Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Met een vol festivalseizoen achter de rug zijn we inmiddels al weer even bezig met het indoorseizoen. Waar veel mensen het vaak hebben over het festivalseizoen in de zomer, zijn er ook genoeg feestgangers die juist gek zijn op de binnenfeestjes. En dat is raw hardstyle dj Warface dus ook. Aanstaande vrijdag treed hij alweer voor de derde keer op bij Epic Hard in Tilburg en wij spraken kort met hem over de grootste verschillen tussen de twee seizoenen. Warface: “Het is zo tof om van zó dichtbij je fans te staan terwijl je staat te draaien, dat maak ik de laatste tijd niet zo vaak meer mee.” 

De agenda van Warface staat dit indoorseizoen weer bomvol met allerlei feesten. Hij reist dan ook stad en land af voor zijn boekingen. De Limburgse dj merkt dat ook dat er verschil is tussen een binnen- of buitenfeestje. “Maar het tijdsverschil is wel echt de grootste”, zegt Warface. “Bij een festival ben ik meestal om twaalf uur ’s avonds klaar en lig ik twee uur later in bed. Bij het indoorseizoen begint het pas rond die tijd en lig ik vaker pas om 11:00 de dag erna in bed.” We kunnen wel stellen dat het ritme van de raw hardstyle dj compleet op zijn kop wordt gezet.

warface interview epic hard tilburg

Nu zijn de feestjes eindelijk weer naar binnen verhuisd en Warface hoeft niet lang na te denken als we hem vragen wat hij hier het leukste aan vindt. “Ik houd ervan om echt in een donkere zaal, klein of groot dat maakt niet uit, te staan. Persoonlijk vind ik dat een organisatie meer vrijheid heeft in een indoor locatie qua show t.o.v. een festival. Die zijn vaker beperkt tot alleen show on stage. Het is zo’n mooi gezicht als je het process ziet dat een kale, lege hal omgebouwd wordt tot een megaproductie.”

Warface: “Epic Hard bewijst dat groter niet altijd beter is”

Tijdens het binnenseizoen zijn er ontzettend veel clubavonden. Aanstaande vrijdag staat Warface alweer voor de derde keer bij Epic Hard, het hardere stijlen-concept van Club Epic in Tilburg. Als we vragen hoe de afgelopen twee edities waren, waar Warface de headliner van de avond was, begint hij enthousiast te vertellen. “Het was HARD, SFEERVOL maar vooral vol met BRABANTSE gezelligheid! De vorige twee edities ga ik nooit meer vergeten, de sfeer was echt ongekend. Het was zó intiem, zo’n atmosfeer kom je nog maar weinig tegen. Epic Hard bewijst steeds maar weer dat groter niet altijd beter is. Het is zo tof om zo kort op je fans te staan terwijl je staat te draaien, dat maak ik de laatste tijd niet meer zo vaak mee. Ik vind dat zo leuk hoe ik bij Epic Hard word verwelkomd door de fans en uiteraard de organisatie. Daar kunnen vele andere nog van leren.”

Soms is de kritiek op clubavonden dat veel clubavonden hetzelfde zijn, maar Warface denkt hier anders over. “Natuurlijk is elke avond anders. De grootste overeenkomst is de Brabantse gezelligheid die er bij elke editie was. Maar er komen zoveel nieuwe mensen en er wordt een hoop nieuwe muziek gedraaid, dat maakt het tot een compleet iets anders.”

“Killshot moet je in de gaten houden, hij gaat heel groot worden”

Verder is de line-up ook niet de minste, onder andere Killshot staat vrijdag op de programmering. Ook hij komt net als Warface uit Limburg. Kennen de twee elkaar toevallig al? “Ja dat klopt, ik ken hem eigenlijk al jaren”, zegt Warface. “We komen een beetje uit dezelfde regio en zagen elkaar vaker op de events in in de buurt waar hij zelf optrad als house DJ. In zijn producties en sets zocht hij altijd de hardere kant op, hij betrok daar ook heel veel hardstyle invloeden bij. Ik vond dat tof, maar het doorsnee EDM-publiek trekt dat niet. Uiteindelijk heb ik hem toen op de man afgevraagd of hij het wel leuk vond wat hij deed, want persoonlijk merkte ik aan alles dat Stan meer een hardstyle hart had. Nu zijn we 2 jaar verder. Kijk eens waar hij nu is… Echt op zijn plek!”

Hoewel Killshot nog niet zo lang geleden begonnen is, lijkt hij de weg naar de top gemakkelijk te vinden. Warface heeft dan ook lovende woorden over de opkomende dj, met wie hij regelmatig samen draait. “Het punt is dat je niet om Stan heen kan met zijn lengte van bijna 2 meter, dus als artiest zijnde is dat al een groot voordeel. Daarnaast is Stan een performer in hart en nieren, zijn enthousiasme en dedication straalt er bij elke boeking ervan af. Nu wil ik niet zeggen dat dat de key-punten zijn om te slagen als artiest, maar vergeet niet dat zijn muziek ook vanaf zijn allereerst track ‘Beastmode’ on point is. Deze track is dan ook absoluut mijn favoriet van hem en ik denk dat Stan aan het begin staat van een succesvolle toekomst.

De twee dj’s hebben ook al met elkaar in de studio gezeten voor een collab. Warface: “Yes, de track heet ‘Break Your Neck’. Zelf ben ik heel tevreden over het eindresultaat. Beide stijlen komen er zo mooi in terug. Het is ook echt iets van ons samen geworden en we gaan die zeker weten draaien op Epic Hard.”

warface interview epic hard tilburg

“Ik kan niet wachten tot het vrijdag is”

Tenslotte kwam vorige week het nieuws naar buiten dat Warface en E-Force samen met een gloednieuw War Force album komen. Krijgen de bezoekers van Epic Hard vrijdag hier alvast een voorproefje van? “Natuurlijk”, zegt Warface. “Ik zal zeker wat van die War Force bommen droppen. Tot vrijdag!”

Vrijdag staat Warface voor de derde keer achter de draaitafels van Epic Hard. Tickets voor het evenement kosten slechts €10 in de voorverkoop en zijn hier verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je terecht bij het officiële Facebook-evenement van Epic Hard! XL.

Win 4 tickets vip tafel meet and greet met Warface

Reageren