Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

De oprichter van Theracords is de studio ingedoken met uptempo artiest Sjammienators. Een bijzondere combinatie die voor een speciale collab kan zorgen, waarbij de BPM hoger zal zijn dan het normale repertoire van DJ Thera.

Dit is geen samenwerking die veel mensen hebben zien aankomen. Sjammienators, Gordon van Asselt, plaatste een preview op zijn Facebook-pagina waarin hij te zien is met Thera. “Today i went to the hero Dj Thera for a collab.” Thera, Pieter Heijnen, laat regelmatig een kijkje in de studio zien en is nu dus ook weer volop bezig. Hij maakte eerder dit jaar nog een album genaamd Diversity is Key (Part 1). Er staan veel remixen en solo-nummers op, maar ook een collab met The Purge. Die samenwerking lag meer voor de hand, omdat er bij Spoontech ook gebruik gemaakt wordt van de bekende ‘gated’ kicks.

Sjammienators maakte ook een album dit jaar,  namelijk Bassline Junkie. De tracks van de uptempo hardcore DJ hebben een erg hoge snelheid. Hij staat dan ook op feesten als Harmony of Hardcore en Thunderdome.

Thera en Sjammienators bundelen de krachten

In het verleden maakte Sjammienators vooral tracks met andere uptempo artiesten. Zo maakte hij meerdere nummers samen met Spitnoise. Een collab met Thera is dus een heel nieuw experiment. Het eindresultaat van deze krachtbundeling kan erg verrassend zijn, omdat de stijl van beide mannen erg van elkaar verschilt.

Omslagfoto via Genesis en Hardcore4life

Reageren