Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het is bijna weekend en het aankomende festival wordt volledig voorbeschouwd: inclusief de bekende dixi’s. Maar hoe essentieel deze stinkende hokjes ook zijn, toch zijn deze niet zo bekend als we dachten…

LEES OOK: Art of Creation presenteert eerste eigen event: ‘Chronicles’

Het zou je maar gebeuren: je moet naar de WC op een festival en je wil je tasje of je drankje even neerzetten. Naar de WC gaan is al een heel ding, maar deze omstandigheden maken het al helemaal een first world problem van gigantische proporties. TikTokker Tess Scholten besprak dit bekende feestfenomeen met haar vrienden en wat blijkt? Zij kwamen erachter dat een dixie óók een staand toilet heeft. “Gatver, ik heb hier echt zo vaak mijn tas of drankje ingezet!”

In de reacties krijgt ze erkenning en wordt deze dixie-gadget uitgebreid aangehaald. “Je wil niet weten hoe vaak ik daar m’n broodje kroket ff veilig heb neergelegd” of “Ik ga hier altijd in zitten als soort stoeltje wanneer ik samen met een vriendin in een dixi ben en moet wachten”, klinkt het in de comments. Anderen zien het als een handige kotsbak, voor wanneer je voor de grote boodschap gaat en je je niet lekker voelt. Maar of je hier nou je tas in zou willen zetten… Check de onderstaande video.

‘Dixie blijkt geen broodje kroket-houder te hebben, maar wél een pisbak’

Hoewel het als een vrij logisch verhaal klinkt (en andere hun tas nog niet eens in een straal van 5 meter hun tas in de buurt van een plastic poepsauna zouden zetten), telt een gewaarschuwd mens altijd voor twee. Zeg nou eerlijk, heb jij een vriend(in) in je groep zitten die dit nog niet weet?

@tessscholtenbrb even al mn tassen weggooien en 1000 keer over m’n baard gaan♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Beeldmateriaal via Shoebox en David Shankbone (Eigen werk, CC BY-SA 3.0)

Reageren