Hard News
Door Hard News

Reporter: Camiel Derkx

Afgelopen zaterdag 1 november 2014 vond voor de zesde keer Inshock Overdose plaatst in Boxmeer. Waar eerder MC Rems, Ran-D, Frequencerz, Adaro en Titan de avond hostte, was het dit jaar de beurt aan Jack of Sound. Door de jaren heen hebben deze hosts grote namen naar het Brabantse Boxmeer gebracht, namen zoals Zatox, B-Front, Crypsis, Radical Redemption en E-Force. Dit jaar bestond de line-up niet meer uit alleen maar grote namen, en dat was te zien aan het bezoekersaantal. Maar toch stond Inshock Overdose – Jack’s Nightmare garant voor een dikke editie!

De talenten mogen openen

Terwijl de eerste bezoekers binnen kwamen gelopen, lieten talenten Re-Mo en JB & The Commender hun openingsact ten gehore brengen. Door hun ervaring als dj’s in de regio  Noordoost-Brabant en Noord-Limburg weten deze mannen inmiddels wel hoe ze moeten knallen. Met een vergeten plaat als Inner Child van Ran-D of de onlangs uitgekomen Frontliner & Radical Redemption.

Daarna was het de beurt aan Avana, de nieuwe Fusion-artiest. Kortgeleden heeft hij zijn eerste twee raw-platen (Beast of the Night en Infinite) onder dit label uitgebracht en die mogen er zeker wezen. Deze man produceert nu al platen als een malle.

De sfeer begint erin te komen

Rebourne was de volgende die achter de draaitafels plaats mocht gaan nemen. Met zijn eigen euforische tracks met een erg lekkere kick wist hij de sfeer er goed in te brengen. Maar alleen daarmee deed hij het niet. Ook platen als So High van Noisecontrollers, de XXlerator Outdoor anthem van dit jaar, en een klassieker als Rock Civilization liet het publiek uit zijn plaat gaan.

The man himself

Het was tijd voor de man van de avond: Jack of Sound! Met een warm welkom dankzij MC Shizzler opende hij zijn set met zijn eigen You’re Next 2013 Edit. En daarmee was de toon gezet. Hij wist wat wij wilden horen. En al was de zaal dan niet helemaal gevuld deze avond, bij Octavius Augustus tudutu’den iedereen gewoon luid mee.

Bij Adaro’s remix van Answers kreeg MC Shizzler wederom de hele zaal mee door iedereen de woorden Honor, Code, Loyalty te laten joelen. En ook Born To Die en Hard Driver’s Crank It Up, twee enorme bangers, lieten de bezoekers helemaal losgaan. Even later voegde de eerste surprise act zich toe: The Pitcher.

Where the freq are they?!

Op deze avond was er zeker geen zoektocht nodig naar waar de Frequencerz uithingen, want zij waren duidelijk aanwezig bij Inshock Overdose! Wát een geweld. Samen konden Jack of Sound en Frequencerz hun collab Hollow niet achterlaten. Veel eigen platen werden ingemixt, zoals Fatality, Men Of Steel en MF Psycho, maar ook die van anderen zoals Bustin’ Jieber en Seven.

The man himself 2.0

Daar stond ‘ie weer, Jack of Sound. Maar dit keer in het zwart-fluoriserend geel als live-act onder de naam Mashup Jack. Met dit creatieve concept remixt hij liedjes van top 40-artiesten tot early hardstyle platen.

Als laatste stond Delete er om het feest af te sluiten. Tenminste, dat dachten alle bezoekers, totdat de host van vorig jaar drie kwartier voor tijd zich toevoegde: Titan! Samen sloten zij deze lompe editie erg bruut af.

Aan de keuze van de platen heeft het vanavond niet gelegen. En zeker niet aan zij die erbij waren. Wat een energie. Ondanks de magere opkomst was dit zeker niet de minste editie van Inshock Overdose. En daarmee is het hopelijk ook niet de laatste…

Inshock Overdose – Jack’s Nightmare was in ieder geval een droom editie voor Chris om nooit te vergeten.

Reageren