregeld was; snelle afhandeling kaartcontrole, snelle en secure bewaking en genoeg mogelijkheden om munten te kopen. Dat betekent extra tijd om te feesten!

th1

Faciliteiten
De organisatie had ook hier goed zijn werk gedaan. Er waren genoeg plekken om drinken te halen zonder dat je hiervoor hoefde te wachten en ook aan eten was goed gedacht. Alleen de WC’s hadden iets meer aandacht mogen krijgen. Er stonden lange rijen voor de vieze toiletten. Dit mocht de pret van het feest niet drukken.

Stages & artiesten
Bij binnenkomst loop je gelijk de Frequencerz zaal binnen waar de temperatuur zeer aangenaam is. Na wat rondgelopen te hebben bij de andere stages begon mijn avond tijdens de opening van Frequencerz. De eerste half uur werden er vooral oude tracks gedraaid. Ook Psyko Punkz kozen er voor om te starten met hun back in time set.

th2

Tha Playah koos ervoor om een zinderende live-set neer te zetten. Daarna was het tijd voor verschillende B2B sets. Frequencerz en Jack of Sound opende zoals verwacht met Hans Teeuwen – Snelkookpan (Frequencerz & Jack of Sound Remix) wat resulteerde in een volle zaal vol met zingende mensen. Toen later ook nog Das Weite Land werd gedraaid was het feest compleet!

Het was dus een goed begin van een mooie nacht. Er werden veel goede sets gedraaid. Sets die mij bijgebleven zijn, zijn die van E-Force (met veel nieuwe tracks) en natuurlijk B-Freqz. Deze set nam je vanaf het begin mee en er werd constant los gegaan op tracks als Mysterias, Zero Gravity (B-front Remix), Delusion (Live Edit).Ook Zatox stond bij mij op het lijstje. Zatox released in november zijn nieuwe album ‘New World Order’ en deze set zat dan ook vol met nieuwe tracks uit zijn album.

Daarna was het tijd voor Warface; misschien wel de snelst opkomende raw hardstyle DJ. Frequencerz nodigde hem uit om een uur B2B de draaien, en hoe! Warface staat bekend om izjn mash ups/tools en ook voor Thrillogy had hij er een gemaakt; harde kicks, jankende screeches en veel kickrolls! Nummers die voorbijkwamen : Warface – Art of War, Warface – Leviathan, Warface & Predator – The Meltdown en nog meer nieuwe tracks van zijn aankomende CD. Zowel op het gebied van mixen als keuze van tracks was het een geweldige set.

Aan het einde van de avond koos ik ervoor om nog even bij Tha Playah te gaan kijken. Op dat moment stonden Tha Playah en Partyraiser achter de tafels en dit ging zoals je van deze twee heren kan verwachten snoei hard! Op het moment dat Tha Playah de microfoon pakt om zijn fans te bedanken voor deze fantastische avond is het bijna tijd voor het laatste extra uur.

Laatste extra uur
B2s houdt Thrillogy iedere jaar op de dag dat de klok een uur terug wordt gezet. Dit levert natuurlijk een uur langer feesten op. Tijdens dit laatste uur kwamen alle artiesten bij elkaar bij de Psyko Punkz stage om daar met zijn drieën het laatste uur knallend af te sluiten.

th3

Conclusie
Thrillogy 2014 was weer een geslaagde editie vol met muzikaal genot en geweld. Net als vorig jaar was het een gezellige en drukke editie. Dit evenement zal elk jaar terug te zien zijn in mijn agenda, want op muzikaal gebied is het een topfeest!

Reageren