Michael Diks
Door Michael Diks

Loudfest komt op 20 mei voor de eerste keer naar de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam. b2s heeft de unieke industriële locatie in de haven van Rotterdam gekozen als de nieuwe thuishaven voor de festivaleditie van Loudness, de grondlegger van raw hardstyle.

Music first op Loudfest

Op Loudfest komt muziek op de eerste plaats. Ruim baan voor artiesten om hun eigen invulling te geven aan hun set en eens goed in hun eigen discografie te duiken om de vergeten pareltjes uit het verleden op te duiken. Om dit te faciliteren heeft b2s zoveel mogelijk gekozen voor extra lange DJ sets van 1,5 uur. Dit geeft artiesten de tijd om een set extra op te bouwen en platen te draaien die al een tijdje vergeten waren of onder de radar zijn gebleven.

loudfest loudness rdm onderzeebootloods rotterdam hardstyle rawstyle raw

Vergeten tracks

Door de loop van de jaren hebben de artiesten die op Loudfest staan een imposant arsenaal aan tracks opgebouwd. Daarom duiken we in de archieven en gaan op zoek naar vergeten tracks die op Loudfest zeker op zijn plaats zijn.

Inmiddels is het alweer 5 jaar geleden dat Radical Redemption zijn eerste album ‘Annihilate’ uitbracht. Veel tracks van dit album staan in het gemeenschappelijke geheugen gegrift. Inmiddels zijn we al een stuk verder en horen we de platen van dit album slechts sporadisch nog voorbij komen. Loudfest is dan natuurlijk een prima kans om weer wat tracks van dit iconische album live te laten horen.

De remix die B-Front in 2009 maakte voor Donkey Rollers – Atrocity werd pas in 2012 gereleased. Hierdoor werd de track niet echt meer opgepikt en is deze maar zelden gedraaid. Een uitgelezen mogelijkheid om deze weer een keer door de speakers te laten galmen.

De Haunter of the Dark kent een bewogen carrière. Naast de vele hoogtepunten heeft hij ook wat mindere periodes gekend zoals de problemen met zijn gehoor. De terugkeer van Adaro in de Loudness-area op Decibel in 2014 was dan ook zeker een van de absolute hoogtepunten. Nu in 2017 hopen we natuurlijk weer op een afgeladen area voor deze held en wellicht dat we dan ook deze plaat weer een keer te horen.

Warface begon ooit als trio en kwam in 2012 met hun debuut-release op Dutch Master Works. ‘Warmachine’ was de titeltrack en toen al had Warface een kenmerkende, eigen sound. Nu 5 jaar later staat Warface solo op het podium, maar er is natuurlijk een kans dat hij voor Loudfest deze track weer uit de archieven vist en aan het publiek in de Onderzeebootloods voorschotelt.

De kaartverkoop voor Loudfest is inmiddels in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link. Voor meer informatie over Loudfest check je het officiële event op Facebook.

Reageren