Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Geen anderhalve meter en volop kunnen dansen. Volgende maand mag Fieldlab Evenementen (in samenwerking met ID&T en Mojo) eindelijk beginnen met het organiseren van coronatestfestivals op het terrein van Defqon.1 in Biddinghuizen.

LEES OOK: Gunz For Hire geeft ‘Toy Soldiers’ gratis weg: “We’re working on a new secret mission”

Er zit eindelijk schot in de zaak. Op de grond die voor hardstyle-liefhebbers bekend terrein is, komen er in maart twee coronatestfestivals, waarbij per editie 1.500 bezoekers toegestaan zijn. Een mini-festival dus, waar bezoekers helpen met het verzamelen van data zoals gedrag, luchtkwaliteit, en besmettingsgevaar. Maar wél een festival met alles erop en eraan.

‘Een festival waar je vrij kunt bewegen, dansen, meezingen en tegen andere mensen aanlopen’

Meerdere podia, een volle line-up met artiesten en tot foodtrucks aan toe. “Het is geen medisch experiment, we kijken naar contact”, vertelt woordvoerder Tim Boersma van de stuurgroep van Fieldlab Evenementen aan 3voor12. “Iedereen wordt bij de ingang voorzien van een tag. Die vijftienhonderd mensen komen elkaar niet allemaal tegen, maar hoeveel wel, en hoelang? Op welke plekken ontstaat drukte? Kun je dat oplossen door bijvoorbeeld meer toiletblokken neer te zetten?”

Voor en na het evenement moeten de bezoekers een negatieve coronatest kunnen aantonen en bovendien zullen zij gefaseerd toegang krijgen tot het festival. Er zal wel een mondkapje gedragen moeten worden, maar buiten dat is iedereen vrij. De festivals beginnen om 15:00 en duren tot het begin van de avond: “Voor het geval op dat moment nog sprake is van een avondklok.”

Eerste coronatestfestivals van start in Biddinghuizen: 1.500 bezoekers per editie

Fieldlab zou al eerder van start gaan met verschillende events, maar deze werden uitgesteld door de avondklok en verlenging van de lockdown. Binnenkort worden er onder andere ook proefevenementen gehouden in de Ziggo Dome en twee voetbalwedstrijden (met ook 1.500 supporters).

Wanneer de coronatestfestivals plaats zullen vinden en welke (hardstyle) artiesten hier op zullen treden, zal later bekend gemaakt worden. Houd de kanalen van Fieldlab Evenementen in gaten voor meer informatie. Eindelijk eens positief nieuws voor de evenementenindustrie: laat dit het einde van een uitzichtloze situatie voor velen.

Omslagfoto via Q-dance / Spark

Reacties

 • Chris 06 februari 2021 - 13:08

  Waar kunnen kaartjes besteld worden wil graag aan dit onderzoek mee werken

  Mvg chris noorman

  Quote
 • Z405 09 februari 2021 - 20:05

  Wanneer je hieraan meedoet ben je echt een zielloos schaap. Verplicht mondkapjes dragen in de buitenlucht en verplicht voor en na het feest een corona test, desondanks Rutte recentelijk nog heeft gezegd dat het nutteloos is om je te laten testen zonder symptomen. Sheeple gonna sheep. Door wat je niet laten kan. Maar aan zo’n kansloze scene hoef ik geen deelname. Principes aan de kant gooien, zodat je weer kan feesten. Niveautje weer. Chapeau.

  Quote
 • Jeanny 14 februari 2021 - 17:34

  Waar kan ik me aanmelden 👌,
  Em k hoef me principes er niet voor weg te gooien, je kan verder alles doen wat ne normaal op een festival doet..

  En dat dan nu ook nog is zonder dat er elke keer iemand op je tenen danst, of jij op die hun! 😅

  Quote

Reageren