Juno Coolen
Door Juno Coolen

Afgelopen zaterdag stonden er duizenden bezoekers te genieten van de hardere stijlen tijdens Qlimax. In een uitverkocht GelreDome kwamen de grootste namen tevoorschijn op de reusachtige stage. Naast de muziek heeft Q-dance zich weer flink uitgesloofd door middel van een uitbundige show die goed in de smaak viel. Vooral het moment dat Headhunterz & Wildstylez samen op het podium verschenen als Project One zal de geschiedenis ingaan als een memorabel moment voor elke hardstyle liefhebber.

Het begin van Project One begon acht jaar geleden. Voor velen zijn ze verantwoordelijk voor het beste hardstyle album in de geschiedenis. Menig bezoeker van Qlimax heeft het duo nog nooit op een podium zien staan. Een ander groot deel verlangde zo naar de terugkeer van Project One. Het laatste optreden dateerde alweer van 2013 tijdens X-Qlusive Wildstylez als gastoptreden.

Het nieuwe hoofdstuk begon met de aankondiging van Q-dance op 15 september met de quote: ”Nothing is as powerful as an idea whose time has come.” Toen al was er veel ongeloof en enthousiasme bij de fans te bespeuren. Naarmate het evenement naderde, nam de spanning steeds meer toe. 19 november was het dan eindelijk zover.

”Release… Project One”
Waarna een daverend applaus losbarstte. Iedereen wist dat het moment eindelijk daar was. Geheel uitgedost in het zwart met de bijbehorende iconische blinddoeken verscheen het tweetal op het podium. De hele show was tot in de puntjes uitgewerkt zoals we al jaren gewend zijn van Q-dance.

Gedurende de set waren er diverse edits te horen van de tracks van hun eerste album. De oude tracks werden onder luid gejuich ontvangen en meegezongen door het publiek. Het was te zien dat er veel aandacht was besteed aan de lichtshow, die synchroon met de muziek liep.

Naast de edits was er ook ruimte voor nieuw materiaal. De mannen van Sound Rush hadden een remix gemaakt van de track ‘Project One’ en Headhunterz & Wildstylez lieten ook geheel nieuwe tracks horen. Eén van die tracks was voor sommigen herkenbaar door de nieuwe vlog van Headhunterz genaamd Vlogs From Within. Ook de nieuwe tracks leken goed in de smaak te vallen

Het nieuwe materiaal belooft veel goeds. Al eerder hintte het duo bij SLAM! dat ze een vervolg optreden niet willen uitsluiten en dat ze graag willen zien waar het schip strandt met Project One. Daarnaast lijkt het onwaarschijnlijk dat deze tracks maar eenmalig gedraaid zullen gaan worden. Wellicht dat het duo met een nieuw album gaat komen. Het blijft vooralsnog bij hopen.

qlimax-reportFoto’s door: EDMKevin & Pikzelz

Reageren