Door Feije Tinnevelt

Afgelopen zaterdag was het tijd voor PURGE! Dit was reden genoeg om af te reizen naar, het voor mij verre, Den Haag. Spijtig genoeg werd er aan het spoor gewerkt, dus de reis verliep niet vlekkeloos. Dat mocht de pret niet drukken, want de line-up loog er niet om! Er stond ons een avondje vol muzikaal geweld en rammen te wachten, en dit is dan ook precies wat we kregen!

Binnenkomst
Hoewel het feestje om 23:00 begon, waren de deuren om 23:10 nog niet open. Dit tot mijn verdriet, want na de heenweg moest ik enorm naar de wc. Even doorbijten dus. Gelukkig verliep alles, nadat de deuren open waren, erg vlug. Fouillering was zo gepiept, en de eerste blik in het Paard van Troje (PVT) was gedaan. Voor mij een eerste keer in deze locatie; dus een rondje lopen om de zaal te verkennen was natuurlijk nodig. De locatie is klein, maar knus. Prima voor een klein feestje! Waar normaal gesproken direct munten worden besteld, was dit in PVT niet nodig: er werd contant en met pinpas afgerekend. Hoewel ik verwachtte dat ik me hier dood aan ging ergeren, was dit uiteindelijk goed te doen: iedereen pinde en het personeel achter de bar kreeg de volle complimenten voor hun snelheid en enthousiasme!

Phuture Noize: een krappe twee uur huilen van geluk.
Waar ik normaal vaak uitkijk naar het laatste deel van de line-up, trapte Purge af met een DJ/producer van formaat. Met een lange set mocht Phuture Noize het spits afbijten, en dat deed hij in stijl. Potverdrie, wat een set vol heerlijke tracks, origineel en met een lekker tempo, precies zoals we het van Marco gewend zijn! Buiten tracks als ‘Frequencerz – Bitch (Crypsis Remix)’, ‘Adaro & Endymion – Rock ‘n Roll’ en ‘Radical Redemption – Accumilated Filth’, werd de zaal getrakteerd op een mooi aantal voorproefjes van Phuture Noize z’n aanstaande album. Je kon precies zien wanneer er een nieuwe track werd gedraaid, aangezien Phuture Noize op zijn B-Fronts achter de tafels losging. Dit is heerlijk om te zien en de zaal nam de energie direct over.

purge-1Nu we het toch over B-Front hebben…
Als tweede mocht onze Bob het stokje overnemen van Phuture Noize: het was tijd voor een uurtje ouderwets losgaan op B-Front! Wat kun je nog voor nieuws zeggen over deze man? Een set van formaat, vol Roughstate klappers, eigen tracks en tracks van B-Freqz. Waaronder ‘The Crew’ welke een van mijn favorieten is. Ook ‘Blackness’ en ‘Freqolution’ passeerden de revue.
Het mocht na Qlimax natuurlijk niet uitblijven: Samen met Phuture Noize on stage ‘The Paradox’. Die zin spreekt denk ik voor zich, een sfeerimpressie is overbodig.

Sub Zero Project vs. Act Of Rage.
Als we het hebben over jong talent dan kunnen deze twee namen niet ontbreken. De drie heren hadden het wat krap on stage, maar dat deed niks af aan de set. Een heerlijk afwisselende set was het resultaat van deze battle ‘Stay True’, ‘Brain Confusion’, de Endymion remix van ‘Legends’ en ook ‘Killing MF’ van Zatox en Audiofreq zorgden voor een heel lekker sfeertje. Het doet me altijd goed om tracks te horen die niet zo vaak voorbijkomen, bijvoorbeeld ‘Killing MF’, dat zorgt altijd weer voor een onverwachte twist en houdt je een beetje wakker.

Ondertussen waren de nodige uitstapjes naar de wc, het rokershok en de bars gemaakt: De zaal was klein, maar totaal niet oververhit. (Door het hoge plafond en de drie etages wellicht) De bars werkten zoals eerder gezegd op standje sneltreinvaart en het personeel had er zin in. De wc’s en het rokershok waren voor de hoeveelheid mensen wel wat klein en druk, maar ach, die zijn op elk feest druk. Het mee te pakken pepermuntje van de toiletjuffrouw maakte veel goed. Voor zover ik weet was er echter geen eten te krijgen, ik heb het in ieder geval niet gezien.

