Afgelopen zaterdag mochten we lekker gaan timmeren op Fatality Outdoor. Aan de line up kon het vandaag niet liggen want bijna alle Raw hardstyle Dj’s stonden die dag te draaien. Het is de eerste keer dat Fatality een outdoor editie organiseerde en het was zelfs een paar dagen van tevoren uitverkocht.

Raw Hardstyle en een zonnetje, wat wil een mens nog meer?
Rond 13:00 arriveerden we op het parkeerterrein en waren we zonder enig probleem gelijk binnen. Doordat we er al heel vroeg waren hebben we bijna nergens voor hoeven wachten en deden we onze eerste danspasjes al om half 2 bij Artifact. De mainstage was een groene tempel en zag er goed uit. Met het weer zat het ook wel snor met een temperatuurtje rond de 27 graden en af en toe een wolkje voor de zon. Na het aardig te voelen branden op mijn schouders zijn we op zoek gegaan naar de EHBO voor wat zonnebrand. Na wat navragen kwamen we uit eindelijk uit bij de beveiliging die hun eigen zonnebrand wel met ons wilde delen. Een insmeerbar zoals bij de meeste festivals was geen overbodige luxe geweest. Om 2 uur begon Act of Rage met draaien en opende met zijn anthem voor Rauw Op Je Dak uit 2014. Doordat Act of Rage zelf al goed los ging op de stage sloeg dit goed aan op het publiek en iedereen ging gelijk maximaal mee op ‘Stay True’. Hierna namen Sub Zero Project en Sub Sonik het over. Het liep nu al aardig vol en het was te merken dat er overal te weinig was aan faciliteiten. Voor de wc’s stond al een rij en om munten te halen werd je geduld goed op de proef gesteld. Toen we wat eten gingen halen hoorde ik uit de Theracords tempel ‘Smokemachine’ van Alphaverb & The Machine. Dit vind ik zo’n heerlijke plaat dat ik hier even wat kickrolls heb gedaan. Daarna zijn we weer verder gedaan bij de set van Sub Sonik en Sub Zero Project. Daar vlogen de kickrolls je ook om de oren. De sfeer was nu al magisch en iedereen ging maximaal los.

Rauwe muziek en Tropische temperaturen.
Het was hierna de beurt aan E-Force b2b met Digital Punk. E-Force heeft weer veel nieuwe platen van zijn nieuwe album gedraaid zoals ‘Boomstick’ en ‘F*ck This Nation’ met Luna. Hierna werd het nummer ‘Reloading’ en het anthem van Supremacy van War Force gedraaid. Deze tracks waren zo gruwelijk hard dat ik echt niet kan wachten om deze live act op Supremacy te zien. De geluidsinstallatie van de Mainstage kon niet altijd even goed tegen al deze harde kicks en soms leek het of er vuurwerk werd afgestoken, maar dit was dan een box die werd opgeblazen. Hierna zijn we doorgegaan naar The Theracords temple om even te snoeien bij Deetox. Het tempo zat er lekker in en de temperatuur in de tent liep op voor mijn gevoel tot 40 graden. Hier gaf niemand echt om een bleef lekker door timmeren. 10 minuten voor het einde van de set liep ineens de halve tent leeg, want het was tijd voor Rebelion in de Outworld area. Het was in een botsautobaan en die heeft dat uur het erg zwaar gehad. Er hing een geweldige sfeer, die heb ik nog nooit ergens zo had gezien. Na een uurtje volledig uit mijn stekker te zijn gegaan was het tijd om even goed pauze te houden. De variatie in eten was voldoende: er waren veel dingen zoals fruit en pizza, maar ook nasi en natuurlijk friet. Bij de wc’s was het nu ook een nog groter drama, er waren maar 4 kranen om je handen te wassen of flesje te vullen dus kon je hier al snel 10 minuten voor in de rij staan.

Laatste energie uit je lichaam rammen.
Na weer een beetje op adem te zijn gekomen gingen we een kijkje nemen bij Unresolved. Iedereen bleef maar lekker doorrammen. Bij het nummer ‘West Coast’ gaf iedereen nog even extra gas terwijl ik dacht dat dat niet meer kon. Hierna zijn we doorgegaan naar de Mainstage waar Requiem en Regain een setje gingen draaien. Naast de bekende tracks van hen beiden werden er ook redelijk wat bijzondere nummers gedraaid die ik normaal niet van hun gewend ben, zoals ‘Power of the Mind’, maar dit was wel even lekker tussen al dat geweld door. Hierna was het de beurt aan één van mijn favoriete Dj’s van dit moment: Delete. The Theracords Temple stond weer lekker vol en het tropische temperatuurtje was er ook nog niet uit. Hij draaide een nieuw nummer genaamd die hij voor het eerst vorige week op Dominator draaide. Wat een enorme beuk plaat was dat! Toen de vocal van ‘Genocide’ door de speakers knalde werd iedereen al helemaal gek.

We zijn hierna snel door gegaan naar de Gearbox showcase waar Malice en Rooler kei hard aan het rammen waren. Bij het nummer ‘Aggressive Acts’ heb ik nog even energie verbruikt waarvan ik niet meer wist dat ik die nog had. Voor een goede sfeerimpressie kun je naar de Facebook pagina van Rooler gaan, het filmpje zegt alles! Hierna waren mijn benen er wel klaar mee en heb ik tot 12 uur aan de zijkant toegekeken hoe iedereen nog lekker door beukte. Wat hing er bij deze stage toch een bizar vette sfeer. Het laatste uurtje hebben we vertoeft bij de Mainstage waar Delete, Regain en Jack of Sound het feest afsloten. Bij de bar deed ik nog een poging om een Red Bull te halen maar bijna alles was al uitverkocht.

Conclusie:
Het was een mega dik feest, maar dit lag vooral aan de geweldige line-up en de prachtige sfeer die er hing. De organisatie kan voor de volgende editie nog wel wat dingen verbeteren maar het was ook natuurlijk pas de eerste keer dat ze Fatality Outdoor organiseerden. Een extra wc hoek en wat extra kassa’s zouden al veel problemen oplossen. Ook mag er iets beter naar de inkoop gekeken worden van het eten en drinken. Wanneer dit weggedacht wordt, kan er met zekerheid gezegd worden dat Fatality Outdoor voor een eerste keer een gigantisch festival heeft neergezet.

Reageren