Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

De Schotse mannen van Rebelion gaan al een aantal jaren mee in de scene en hebben op de grootste evenementen als Defqon.1, Supremacy en Intents Festival gestaan. Dit jaar zijn ze verantwoordelijk voor het anthem van QAPITAL en zijn ze alweer voor de derde keer te zien op het evenement. Wij spraken de heren over hun carrière, het anthem en QAPITAL 2019.

LEES OOK: QAPITAL onthult line-up voor aanstaande editie: ‘The Capital of Raw’ 

Gearbox Labelnight Showcase 2014 was het allereerste evenement waar Rebelion te zien was, maar inmiddels hebben de mannen meer dan 200 optredens wereldwijd gedaan. We kunnen dus wel zeggen dat ze niet meer weg te denken zijn uit de scene. Tijdens Defqon.1 2016 had het duo voor het eerst het gevoel dat ze op de goede weg zaten om een gevestigde naam te worden. “Toen wisten we dat we onze grenzen konden verleggen, en tegelijkertijd iets kunnen doen waar we van houden. Maar, het bleef altijd het meest belangrijke om het publiek een unieke ervaring te geven.”

In de afgelopen jaren heeft Rebelion een eigen unieke sound ontwikkeld. “Het klinkt misschien cliché, maar we proberen er niet ‘bij te horen’, we maken muziek die we zelf voelen op dat moment”, zo vertellen Raymond en Gary. De hardstyle industrie en muziek in het algemeen zijn in de laatste jaren erg veranderd. Rebelion bleef zich echter focussen op hun eigen act. “De grootste verandering die we hebben gezien is eigenlijk met onszelf, we dagen onszelf steeds meer uit: elke track beter moet zijn dan de vorige.”

“Het is echt een droom die uitkomt om het anthem voor QAPITAL 2019 te maken”

Voor een artiest is het een hele eer om verantwoordelijk te zijn voor een anthem, zo ook voor Rebelion. “QAPITAL is één van onze favoriete feesten, dus het was voor ons echt een doel om het anthem hiervoor te maken, het is een droom die uitkomt.” Er zit een groot verschil tussen een ‘normale’ track en een anthem. Wij vroegen de mannen hoe ze te werk zijn gegaan bij het produceren. “Normaal maken we muziek die we zelf leuk vinden, maar voor het anthem hebben we ook gekeken naar de mensen die naar het feest gaan. We hebben iets gemaakt waar we zelf ontzettend trots op zijn.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

“Elke track moet beter zijn dan de vorige”

In 2017 was Rebelion voor het eerst te zien op QAPITAL, waar de heren dan ook hele mooie herinnering aan hebben over gehouden. “Dat moment dat we omlaag keken vanaf de stage en onze vrienden zagen, en twee seconden later de stage alweer de andere kant op zagen gaan. Dat was eerst heel verwarrend maar juist ontzettend vet!” Het podium is één van de dingen die QAPITAL uniek maakt, maar hier blijft het zeker niet bij. De mannen van Rebelion geven aan de show er omheen ook next level te vinden. “En natuurlijk de locatie: de Ziggo Dome, dit maakt de ervaring alleen maar nóg beter.”

Naast het anthem, heeft Rebelion ook grootste plannen voor de set op het QAPITAL. “We hebben erg hard gewerkt zodat we veel nieuwe muziek kunnen laten horen, wat dan ook perfect past bij de next level van Rebelion.” Ook geven de mannen aan dat 2019 een heel goed jaar gaat worden. “We stoppen nooit, ook als we succes hebben zijn we altijd op zoek om net een stapje verder te gaan, we blijven doorgaan. See ye soon ya bunch eh dafties!”

QAPITAL zal plaatsvinden op zaterdag 6 april 2019 in de Ziggo Dome in Amsterdam. Voor tickets en meer informatie kun je naar de officiële site van Q-dance. 

Omslagfoto via Facebook-pagina QAPITAL 

Reageren