Na de welverdiende plaspauze was het tijd om het een tandje harder aan te pakken.

purge-2
Artifact en D-Sturb.
Wanneer je denkt aan D-Sturb dan denk je aan snel, aan kickrolls en zang vocals. Als je aan Artifact denkt, denk je aan bombastische tracks van formaat. Wanneer je aan hen samen denkt, wil ik graag toevoegen dat je een dijk van een set kan verwachten: ‘Plata o Plomo’, ‘Let The Show Begin’, ‘Judge Me‘ en ook een ID remix van ‘Regain – Insane’. Het tempo ging dus flink omhoog. Dat is nog goed te voelen, mijn spierpijn is aanwezig. Uiteraard kon je er niet omheen: ‘Frequencerz ft. Warface – Menace (D-Sturb remix)’ Deze track blijft het goed doen en dat was te zien aan de hoeveelheid handjes die meedrumden! Rond het einde van de set waren we wel benieuwd hoe zaal twee er uit zag, en hier zijn we dan even heen geweest tot in de eerste zaal Regain zou beginnen.

Zaal twee was beduidend kleiner dan zaal een, wat jammer was, want er stonden geen verkeerde namen in, waaronder Tartaros en X-Pander. Bij de laatste liepen wij binnen. Deze Franse knaap van A2 Records ging lekker los, ook al was de zaal (helaas) nagenoeg leeg. ‘Atmozfears & Energyzed – Hate’ en ‘Gunz For Hire – Put It On’ passeerden de (korte) revue.

purge-3Kurwa
Toch was het tijd om terug te gaan naar zaal 1, want iedereens beste Poolse vriend mocht het podium betreden. Iedereen weet wat dat betekent: lekker knallen! ‘Adaro – For The Streets (Regain Remix)’, ‘Broken’ uitgemixt met ‘About Me’ en een gigantische hoeveelheid kicks is wat we ten gehore kregen. Dit uurtje ging als een speer, en buiten een flink aantal bekende klappers heeft Den Haag mogen luisteren naar een groot aantal platen van Regain’s Point Of No Return: Pawels aanstaande album. Ik weet wat ik voor mijn verjaardag ga vragen, want dit klonk naar meer!

Met pijnlijke benen naar huis
Na Regain was het alweer tijd voor de afsluitende act van de avond: Rebelion. Als er iets is wat de Schotse heren kunnen, is het wel een zaal compleet met de grond gelijk maken. Ook zaterdag hebben ze hier een sterk staaltje van laten zien. Ik hoopte na het zien van hun set op Q-Base dat ‘Malice ft. Re-Mind – N.S.G.’ gedraaid zou worden, en oh boy, had ik even geluk. Vrij in het begin van de set werd deze slooptrack ingemixt en ik merkte direct dat ik niet de enige was die hier op had gehoopt. Zoals verwacht, duurde het ook niet lang voordat de eerste Rebelion-OOOOOOOOOOH’s klonken,
Buiten ‘N.S.G.’ werd ook Rebelion hun collab met Warface ‘Pushing Boundaries’ en ‘A-Bomb’ gedraaid. Man, man, man, wat ging dit een partijtje hard. Dit werd nog maar eens benadrukt door de Freestyler Remix van Malice en de afsluiting met ‘Dead Wrong’. Nou krijgen de Gearbox heren genoeg kritiek over zich heen, maar een publiek compleet vloeren, kunnen ze zeker. En dat heeft stiekem toch wel wat! De sfeer was perfect en een betere afsluiter was er wellicht niet geweest.

purge-4Al met al heeft Purge goed voor ons gezorgd: Betaalbaar drinken (zij het zonder muntjes), een lekker koele zaal, een top sfeer, vriendelijk personeel, genoeg ruimte om los te gaan en een line-up waar je U tegen zegt. Waar de volgende keer wel wat eten aangeboden mag worden, werd dit goed opgelost door de rest van de avond.
Concluderend was Purge zeker voor herhaling vatbaar en heeft het mijn verwachtingen overtroffen, complimenten!

Foto’s door: vincentvandenboogaard.nl

Reacties

  • Sebas 02 december 2016 - 12:59

    Goede recensie, alleen een kleine opmerking, bij de bar naast het rookhok kan je gewoon eten krijgen. Panini´s en dat soort zaken ;)

    Quote
  • hakkeseb 08 december 2016 - 02:57

    oink2324

    Quote

Reageren