Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Op zondag 14 augustus was Hard News getuige van een hardstyle missie op het water. De recent geboren evenementenorganisatie Born2Party sloeg haar handen ineen met de momenteel zeer populaire Gearbox organisatie. Dit resulteerde in een creatief “out of the box” idee en wel een feest op de wateren in Amsterdam waarbij men, achteraf, meer dan zes uur lang uit het naadje kon gaan op artiesten uit de Gearbox kweekvijver.

“Geweldig” was slechts één van de uitzinnige kreten van Born2Party organisator Niels Bakker. “Een droom die uitkomt, en dit is slechts het begin”. De ambitieuze founder uit Bussum verklaarde het succes door o.a. de populaire stroming “Raw Hardstyle”, het mooie (droge) weer en het op kleine schaal starten van een relatief nieuw concept. Natuurlijk bestaat er een Monday Bar cruise in Zweden maar in Nederland zijn er, binnen de hardstyle scene, nog maar weinig (terugkerende) feesten die op een boot plaatsvinden.

Met een slordige 215 man incl. crew maakte Shipwreck Sunday haar eerste meters op de Amsterdamse wateren. Qua type boot kun je denken aan een kruising tussen een baggerschip en een good old Amsterdams pondje. Het heerlijke aan deze boot is dat je zowel boven als benedendeks los kon gaan, de muziek moest bij tijd en wijlen wat gedempt worden vanwege een sluisje of een passage in hartje Amsterdam, maar over het algemeen konden de speakers volle bak. Natuurlijk is het leuk om te vermelden dat Shipwreck Sunday op de laatste dag UITVERKOCHT was maar je wel alle ruimte had om lekker los te kunnen gaan. Bovendeks kon je genieten van een zonnetje en allerlei gekkigheid terwijl beneden de echte freak los stond te gaan op bijv. Outlaw en Luminite. Het maakt eigenlijk niet uit welke dj er opgesteld stond want het ging allemaal net zo lekker en hard.

Qua line up wisselden de dj’s zich snel af omdat niet iedereen een vol uur kon draaien. Dat maakte voor de rest ook geen bal uit. Of je nu dj 1 of dj 6 beluisterde, alles was raw, hard en volle bak! Qua nummers die de revue passeerden kon je denken aan Seven, diverse Radical Redemption tracks, Defqon- en Hardbass anthem remixen, de sound van Gearbox en dus vooral industrial-achtige raw hardstyle sound van random artiesten. Tel daarbij op dat je je biertje binnen no-time kon bestellen, een uitzinnige crew incl dj’s én natuurlijk een fantastisch publiek dat het eerste uur even wilde aftasten maar erna al snel zijn ware gezicht liet zien!

We kunnen wel stellen dat de eerste editie van Shipwreck Sunday meer dan geslaagd was! We kunnen dan ook niet wachten om getuige te mogen zijn van het vervolg. Dat zal plaatsvinden in 2017 waarbij je kunt rekenen op een editie op grotere schaal en improvement op schoonheidsfoutjes van de eerste editie. Kortom: Mannen van Born2Party bedankt, succes met evenementen in de nabije toekomst en tot volgend jaar!

Meld je alvast aan voor het Shipwreck Sunday Facebook event van volgend jaar.

Reageren