Rik Houwers
Door Rik Houwers

Het grootste, meest diverse en het populairste EDM festival ter wereld, Tomorrowland, wordt volgend jaar niet één, maar twee keer georganiseerd in het Belgische Boom. Het is overigens niet de eerste keer dat Tomorrowland twee keer in één jaar wordt gehouden.

Populariteit
Tomorrowland begon in 2005 als een ‘bescheiden’ feestje met in totaal 9.000 bezoekers. Al snel groeide het festival uit tot één van de grootste dancefestivals van de wereld, met ieder jaar zo’n 180.000 bezoekers. Volgend jaar zal Tomorrowland dus twee weekenden bevatten en kan op die manier een overweldigend 360.000 bezoekers verwelkomen. In 2014 werd het festival ook twee keer georganiseerd, om het 10-jarig jubileum van het festival te vieren.

Uitverkocht
Al jarenlang is Tomorrowland binnen een mum van tijd uitverkocht. Dat is ook niet gek, aangezien er ‘slechts’ 180.000 tickets verkrijgbaar zijn, en er zo’n 1 miljoen mensen naar het festival willen. Er waren al langer klachten dat het festival te internationaal werd en dat het voor Belgen steeds moeilijker werd om aan kaarten te komen voor het festival. Aan deze klachten heeft de organisatie nu iets gedaan en het festival verlengd. De organisatie verwacht in 2017 360.000 bezoekers en zal daarmee haar positie als grootste EDM festival van de wereld behouden.

Diversiteit
Het festival staat bekend om haar grootschalige diversiteit. Bij de afgelopen editie waren er zelfs 16 podia’s. De grootste dj’s worden aangetrokken om er één groot feest van te maken. Zo waren vorig jaar op de mainstage onder anderen Armin van Buuren, Afrojack en Martin Garrix te bewonderen, maar was er ook, zoals al vele jaren, een grote Q-dance stage met namen als Brennan Heart, Coone, Wildstylez en Noisecontrollers.

Op 21, 22, 23 juli zal het eerste weekend plaatsvinden. Het tweede weekend is gepland voor 28, 29 en 30 juli. Houd ons in de gaten voor meer informatie..

Reageren