Jan Jaap Top
Door Jan Jaap Top

Eerste kerstdag 2016, Flappie had het overleefd. Reden genoeg voor een feestje met de Roughstate familie. Speciaal voor deze avond is het kerstdiner met de familie vervroegd, zodat ik op tijd in Nijmegen kon komen. Zo goed geplant als alles ging, stond ik om 21.50 voor de deur.

Saphera stond te draaien terwijl wij gefouilleerd werden en de spullen in een kluisje legde.
De die hard fans van het duo stonden al met vlaggen in de zaal aan te moedigen tijdens een heerlijk set vol met oude tracks als ‘E=NC2’, ‘Reloaded Part 2’ en de set werd afgesloten met hun eigen track ‘FCK OFF’.

De mensen bleven aanlopen toen Jack of Sound en Tartaros de draaitafels overnamen. De heerlijke en toepasselijke track ‘Party Starter’ werd al snel gedraaid. Samen met MC Da Syndrome zorgden ze voor een super sfeertje op het begin van de avond. Tot mijn verrassing werd ‘Wolfpack’ al gedraaid maar hé, als je medeverantwoordelijk bent voor zo’n knaller verdien je het ook die te mogen draaien! Natuurlijk kon de Roughstate release van Jack of Sound ook niet achterblijven en ‘Hellraiser’ werd met liefde ontvangen door het publiek.

report-1De officiële opening
Ondanks dat Saphera, Jack of Sound en Tartaros super draaiden, was ik toch wel blij dat het 0.00 uur was en de officiële opening begon. Op de LED schermen achter de draaitafel en op de voorkant van de draaitafel werd de trailer afgespeeld. De jongens van Roughstate verschenen achter de draaitafels gesteund door MC Da Syndrome. Het mag dan een klein detail zijn wat mensen misschien niet uitmaakt, maar dat de artiesten in de nieuwe Roughstate shirts stonden, gaf toch een beetje extra ‘aankleding’. De set zat vol Roughstate releases en collabs van de artiesten, gewoon heerlijk! Een goed voorteken voor een super avond.

Ran-D & Phuture Noize
Een tijdreis setje werd neergezet, een heerlijke opening met een Project One track, ‘Paranoid’, ‘#My Way’ riepen weer mooie herinneringen op. Zoveel als ik aan het genieten was van een aantal oude tracks werden er ook nieuwe pareltjes gedraaid. De net gereleasede track van Phuture Noize ‘Fire’ en de inmiddels bekende track van Ran-D ‘Zombie’ gaven een ongekend vreugdegevoel.

Frequencerz taking over.
Wat direct opviel was het ontbreken van het zwarte jasje met MC Nolz er in, maar er was gedacht aan een waardige vervanger. MC Da Syndrome hield de microfoon in zijn handen en hij behoorde tot de B-Freqz crew waarvan we gezamenlijk de tekst konden mee schreeuwen. In de zaal hing een top sfeer, die alleen maar beter werd.

report-3Jos en Marco van Bass Chaserz wisselden B-Front af voor de volgende set. ‘The Unknown’ zorgde weer voor kriebels in mijn buik. Ik was zichtbaar niet de enige met veel kriebels, de jongens van Bass Chaserz hadden van het begin tot einde van de set een glimlach van oor tot oor. Wat heerlijk om zoiets te zien. ‘Renegades’ klapte door de boxen en bij ‘Wolfpack’ werd er op de draaitafels gestaan en meegeschreeuwd. Ondanks dat deze track al gedraaid was, ging de zaal vol op los. Niels van Frequencerz kwam voor het podium op de boxen staan en trok Andy (De Duitse man met zijn gekleurde baard) het podium op.

Verkoeling
Met een aantal Gunz for Hire fans stond ik inmiddels nog steeds vooraan in afwachting van de gemaskerde gangsters. Via Facebook was bekendgemaakt dat ze een ‘oude’ track zouden draaien, de keuze was gevallen op ‘Kings of the Underground’. De sfeer zat er lekker in en eindelijk kregen we wat verkoeling op de eerste rij door de CO2 pistolen. Verder werd er een nieuwe track gedraaid en was de set ook snel weer voorbij.

report-2B-Front en Degos & Re-Done
B-Front, wat moet je over hem nou zeggen. Elke set weer staat hij los te gaan als of zijn leven ervan af hangt. Mocht het zo zijn dat je je niet goed voelt kijk dan even naar B-Front, elke keer weer blijf ik het een mooi gezicht vinden hoe hij los staat te gaan en staat te genieten. ‘The Endless Path’, ‘Die Slowly’, en de nieuwe collab van B-Front en Degos & Re-Done ‘A State Of Rough With The Wolves’ vielen zeer in de smaak.

De kickrollers hadden zich onderhand vooraan gemeld en sloegen er af en toe een beetje wild op los. MC Da Syndrome had de zware taak om het laatste beetje energie uit ons te trekken en dat ging hem goed af! Zo nu en dan stond het publiek stil van vermoeidheid totdat…. De held MC Da Syndrome weer lekker los stond te gaan en iedereen stond op te jutten om nog even door te gaan. We konden tenslotte direct door aan het kerstontbijt. Het tempo zat er goed in en de tijd vloog voorbij.
Het laatste half uurtje werd gezamenlijk afgesloten door een hoog tempo setje van de mannen van Roughstate, een mooie speech van Wouter (MC Da Syndrome) en een hard applaus van het publiek.
Waar ik verrast van stond te kijken was de onvriendelijkheid van het personeel na afloop. De bar werd direct om 6 uur gesloten en de WC’s mochten niet meer gebruikt worden en we werden niet geheel vriendelijk verzocht snel weg te gaan.

Al met al heb ik een prachtige avond gehad met de Roughstate familie en gasten. Het geluid was erg goed, helaas duurde het wachten bij de bar vrij lang en was er niet veel variatie in eten. Daarentegen waren de munten wel fatsoenlijk geprijsd en gaven de LED schermen bij het podium een gave toevoeging!

Foto’s door: Rossumedia

Reacties

  • Silvester Ouwerling 02 januari 2017 - 20:58

    Kan het zijn dat ik in het verslag Adaro Vs. D-Sturb mis?

    Quote

Reageren