Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Toen het coronavirus aan het begin van dit jaar haar kop opstak, had niemand de zware impact op onze geliefde evenementensector verwacht. Het betekende een volledige afgelasting van het 2020 festivalseizoen, en hiermee ook van één van de absolute hoogtepunten van het jaar: Defqon.1 Weekend Festival. Om liefhebbers toch nog de ultieme weekend experience te geven komt Q-dance dit jaar met een online spektakel: Defqon.1 at Home – 3 Days of Madness. 

Wij spraken Q-dance exclusief over wat we allemaal van Defqon.1 at Home mogen verwachten, en over de impact die het coronavirus op de organisatie heeft gehad. Hoe gaat het met één van de meest toonaangevende evenementenorganisaties als het gaat om de hardere stijlen? Hoe zien zij de toekomst? 

LEES OOK: Q-dance komt met online spektakel: ‘Defqon.1 at Home – 3 Days of Madness’

Deze week hebben jullie naar buiten gebracht dat Defqon.1 at Home exclusief op live.q-dance.com te kijken is. Wat is de reden dat jullie afstappen van onder andere YouTube en Facebook?

“We streamen drie dagen lang op onze website omdat we intiemer contact willen hebben met onze fans, daar doen we het voor. Door Defqon.1 at Home op ons eigen platform uit te zenden kunnen we de kwaliteit van de stream waarborgen, en verzekeren we fans van de best mogelijke experience. We willen toch dat gevoel van saamhorigheid creëren, door iedereen op één platform te verbinden en onder andere The Q-dance Quiz te introduceren. Het is de beste manier om drie dagen lang Defqon.1 in huis te halen!

Bij de aankondiging van Defqon.1 at Home bleek al dat het een waar online spektakel belooft te worden. Waar mogen liefhebbers zich nou precies voor opmaken tijdens de ‘3 Days of Madness’?

Voor de ultieme Defqon.1 experience! Defqon.1 at Home wordt een driedaags online festival, compleet gevuld met unieke sets van meer dan 80 van de grootste hardere stijlen artiesten – op verschillende bijzondere locaties. Daarnaast zal ieder belangrijk onderdeel van Defqon.1 Festival terugkomen, beginnend met The Gathering, van links naar rechts in de woonkamer tijdens POWER HOUR: Six Years of Insanity, een bijzondere eindshow tijdens The Closing Ceremony, en voor de allereerste keer introduceren we The Q-dance Quiz waar je 300 (!) prijzen kunt winnen.

Ook kan The Wasted Lands gekte simpelweg niet ontbreken tijdens een Defqon.1 editie, dus komen we ook met The Wasted Lands: Midnight Mayhem. Een 4 uur durend liveprogramma waarbij we nog even lekker doorgaan met unieke DJ combinaties en leuke specials, waaronder Cooking with Chefa!”

En hoe gaan de sets er dan precies uitzien tijdens dit driedaagse online festival?

“We willen natuurlijk nog niet alles weggeven, maar kunnen wel een tipje van de sluier oplichten… In Biddinghuizen hebben we op visueel gebied misschien wel de meest indrukwekkende Defqon.1 sets óóit opgenomen, op een manier zoals je nog nooit hebt gezien. Daarnaast zullen we op vele andere locaties in samenwerking met de artiesten alle ‘Colors of Defqon.1’ voorbij laten komen door sets compleet gevuld met nieuwe muziek en nog véél meer. Dit wil je echt niet missen!”

LEES OOK: Dit is de Defqon.1 at Home line-up

In het bericht van deze week gaven jullie ook aan dat Q-dance in een zeer lastige periode zit. Kunnen jullie iets meer hierover vertellen?

“Waar sommige sectoren nu inmiddels weer langzaam beginnen te draaien, en er weer wat ruimte komt voor horeca en bepaalde delen van de culturele sector, staat de evenementenindustrie voorlopig nog voor een hele onzekere periode. Hierdoor komt er geen geld meer binnen uit verkoop van kaarten en drank, staan de banen van duizenden mensen die werkzaam zijn in onze sector op de tocht, en missen ZZP’ers inkomen doordat ze geen opdrachten meer krijgen.

Onze sector wordt hierdoor keihard geraakt en we moeten alle zeilen bij zetten om dit met z’n allen te overleven. Een jaar zonder indoor & outdoor feesten en een groot scala aan internationale shows is bijna niet voor te stellen, maar helaas wel de realiteit.”

Q-dance corona hardstyle festivals Hard News 1

Veel fans laten online weten te denken dat vooral de kleinere organisaties het zwaar hebben, maar ‘zo’n grote organisatie als Q-dance het vast wel red’. Wat denk jij als je zulke reacties leest?

