Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Twee spelers binnen de hard dance scene zullen hun krachten gaan bundelen: het boekingskantoor van Spoontech Records – The Orange Tree Bookings – zal namelijk de handen ineen slaan met het getalenteerde Upcoming DJ Management. Wij spraken Jamie en Wendy over de wereld van boekingskantoren en artiesten management, de reden achter deze samenwerking en natuurlijk wat dit allemaal teweeg zal brengen. 

Upcoming DJ bestaat uit 3 verschillende bedrijven: Upcoming DJ Management, Upcoming Records en Upcoming Events. Onder leiding van Wendy bieden deze drie gezamenlijk een platform voor opkomende talenten binnen de hard dance scene. Op dit moment heeft Upcoming DJ Management 6 artiesten onder haar hoede: Cryex, Ressurectz, Vasto, Scarra, Restless én MC Synergy.

“Je bent jong en je hebt talent, maar je belandt in een wereld met nieuwe dingen waar ontzettend veel bij komt kijken. Upcoming DJ Management begeleidt, ondersteunt, coacht en managed haar artiesten in elke stap die ze maken binnen hun muzikale carrière”, legt Wendy uit. Upcoming Records en Upcoming Events ondersteunen hierbij de talenten met een plek voor zowel hun releases als een plek op het podium. “Ons platenlabel werkt alleen met single release contracten, zodat de artiesten niet direct voor langdurige tijd vastzitten, maar wel de kans hebben om professioneel te releasen.”

“The Orange Tree ondersteunt artiesten met hun socials, maar ook met financiële en persoonlijke kwesties”

The Orange Tree Bookings was in eerste instantie opgericht om de artiesten van Spoontech Records te voorzien van een eigen agency. Jamie is sinds kort solo-eigenaresse, en verzorgt boekingen voor artiesten als The Purge, Mind Dimension, Genox, Vyral en MC Barricade. “Het heeft een tijdje geduurd, omdat in de beginperiode het label zich vooral bezighield met het uitbrengen van muziek en niet met het groeien in populariteit en aantal boekingen. Hierdoor heeft Spoontech Records dan ook altijd zijn underdogpositie weten te behouden.”

De wereld van boekingskantoren is voor veel hardstyle liefhebbers natuurlijk onbekend. Jamie licht daarom een tipje van de sluier op, en geeft een kijkje in haar dagelijkse werkzaamheden. “The Orange Tree Bookings is hard aan het werk om haar artiesten naar de gevestigde namen te krijgen.” Hier komt erg veel bij kijken, waaronder het actief verkopen van artiesten aan organisaties. “Daarnaast ben ik ook vaak in contact met de artiesten om ze op andere gebieden te ondersteunen, zoals met hun socials, maar ook met financiële en persoonlijke kwesties.” 

“Persoonlijke begeleiding en contact met de artiest staat voor ons hoog in het vaandel”

Binnenkort komen deze twee werelden samen, en zullen The Orange Tree Bookings & Upcoming DJ Management hun krachten bundelen. Wendy en Jamie leerden elkaar kennen tijdens een samenwerking op het event van Upcoming; een samenwerking die naar meer smaakte… “Er was direct een klik, het was gewoon meteen duidelijk dat we dit beiden doen vanuit een grote passie. Daarnaast staat persoonlijke begeleiding en contact met de artiest voor ons erg hoog in het vaandel.”

Volgens de twee vrouwen was het dan ook meer dan tijd voor de volgende stap. Wendy: “Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Tot op heden hebben wij zelf de boekingen geregeld voor onze artiesten, maar aangezien onze artiesten groeien en er steeds meer boekingen binnen komen, is het tijd voor de volgende stap. Mijn kracht ligt echt bij het coachen en managen van de artiesten, en Jamie haar kwaliteit ligt in het proces rondom de boekingen van de artiesten.” Het samenvoegen van deze twee wordt dus ’the best of both worlds’.

“We gaan optimaal gebruik maken van elkaars kwaliteiten en kennis”

Maar hoe gaat deze samenwerking er dan precies uitzien; wat wordt er gecombineerd, wat blijft er apart? “We gaan optimaal gebruik maken van elkaars kwaliteiten en kennis, waardoor we net dat stapje verder kunnen gaan voor de artiesten. Tevens zijn we beiden van mening dat we samen een completer management kunnen bieden aan de artiesten.” Uiteindelijk zal Upcoming DJ zich dus blijven focussen op management en coaching, en zal The Orange Tree Bookings de schakel zijn tussen organisaties en artiesten. Alles voor de beste ontwikkeling van de artiesten!

Naast dat het boekingskantoor en het management de handen ineen zullen slaan, bestaan natuurlijk ook nog de eigen platenlabels Spoontech Records en Upcoming Records.”De twee labels brengen een hele andere stijl muziek uit, dus er zal niet direct samengewerkt worden door de labels. Máár aangezien de artiesten bij hetzelfde boekingskantoor zitten, zou dit zeker verrassende combinaties op kunnen leveren in de toekomst…”

“De jongens zijn ontzettend hard bezig in de studio, er komt veel goede muziek aan!”

Als hardstyle-liefhebber zal je dus, naast toekomstige tracks, ook zeker iets terugzien van de samenwerking tussen The Orange Tree Bookings en Upcoming DJ Management. “Voor jullie zullen er voornamelijk meer mogelijkheden gaan komen om de artiesten te zien op evenementen! Ook heeft de hardstyle-liefhebber de mogelijkheid om deze jongens te zien groeien van talent naar gevestigde naam, wat natuurlijk altijd erg mooi is.” 

Met deze nieuwe samenwerking belooft de toekomst van The Orange Tree Bookings en Upcoming DJ Management veel goeds, en kunnen beide vrouwen al een klein tipje van de toekomstige sluier oplichten. Jamie: “We zijn druk bezig met het voorbereiden van 2020, maar je kan de Upcoming DJ Management artiesten komend najaar al op een mooi aantal evenementen tegenkomen – waaronder de allereerste buitenlandse boeking met het gehele team in Finland!”

Ook Wendy vertelt enthousiast: “De jongens zijn enorm hard bezig in de studio en komt er heel veel goede muziek jullie kant op! Hou hiervoor vooral onze socials in de gaten en geniet van alle opkomende releases!”

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je dus de socials van The Orange Tree Bookings & Upcoming DJ Management goed in de gaten houden. Hou je oren en ogen open, want deze samenwerking zal volgens de vrouwen tot veel moois leiden!

Afbeeldingen via Facebook-pagina Upcoming DJ Management

Reageren