Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het 10-jarig bestaan van Supersized Kingsday Festival staat uiteraard in het teken van de verjaardag van de koning, maar ook van “de grote 10”. Voel je je klaar voor een vorstelijk feest en ben je bereid om alle remmen los te laten op het grootste (en meest feestelijke) Koningsdag festival van Nederland? Hier lees je waarom Supersized al 10 jaar de grootste & gezelligste is.

LEES OOK: Supersized Kingsday viert het 10-jarig jubileum met een koninklijke line-up

Al 10 jaar de grootste

Wat ooit begon als een klein, gezellig feestje voor 10.000 oranje hardstyle en hardcore liefhebbers, is uitgegroeid tot het grootste Koningsdag-evenement van Nederland. Maar liefst 50.000 feestbeesten strijken zaterdag neer op Aquabest. Nergens in ons land komen zoveel ravers, gabbers, klaplongers en beukers uit heel Nederland bij elkaar. Hier maak je dus zeker nieuwe vrienden (en zul je er gedurende de dag ook wel een paar kwijtraken). Maar liefst 7 area’s, dus sowieso keuzestress. Iedere liefhebber van de hardere stijlen is hier sowieso koning te rijk!

Al 10 jaar de gezelligste

Denk je Supersized Kingsday, dan denk je GEZELLIGHEID! Met je vrienden, in je oranje outfit met een biertje in je hand, stampend door de dag heen. Mis daarbij ook vooral de Dutchstyle area niet. Het beste van Hollandse bodem in de mix met diepen bassen en knallende kicks. De beste partycombinatie voor een gezellig potje stampen. Ben jij naast dat gebeuk ook wel in voor een spelletje? Speel samen met je mattie een spannend potje levend tafelvoetbal, Twister, verneder die boksbal of versla iedereen bij de Kop van Jut.

supersized aquabest

Al 10 jaar de dikste line-ups

Alle populaire genres zijn zaterdag weer vertegenwoordigd. Hardstyle, Hardcore, RAW, Uptempo maar ook twee stages met classics. Altijd heeft Supersized de beste van de beste. En toch verrast de line-up elke keer. Meer dan 75 artiesten staan te popelen om jou en je vrienden weer een topdag te bezorgen. De line-up van dit jaar is dan ook weer bijzonder gevarieerd. Van legendes zoals Paul Elstak, Deepack en Darkraver tot nieuwe generatie artiesten zoals Dual Damage, Adjuzt en natuurlijk Gezellige Uptempo.

Classics staan al 10 jaar hoog in het vaandel bij Supersized. Dit jaar met de millenniumsounds van o.a. Endymion, Tha Playah en Panic. Early hardstyle-liefhebbers kunnen alle nummers meeschreeuwen bij Zany, The Pitcher, Deepack en de rest van de bomvolle line-up.

Is dit te traag voor jou en ga jij pas maximaal bij 200BPM? Geen probleem, op Supersized kun je namelijk ook vorstelijk snoeien met Barber, Spitnoise, Major Conspiracy, Dimitri K, DRS en de rest die gaan zorgen dat de tent finaal wordt afgebroken. Dat wordt rammen voor het vaderland!

Al 10 jaar de gekste stages

Willem Alexander & Maxima in een Aussie, de Gouden Koets als monstertruck, de tuinen van Paleis Soestdijk, de Leeuw in zijn hempie, de tulpenvelden, molens, klompen, ganzeborden en tompoucen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is ooit voorbijgekomen op Supersized Kingsday. Zolang het maar Hollands is met een dikke knipoog. Het trotse Vaderlandgevoel komt overal naar boven. Wat is ons Kikkerlandje eigenlijk toch mooi hè!

supersized kingsday 2024

Al 10 jaar oranjekoorts

Hoeveel oranje outfits heb jij inmiddels in je kast hangen? Op Supersized Kingsday zijn ze allemaal voorbij gekomen. De enige dag dat oranje DE trendkleur is op een festival. Geen oranje, sorry maar dan ben je in de minderheid!

Tijdens de festivaldag kijk je op verschillende plekken terug met highlights uit de afgelopen 10 jaar. Die ene gekke groepsfoto van 10 jaar geleden? Je zou er zomaar eens tegenaan kunnen lopen.

Al 10 jaar een dikke locatie

Oost west, Aquabest! Supersized Kingsday strijkt al 10 jaar neer op een van de meest relaxte locaties van Nederland. Een uitgestrekt gebied aan het water waar je ook even tussen het stampen door op het strandje kunt chillen. Deze vibe is voor vele bezoekers de kroon op de dag.

Al 10 jaar elk jaar op een andere dag

Stampen op een dinsdag is toch net iets anders dan normaal. Nu is Supersized Kingsday eindelijk weer op zaterdag! Dat betekent: lekker hard losgaan en de volgende dag uitbrakken. Precies zoals je een festival dag graag ziet. Bétâh!

Al 10 jaar koninklijke artworks

Laat de leeuw niet in zijn hempie staan! Al 10 jaar spelen typisch Hollandse iconen een hoofdrol in het artwork van Supersized Kingsday. Check hier alle artworks van de afgelopen jaren. Welke edities heb jij ook meegepakt?

supersized kingsday artwork

Ook deze editie belooft weer een topeditie te worden. De weersverwachtingen voor zaterdag zien er top uit: lekker stampen voor onze Willie in het zonnetje! Wil jij deze editie ook niet missen? Wacht dan niet te lang: Supersized is bijna uitverkocht, dus haal je tickets hier

Beeldmateriaal via Supersized Kingsday Festival

Reageren