Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

Snel, schnel of vlot. Dat is hoe je een montuurtje sinds kort beschrijft. Rapper Donnie is doorgedrongen tot de harten van ons, hardstyleliefhebbers. Er is namelijk geen festival meer te vinden waar je geen vlot montuurtje zal spotten. Maar hoe heeft Maradonnie in korte tijd onze kijk op de minimumsnelheid van brilletjes veranderd?

Waar komt de planga vandaan?

Een snelle planga komt niet uit de lucht vallen. Een zonnebrilsensatie maken, is namelijk hard werken en daar weet Donnie alles van. In 2017 scoorde hij al een hit door een track te maken met Raymond van Barneveld. Maar: new year, new meme en 2018 is het jaar van snelle planga’s. Dat is direct duidelijk, want artiesten als o.a. Frequencerz, Warface en Killshot worden vaak gespot met een vlot montuurtje. Waar de snelle planga vandaan komt is volgens Donnie heel duidelijk: na een valpartij met zijn scooter viel alles op zijn plaats als het aankomt op snelle planga’s. Sinds dat ongeluk heeft hij al een flinke verzameling planga’s aangelegd. Hoeveel dat er zijn? “32 keer 32 en daar de pi van, gedeeld door de wortel in het kwadraat, ouwe, dat is gewoon veel.” aldus de rapper in een interview met AT5.

Snelle Planga

De allersnelste planga’s

Snelle Planga kopen

Dit alles heeft geleid tot een ware festivalhype: een remix van Donnie’s track kwam zelfs in de Harmony of Hardcore eindshow. Eigenlijk hoor je er niet meer bij als je niet vlot of snel bent. Waar Donnie in ‘Snelle Planga’ niet wil vertellen waar je die snelle planga’s kan bestellen, doen wij dat lekker wel. Via Freaky Glasses kun jij namelijk je eigen snelle planga kopen. Zodat jij weer helemaal snel en vlot bent.

Omslagfoto via Facebook-pagina Donnie

Reageren