“Zo simpel is het helaas niet. De hele evenementenindustrie heeft het ontzettend zwaar op dit moment, en Q-dance is hierop geen uitzondering. Niet alleen wij hebben veel medewerkers die zich met hart en ziel inzetten om de hardere stijlen te vertegenwoordigen, maar ook de bedrijven waarmee wij samenwerken hebben talloze werknemers die zich willen inzetten voor grote opdrachten, die er op dit moment simpelweg niet zijn.

De aankomende periode wordt dan ook gekenmerkt door onzekerheid. Wij zijn als organisatie hard bezig met het uitwerken van verschillende ideeën om jullie weer zo snel mogelijk bij elkaar te brengen, maar zijn hierbij afhankelijk van de continue veranderende regelgeving.”

Maar er zijn dus mogelijkheden voor fans om jullie te steunen. Hoe kunnen zij dit precies doen?

“Fans kunnen ons inderdaad op verschillende manieren steunen, onder andere door zich aan te melden voor een Q-dance membership of door merchandise in huis te halen. Daarnaast introduceren we dit jaar voor het eerst The Q-dance Quiz: de ultieme hardere stijlen test waar je drie dagen lang kans maakt op 300 grootse prijzen: van de felbegeerde Orange Card tot een privé concert van Sefa, The Ultimate Defqon.1 Weekend Festival Primal Energy Experience en nog véél meer! Zo is er op vrijdag The Ultimate Hardstyle Quiz, staat de zaterdag in het teken van The Legendary 20 Years of Q-dance Quiz, en sluiten we de zondag af met The Defqon.1 Weekend Warriors Quiz. Om hieraan deel te nemen kan je via de Q-dance website tickets bestellen, waar je €5,- betaalt per quiz of €12,50 voor alle quizzen.”

LEES OOK: The Q-dance Quiz: 3 dagen, 300 prijzen en de ultieme hardere stijlen test

En doneren, is dat mogelijk?

“Dit kan tijdens de gehele Defqon.1 at Home experience. Tijdens de stream hebben we mogelijkheden opgezet voor fans om te supporten via de website, en we zijn ontzettend dankbaar voor alle liefhebbers die ons willen steunen tijdens deze tijd.”

Defqon at Home Q-dance corona festivals hardstyle

Eerder vertelden jullie al dat de toekomst erg onzeker is als het gaat om evenementen. Maar hoe zien jullie de toekomst voor je?

“Het is ontzettend belangrijk dat alles binnenkort weer gaat opstarten, dus hier hopen we dan ook erg hard op. Dit is essentieel, niet alleen voor Q-dance maar voor alle partijen waarmee we samenwerken en de algehele functie die wij hebben als grote evenementenorganisatie. We willen internationaal de hardere stijlen blijven vertegenwoordigen, het ultieme gevoel van saamhorigheid blijven verspreiden en fans unieke ervaringen kunnen blijven geven.

Wij zullen de aankomende tijd met verschillende initiatieven komen om dit te kunnen blijven doen. Want wij kunnen dit niet zonder jullie. Met elkaar en voor elkaar. Meer dan ooit hebben we jullie ‘dedication’ nodig. Want zonder jullie geen festivals of evenementen, geen eindshow, geen links rechts of meezingen uit volle borst, geen dansen tot dat het zweet van het dak druipt, geen meningen of lovende teksten, maar vooral niet die energie die een feest maakt tot dat wat het is.

Wij gaan in ieder geval onverminderd hard door met bedenken, creëren, maken en organiseren. En wij zullen er alles aan doen om jullie op korte termijn weer bij elkaar te brengen.”

Om dat gevoel van saamhorigheid te blijven verspreiden komen jullie tijdens Defqon.1 at Home ook met The Anthem Moment. Wat mogen we hiervan verwachten?

“Tijdens The Anthem Moment zullen we onze Primal Energy unleashen over de hele wereld. Alle Weekend Warriors spelen dan het anthem van dit jaar tegelijkertijd op máximaal volume, om ervoor te zorgen dat hardstyle de hele wereld over gaat. Als One Tribe zijn we verbonden door hardstyle, en dat gevoel gaan we ten gehore brengen!”

Defqon.1 at Home zal plaatsvinden op 26, 27 en 28 juni en is live te volgen op Q-dance.com. Voor meer info tickets voor The Q-dance Quiz en merchandise kun je ook naar de officiële website. Hou om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws de socials van Q-dance in de gaten. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Q-dance 

Reacties

  • D S 26 juni 2020 - 11:34

    KOM MAAR OP! Kan niet wachten! Bedankt Q-Dance voor het organiseren van DQ.1@Home! Zal zeker doneren en heb quiz tickets in de pocket. Suc6 allemaal!

    Quote

Reageren