Peter de Valck
Door Peter de Valck

1. Prachtige vrouwen in overvloed
Op Intents Festival is er altijd veel vrouwelijk schoon aanwezig. Dit beperkt zich niet alleen tot de danseressen, want ook de bezoekers mogen er absoluut wezen! Met een zonnetje erbij is het uitzicht alleen nog maar mooier. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat je lichaam het gelukshormoon endorfine aanmaakt. Dit stofje zorgt voor gevoelens van geluk en euforie. Bovendien beïnvloedt zonlicht de geslachtshormonen. Op zonnige dagen word je daardoor sneller verliefd.

intents mooie dames2. Gigantische bak sfeer
Intents Festival staat natuurlijk bekend om de immense podia en indrukwekkende shows, maar ook om haar razend enthousiaste menigte. Deze toegewijde fans maken dit evenement echt speciaal. Hun enthousiasme is terug te vinden in de sfeer van het festival en op het internet. De Intents Festival 2015 aftermovie is bijvoorbeeld al bijna 1,5 miljoen keer bekeken.

De sfeer was vorig jaar ongekend!

3. Bier in overvloed
Brabantse gezelligheid staat natuurlijk voorop bij Intents Festival. Kijk niet raar op wanneer je in de Bavaria – Café de Kroeg, aka Sports Bar belandt. Daar horen natuurlijk de polonaise, opblaasdieren en Hollandse krakers bij. Oh, en bier. Veel bier! Daarnaast heeft Intents nog een andere intieme buiten-club, namelijk de Radler Sports Beach. Lekker met een Radler’tje in het zonnetje staan met wat lekkere house knallers. Wat wil je nog meer?

intents 4
4. Met meer dan 10.000 liefhebbers losgaan op een volgepakte mainstage

De mainstage, dit jaar de Arena of Champions is weer de plek waar alles samenkomt. De grootste hardstyle artiesten, live-acts en battles vinden plaats op dit tot in de puntjes uitgewerkt podium. Het wordt een wedstrijd met een flinke dosis gezonde spanning, entertainment en show.

Ook is er een indoor mainstage, genaamd Ring of Glory. Op zaterdag hosten raw-style iconen Adaro & Crypsis deze area. Verwacht een flink arsenaal aan battles, waaronder E-Force vs Chain Reaction, Crypsis vs Regain, Digital Punk vs Jack of Sound en Luna vs Zany. Op zondag gaat de gekkigheid door met de House-arts Indoor Mainstage. Hier zullen de lekkerste EDM tracks, in de breedste zin van het woord, door je lichaam trillen. Namen als FeestDJRuud, Jay Hardway, LNY TNZ en Puinhoop Kollektiv zullen je hier de hele dag verwennen met smakelijke beats.

intents mainstage
5. Even lekker tot rust komen op de IntentsCity Camping

Vorig jaar bezochten 3.000 gasten de IntentsCity festivalcamping. Er zijn voldoende toilet- en douchefaciliteiten en in het restaurantdistrict kun je lekker eten en drinken. Ook is er de mogelijkheid om in een toffe accommodatie te slapen, zoals een Festipi, FestiTent of Flexotel. Bovendien komt er een area waar je lekker kunt chillen met een drankje in de hand.

intents 8
6. Met een veilig gevoel uit je dak gaan

Er zijn kluisjes te huur op het festival en de camping. Deze zijn bedoeld om persoonlijke spullen, zoals jassen en tassen veilig op te bergen. Is je accu (bijna) op? Geen nood. Je kunt je mobiele telefoon opladen op het festival. Je huurt gewoon een kleine USB-oplader die de telefoon in je zak oplaadt. Er is natuurlijk ook een Intents-merchandise stand aanwezig op het festival waar je jouw exclusieve Intents Festival merchandise kunt kopen. Uiteraard mag een EHBO accommodatie niet ontbreken op het festival, daarnaast lopen medische hulpverleners rond op het festival. Bovendien zijn er op het festival oordoppen verkrijgbaar bij de bars en bij de merchandise.

Voor de campinggangers is er een supermarkt, restaurant, BBQ-plaza, bank en een ‘bath-house district’ aanwezig. In het ‘bath-house district’ kun je jezelf weer lekker opfrissen.

Zelfs je tandarts is dus blij met Intents Festival!

intents 67. Boven jezelf uitstijgen
De muziek, mensen en line-up van Intents brengen je gedurende het weekend in hogere sferen. Je lichaam en geest gaan een weekend op vakantie, ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Niets hoeft en alles mag. Vergeet ook niet dat je niet de enige bent die het hele weekend aanwezig is. Schroom dus niet om even je buurman aan te spreken. Wie weet hebben jullie beide hetzelfde favoriete nummer en eindigen jullie uiteindelijk samen vooraan tijdens z’n set. Alles is mogelijk!

intents 2
8. De ‘London Eye’ is er niets bij!

Sinds 2013 is het reuzenrad op Intents een echte blikvanger. Daar kun je heel het terrein zien en het festival vanaf een hoger niveau beleven. Zodra je de top bereikt waan je jezelf even in een andere wereld en heb je een ideaal uitzicht over de Arena of Champions mainstage. Geniet er maar van, want voor je het weet is het weer voorbij. Gelukkig kun je dan gewoon nog een keer instappen en alles opnieuw beleven!

intents reuzenrad 2
9. Tropische temperaturen; met genoeg verkoeling

Tijdens Intents Festival is de kans op tropische temperaturen erg groot. Ook komt de zon geregeld even kijken hoe het er allemaal toegaat beneden. Het is natuurlijk heerlijk om lekker in het zonnetje los te gaan, maar als je liever even wat verkoeling opzoekt heeft de organisatie daar ook voor gezorgd. Naast het feit dat je gewoon je eigen zonnebrandcrème mag meenemen, kun je je ook lekker laten insmeren bij de zogenoemde ‘Insmeerbar’.

Intents model in badkopie
10. Elk jaar een uniek thema

“De spanning is te snijden. Het is nek aan nek met nog maar vijf seconden op de klok. Gaat het lukken of niet? Het publiek gaat compleet uit zijn dak. Het is alles of niets: Scoren moet je!”

‘It’s all in the game’ is dit jaar het thema van Intents Festival. Elk jaar pakt Stichting de Kloontjes weer flink uit, met The Funfair Of Madness in 2015 en The Lost Treasure 2014 is het nu tijd voor een sportthema.

De mainstage of moeten we zeggen, Arena of Champions is weer de plek waar alles samenkomt. Als onderdeel van het thema wordt de indoor mainstage, Ring of Glory, van Intents Festival omgetoverd tot een ware vechtsport tempel. Freestyle, early/happy hardcore en 90’s classics zijn te vinden op de Outrageous!, Dynamite en Relive areas. Bovendien is er een Sports Beach en een Sports Bar.

Heb jij nog geen tickets voor Intents Festival op zondag 5 juni? De kaartverkoop gaat hard, dus bestel je tickets nu voor slechts € 27,50 op intentsfestival.nl.

Reageren