Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De politie zal dit weekend niet aanwezig zijn op Decibel outdoor. Dit werd zojuist bekendgemaakt door de afdeling Zeeland/West-Brabant. Door deze staking worden er dit weekend geen boetes uitgedeeld op de Beekse Bergen.

LEES OOK: Dit zijn de districten van Decibel outdoor 2018

Volgens de agenten ligt de werkdruk tegenwoordig veel te hoog. “Dit jaar waren er al meer dan 1000 evenementen, waardoor agenten niet meer in de wijken te vinden zijn maar op een festival. Dit kunnen wij niet meer behappen”, laat de politie weten. Daarom gaat dit weekend de staking #nuldecibel van start, wat betekent dat er alle drie de dagen geen boetes uitgedeeld worden, voor bijvoorbeeld foutparkeren en drugsbezet. Alleen voor meldingen met hoge spoed en ernstige verstoring van de openbare orde komt de politie in actie. Uiteraard is de security wel gewoon aanwezig.

Geen politie agenten op Decibel outdoor

De agenten zijn op dit moment in onderhandeling voor een betere CAO. Decibel outdoor verwacht dit weekend zo’n 70.000 bezoekers. Over eventuele alcoholcontroles in de buurt wordt niets gezegd. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, kijk dan bij Partyvervoer voor een busreis naar het festival.

Omslagfoto via website b2s

Reageren