Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Sinds de editie van 2014 is Power Hour één vast onderdeel op de mainstage van Defqon.1. Halverwege de dag verzamelen duizenden Weekend Warriors zich op de RED om een samen een uur lang volledig uit hun plaat te gaan op hardstyle, hardcore, classics en alle andere muziekstijlen die de harder styles vertegenwordigen. Wij besloten om voorafgaand aan het 15-jarig jubileum van Defqon.1 alle memorabele momenten van 3 jaar Power Hour op een rijtje te zetten. Grappige, emotionele en gewoon typische Power Hour momenten hebben onze lijst gehaald.

1. Een zee van springende mensen
Dit beeld is iedereen wel bekend en is misschien wel één van de meest memorabele momenten in de lange Defqon.1 geschiedenis. DV8 en Zany kregen het met zijn tweeën voor elkaar om iedereen, maar dan ook echt iedereen, op de gigantische RED stage elkaar te laten omarmen en op de track ‘Dikke Vette Bassplaat’ van links naar rechts te laten springen. De ervaring was fantastisch en de beelden vanuit de lucht zijn de hele wereld over gegaan. En terecht!

GIF

2. Hardstyle Love <3
We kennen allemaal de foto’s van het huwelijk dat werd voltrokken voor de mainstage van Defqon.1 in 2013. In 2016 was het wederom tijd voor een hardstyle liefdesverhaal tijdens Defqon.1. Tijdens de derde editie van Power Hour kwam een stelletje op het podium en de jongeman had een nogal speciale verrassing voor zijn vriendin. Na haar al getrakteerd te hebben op een reis naar Defqon.1, vroeg hij haar hier ten huwelijk voor een publiek van duizenden schreeuwende fanatiekelingen. Je kunt je voorstellen dat hij nogal nerveus was. Ze zei gelukkig ja.

3. MC Villain in de opblaasbal
De opblaasattributen zijn een onmisbaar onderdeel tijdens Power Hour. Honderden opblaasbare strandballen, bootjes en dieren vliegen door het publiek tijdens dit knotsgekke uur en sommige zijn groter dan andere. Tijdens de eerste editie van Power Hour in 2014 besloot MC Villain om in een gigantische bubbelbal te kruipen en ermee over het publiek te lopen. Althans, dat probeerde hij.

GIF

4. Ultieme crowdsurf ervaring
Het enorme Power Hour spandoek is ieder jaar weer een onderdeel van het uur en dat levert geweldige beelden op vanuit de lucht. In 2015 besloot een fanatieke bezoeker dat het tijd was voor een aanpassing van het spandoek. Tijdens de rit naar de achterkant van het publiek klom deze fan op het doek voor een exclusieve VIP crowdsurf trip over het gehele Defqon.1 publiek. Hij leek zich behoorlijk te vermaken.

GIF

5. Wall of death
Een keer wat anders dan de moshpit. De ‘Wall of Death’ werd tijdens het Power Hour van 2015 ingezet door MC Villain en Marcel (50% Deepack) waarin een gigantische scheiding plaatsvond in het publiek, alsof Mozes hemzelf de zee aan het scheiden was. Op de drop van de muziek creëerde dit een enorme kolk van mensen wat hele mooie beelden opleverde. Dit kan alleen tijdens Defqon.1 Power Hour!

GIF

6. Groepsfoto van het jaar
Het Power Hour van zowel 2015 en 2016 werd afgesloten met een enorme groepsfoto van de gehele RED met de stage als achtergrond. Stel je voor, duizenden fanatieke Defqon.1 warriors die samen op één foto staan. Vet toch? Tja, dat kan alleen maar een fantastische familiefoto worden.

defqon-power-hour7. We want some green green stuff
Zoals al eerder vermeld, attributen zijn alles tijdens Power Hour. Zonder attributen zou Power Hour dan ook niet compleet zijn. Zeker als de track ‘Green Stuff’ van Mr. Puta wordt gedraaid kun je natuurlijk wel iets geks verwachten. En ja hoor, een gigantische opblaasbare joint werd het podium opgedragen. Dit leverde veel lachende gezichten op in het publiek. Vervolgens kon het publiek er zelf van genieten, omdat hij het publiek in werd geworpen. Waarschijnlijk hadden velen liever een echte gehad..

GIF

8. Alles in de lucht!
Het Defqon.1 Power Hour is natuurlijk niet compleet zonder wat ludieke acties, en er is er één die we natuurlijk allemaal kennen. Tijdens alle voorgaande edities van Power Hour kreeg MC Villain het voor elkaar om samen met het publiek een regen van bierhouders, plastic flesjes en alles dat je maar kunt vinden op een festivalterrein te creëren. Duizenden stukken afval zijn er sinds 2014 al door de lucht gevlogen op de RED mainstage van Defqon.1 en dat levert fantastische beelden op.

GIF

9. Nothing Else Matters
Het Power Hour van 2016 had niet op een betere manier afgesloten kunnen worden. Het hele podium werd gevuld met hordes artiesten die samen met de menigte nog één keer los wilden gaan. MC DV8 kreeg de microfoon en zong live de track ‘Nothing Else Matters’ van hem en Zany. Het gehele Defqon.1 publiek deed uit volle borst mee en dit zorgde voor een echt kippenvelmoment!

Dit jaar is het tijd voor de 15de editie van Defqon.1 festival en zal er voor de 4de maal het Power Hour gehouden worden op de mainstage. Dit zal ongetwijfeld voor nog meer memorabele momenten zorgen. Wij kunnen niet wachten! Bekijk via onderstaande links alle voorgaande edities van het Power Hour via Youtube:

2014: Defqon.1 Weekend Festival 2014 | POWER HOUR
2015: Defqon.1 Weekend Festival 2015 | POWER HOUR
2016: Defqon.1 Weekend Festival 2016 | POWER HOUR

Reageren