Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar morgen is het dan eindelijk zover. Het weekend waar heel de hardstyle wereld naar uitkijkt is bijna daar. Defqon.1 Festival opent morgen haar deuren voor de echte Weekend Warriors en zaterdag en zondag voor nog eens tienduizenden bezoekers. Wat voor velen het festival van het jaar is zal dit jaar nog specialer zijn. Dit jaar viert Defqon.1 namelijk haar 15de verjaardag.

Deze mijlpaal moet natuurlijk geviert worden en de organisatie haalt dan ook alles uit de kast. Een primeur dit jaar zijn de artiesten missies. Q-dance heeft namelijk naar een deel van artiesten die op zullen treden tijdens Defqon.1 een persoonlijke missie gestuurd. Dit kan iets zijn in de richting van een bootleg maken van een bekende track of juist een gekke actie doen terwijl je op het podium staat. Alles om de 15de editie van Defqon.1 nog specialer te maken.

Defqon.1Een aantal van deze missies hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten tijden Defqon.1? Neem deze dan vooral even door:

1. Unresolved, INDIGO zaterdag: ‘Turn it up a notch by suddenly playing an uptempo hardcore track halfway your set’

2. Regain vs. Rebelion, INDIGO zondag: ‘Make it a true battle between Poland and Scotland during your set’

3. Bass Chaserz, BLUE zaterdag: ‘Maak en draai een bootleg van J.D.A. – Voel Je Die Bas’

4. Retrospect, PURPLE zaterdag: ‘Ga compleet retro gekleed en draai een Vollendams nummer tijdens je set’

5. Degos & Re-Done vs. MYST, INDIGO zondag: ‘Maak en draai een bootleg van The Prodigy – Running With The Wolves en nodig je Nightbreed collega’s uit on stage voor de laatste 10 minuten’

6. Sound Rush, RED zaterdag: ‘Draai een aantal oldskool Sound Rush tracks’

7. Deetox, BLUE zaterdag: ‘Maak en draai een bootleg van je favoriete guilty pleasure track’

8. Insidiouz & Udex, INDIGO zaterdag: ‘Arrange a massive sitdown during your set’

9. MC Livid, INDIGO zaterdag & zondag: ‘I’m just a man of the people, not above but equal.’

10. T.C.C., MAGENTA zondag: ‘Draai een non-hardstyle track uit 2006-2011’

11. Delete, BLUE zondag: ‘Play some old Spoontech tracks’

Ons advies voor komend weekend, houdt je ogen en vooral je oren goed open, want veel artiesten hebben hun missie nog even geheim gehouden om ervoor te zorgen dat het verrassings effect extra groot is tijdens hun set. Voor nu rest ons alleen nog te zeggen, geniet ervan, VICTORY FOREVER!

Foto’s: Defqon.1

Reageren