Hard News
Door Hard News

Door:  Stan Klein Gunnewiek

Het seizoen is van start!
Rebirth, bij hardstyle liefhebbers beter bekend als het startschot van het jaarlijkse festivalseizoen. Rebirth heeft dan ook alles uit de kast gehaald om er dit jaar weer een knallende start van te maken, met maar liefst 3 stages en meer dan 40 hardstyle acts kon het niet anders dan goed beginnen!

Toegankelijkheid

Het jaarlijkse evenement wordt gehouden op een weiland, in de buurt van het Brabantse dorpje Haaren. Het festival is eenvoudig te bereiken met de pendelbus van Rebirth, de lijnbus vanuit Tilburg, de auto of de fiets voor de lokale bezoekers. Er is een parkeerplaats gemaakt van het weiland en er zijn voor de fietsers fietsenrekken geplaats, vervolgens ligt er een bruggetje over het water heen waarna je direct tegen de ingang en tevens mainstage van vorig jaar aan loopt!

rebirth2

Mainstage

De mainstage was voorzien van gigantische LED panelen, die de hele tent oplichtte. De DJ booth was verlengt met een catwalk voor de MC’s en danseressen die op deze manier veel contact konden hebben met het feestende publiek. Niet alleen op de zaterdag maar ook nog eens op de zondag stond de mainstage bomvol met de grootste namen binnen de hardstyle, dit tezamen met de show maakte de mainstage een vette stage om naar te kijken en luisteren!

Rebellion

De organisatie van Rebirth presenteert ook hun nieuwe concept, Rebellion, op Rebirth. Rebellion staat voor de hardere en snellere sound in de Hardstyle scene. Met namen als Outbreak, Phuture Noize en Warface heeft deze organisatie dan ook een hele vette stage gepresenteerd voor dag 1, die voor de “raw hardstyle” liefhebber natuurlijk niet te vermijden viel. Deze stage verwelkomt op dag twee een ‘Crazy Carnaval’ met onder andere La Fuente en The Flexican, zij verwennen de bezoekers met hun talloze mash-ups, hun laatste hits en de toppers van het moment!

Eten & Drinken

Rebirth heeft een normale prijs voor eten en drinken, je betaald voor het meeste eten 2 muntjes en een biertje kost 1 muntje. Een muntje kostte 2.50 en deze werden enkel per 4 verkocht. Buiten de tenten was er voldoende ruimte om even rustig te genieten van je eten, wat wel zo fijn is als je de hele dag los gaat! In elke tent was er voldoende gelegenheid om drinken te halen, de mainstage had aan beide zijden van de tent een grote bar en op beide decks was er ook nog de gelegenheid om drinken te kopen.

rebirth3

Dag 1 – Mission: Evolution

De dag begon al gelijk goed, we kwamen aan toen Audiofreq live aan het draaien was. Audiofreq werd ondersteund door de prachtige stem van Teddy, met wie hij dan ook al verscheidene platen gemaakt heeft. Het blijft dan ook prachtig om te zien hoe deze kleine en energieke man helemaal los gaat, het lijkt onderhand wel een work-out!

Vervolgens was de eer aan Atmozfears en Adrenalize om Rebirth een uur lang op z’n kop te zetten, zo kwam onder anderen Atmozfears zijn nieuwe remix voor ‘Colors’ van Tritonal & Paris Blohm feat Sterling Fox langs en werd de Timmeh edit van F#CKING JUMP gedraaid.

Noisecontrollers en Wildstylez, beide grote namen binnen de hardtyle, draaide tegen elkaar op Rebirth. Noisecontrollers draaide dan ook een hoop platen van zijn nieuwe album, genaamd ‘All Around’. Waarop Wildstylez weer antwoorde met zijn hits, dit was dan toch ook een van de betere setjes van de zaterdag!

Toen Crypsis begon met draaien en MC Tha Watcher de stage bestormde was het duidelijk waar we naartoe gingen, alle lichten en effecten werden donker. De tent werd niet meer opgelicht en er hing gelijk een sfeer die paste bij de draaistijl van Crypsis. De toon voor de rest van de avond was gezet, het ging vanaf nu pas echt los!

De Frequencerz waren de laatste naam op de Rebirth line-up, deze werden niet van te voren bekend gemaakt dus dit was een super vette verassing! Beide mannen genoten er dan ook met volle teugen van, ze sprongen om de beurt het publiek tegemoet en werden op handen terug naar de stage gedragen. De sfeer zat er tijdens hun set dan ook heerlijk in, iedereen ging los tot het laatste moment!

De mannen die in 2011 verantwoordelijk waren voor misschien wel het beste Rebirth anthem tot nu toe; Ran-D & B-Front. Ze begonnen dan ook met dit anthem en heel het publiek schreeuwde uit volle borst mee, Ran-D & B-Front hebben de eerste dag dan ook heerlijk afgesloten met een geweldige show tijdens hun set. De lasers en verlichting kwam volledig tot zijn recht en heeft het publiek nog even de laatste druppels energie laten geven!

rebirth

Dag 2 – Mission: Evolution

Het duo dat dit jaar verantwoordelijk was voor het anthem, D-Block & S-te-Fan, mocht op beide dagen laten zijn wat zij in huis hadden. Zo draaide ze onder anderen hun track met High Voltage genaamd Shiverz, kwam hun hit met Chris Madin en Isaac ‘Alive’ langs en draaide ze natuurlijk hun Rebirth anthem voor deze editie!

De oude garde binnen het sublabel van Dirty Workz, genaamd Anarchy, nam het op Rebirth op tegen de vernieuwende en unieke sound van de mannen van Phuture Noize. Tevens werd er tijdens hun set het Wasted Festival anthem voor het eerst gedraaid, deze is dit jaar gemaakt door Phuture Noize en is precies zoals beloofd; “Een zomerse track met een rauw randje er aan”. Dit was een van de vetste sets van het weekend, de mannen genoten zelf ook zichtbaar wat als publiek erg vet is om te zien!

Waar E-force op de zaterdag alleen draaide had hij op zondag de Alpha² naast zich, waarmee hij een heerlijke liveset draaide. Er werd dan ook mooi stilgestaan bij het feit dat Adaro niet kan draaien op het moment vanwege gehoorproblemen. E-Force draaide namelijk hun plaat ‘Open The Gates’ waardoor het publiek helemaal uit z’n plaat ging!

Op de tweede dag was het de eer aan Titan & Digital Punk om Rebirth nog even op haar grondvesten te laten schudden, ze hebben hier dan ook volledig in stijl het weekend afgesloten met een heerlijke rauwe set. Er mag dan ook zeker gezegd worden dat het enorm zonde is dat de tweede dag niet uitverkocht was, wij houden onze agenda alvast klaar voor volgend jaar! Rebirth was wederom een succes en heeft dit festival seizoen in stijl geopend!

Reageren