Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Één van de leukste dingen aan een weekendfestival is toch wel de bijbehorende camping. Hier komen namelijk allemaal verschillende soorten liefhebbers samen om een heel weekend lang helemaal los te gaan. Met het festivalseizoen in aantocht, hebben we daarom de 7 soorten campinggangers op een rijtje gezet, die je ongetwijfeld tussen de tentjes van onder andere de gloednieuwe REBiRTH Residence Camping tegen zal komen. 

1. De party hardy campingganger

Deze festivalganger is met alles behalve zijn nachtrust bezig. Bij aankomst is het snel een tentje in elkaar zetten, waarna hij zich haast naar het festivalterrein om hier het hele weekend lang zo veel én zo hard mogelijk te feesten. Enkel en heel af en toe voor een power-napje zal je deze feestganger terugvinden bij de tent. Toegang tot de REBiRTH Residence is dan ook méér dan genoeg om deze campingganger tevreden te houden.

2. De campingganger die áltijd zijn spullen vergeet

Er is er altijd wel ééntje die standaard al zijn spullen vergeet. Of het nou zijn sleutel, pinpas of waaier is: deze campingganger lijkt er een topsport van te maken om ontzettend slecht voorbereid op pad te gaan. Om verdere schade te voorkomen is het dan ook het beste een FestiTent voor hem te regelen, waarbij een tent inclusief luchtbed en lampen al klaarstaan op het campingterrein.

3. De ontzettend milieubewuste campingganger

Van deze campingganger krijg je een tik op je achterhoofd als je jouw plastic bekertje of kauwgom op de grond gooit. Voor deze milieubewuste feestgangers onder ons heeft de REBiRTH Residence dan ook een Kartent klaarstaan. Deze tent heeft niet alleen een super doordachte naam, maar deze prachtige bruine verschijning is volledig recyclebaar, 100% waterproof voor minstens 4 dagen, lekker koel én super donker van binnen. Op deze manier heb je naast een weekend feesten dus ook je karmapunten weer binnen!

4. De campingganger die zijn slaap te belangrijk vindt

Deze campingganger weet hoe belangrijk het is om je energie te verspreiden over het hele weekend, en hamert er dan ook op dat jullie de benodigde uurtjes slaap meepakken. Want hoe zonde zou het wel niet zijn om een hele festival dag te verspillen omdat je te brak bent? Slapen doe je dan ook het lekkerst in de Festipi: een hoge tent met extra dikke matrassen, dikke slaapzakken en super zachte kussens. Deze nomadische beleving zorgt ervoor dat jullie het hele weekend lang heerlijk uitgerust zullen zijn.

5. De iets te verwende campingganger

De verwende campingganger heeft net even wat meer luxe nodig dan de gemiddelde festivalbezoeker. Slapen in een tent, op een luchtbed, zonder elektriciteit? Dat gaat er bij hem absoluut niet in. Gelukkig zijn er om deze campinggangers tevreden te houden Flexotels ingezet: dit zijn kleine huisjes die op slot kunnen, voorzien van een boxspring, handdoeken, elektriciteit, lampen, extra dekens, heaters en een eigen mini-terrasje. Eigenlijk geen kamperen meer, dus.

6. De campingganger die vrijwel iedereen kent

Deze vriendelijke vriend lijkt bijna iedereen op het hele festival te kennen. Het duurt dan ook eeuwen om je van de ene naar de andere stage te verplaatsen, omdat hij altijd wel weer een wilde bekende weet te spotten. Je ziet hem dan ook helemaal in zijn nopjes zijn op de REBiRTH Residence Friends Camp, waar je met wel 26 personen een eigen plekje op de camping kunt krijgen: inclusief een eigen dixi!

7. De campingganger die helemaal geen campingganger wil zijn

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een ontzettende hekel hebt aan kamperen en zielsongelukkig wordt van slapen in een tent. Gelukkig bestaan er voor deze festivalgangers prachtige Hotel Packages, waarbij je het beste van twee werelden ervaart: losgaan op het drukke festivalterrein, waarna je een goede nachtrust tegemoet rijdt in een hotel in de buurt.

REBiRTH Festival 2019 – Guardian of Eternity zal 12, 13 en 14 april plaatsvinden in Haaren. Wil jij ook deel uitmaken van de kick-off van het festivalseizoen en je vermaken op de allereerste REBiRTH Residence Camping? Kaarten én alle overnachtingsmogelijkheden zijn nog verkrijgbaar via de officiële website.

Reageren